Огляд нової лінійки iPhone 14

Огляд нової лінійки iPhone 14

12.09.22 18:29 2 443

Нам вдалось потримати в руках Apple iPhone 14, тому саме про нього буде багато детальної інформації, але ми не забудемо згадати і інші моделі. Тож почнемо, iPhone 14 — це флагман, який зберігає дещо застарілий і вже відомий нам дизайн і пропонує деякі технічні вдосконалення, зокрема кращі камери TrueDepth, функцію виявлення аварій, супутниковий зв’язок тощо.

Плюси:

  • Знайомий дизайн.
  • Оновлена камера TrueDepth.
  • Зв'язок із супутником.
  • Виявлення аварій.

Мінуси:

  • Все ще є виїмка.
  • Лінійка смартфонів частково використовує A15 Bionic.

iPhone 14 від Apple – це, так би мовити, оновлення для тих, хто вже любить iPhone 13. Він зберігає те, що стає культовим дизайном, і – дещо дивно – минулорічний A15 Bionic (який, звичайно, є надзвичайно потужним чіпом сам по собі), але все ж це покоління не настільки відрізняється від попереднього, щоб допомогти Apple йти в ногу з конкурентами.

Те, що ми зараз маємо, вперше за деякий час, це два різних рівня iPhone: базовий, який включає iPhone 14 і iPhone 14 Plus, і те, що можна назвати преміум, який охоплює iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max.

Минулого року вся лінійка iPhone отримала той самий чіп A15 Bionic. Цього року Apple iPhone 14 і 14 Plus отримають A15 Bionic, а iPhone 14 Pro і Pro Max – новий A16 Bionic. Також варто зазначити, що iPhone 13 mini не отримав оновлення, тому, можливо, ми більше його не побачимо.

Ціна та наявність

З огляду на те, наскільки iPhone 14 схожий на iPhone 13, не дивно, що ціна однакова (принаймні в США): 799 доларів США / 849 фунтів стерлінгів / 1399 австралійських доларів за базову модель на 128 ГБ.

Попередні замовлення на iPhone 14 розпочнуться в п’ятницю, 9 вересня, а пропозиції щодо iPhone 14 доступні з 16 вересня.

Дизайн, матеріали та дисплей

У дизайні iPhone 14 немає нічого поганого. Це майже копія iPhone 13, але він може дещо програвати порівняно з новими iPhone 14 Pro та 14 Pro Max, обидва з яких мають новий Dynamic Island, взаємодіючу зону, яка містить як модуль TrueDepth, так і відображає корисну інформацію.

Для тих, хто не знайомий із дизайном від Apple, що був вперше представлений в iPhone 12, 6,1-дюймовий iPhone 14 — це, по суті, начинка з сучасних технологій, що захищена розкішним склом з двох боків. Екран як і раніше має Ceramic Shield, який повинен забезпечити додатковий рівень захисту.

Корпус має розміри приблизно 75,1 мм x 146,7 мм x 7,65 мм 173г і оторочений гладкою алюмінієвою стрічкою з боків. Розташування кнопок, мікрофона та решітки динаміка не змінилося, порівняно з iPhone 13. Є велика кнопка живлення/виходу в режим сну/виклику Siri праворуч і повзунок вимкнення звуку з кнопками гучності під ним ліворуч.

Поки що ми все ще маємо порт Lightning на нижній панелі, але мабуть, це в останній раз. Адже у цей час Apple стикається з тиском з боку Європейського Союзу, щоб змінити порти своїх гаджетів на USB-C до 2024 року. Тому поки що можете використовувати всі ваші старі кабелі.

Це перший iPhone, який відмовився від фізичного слота для SIM-карти на користь системи eSIM. Дивно бачити смартфон без знайомої панелі та маленького отвору, щоб висунути знайомий нам всім лоток.

На задній панелі знаходиться все ще квадратна матриця камер, яка виглядає незмінною, порівняно з iPhone 13. Є дві 12-мегапіксельні камери, одна ширококутна, а друга – ультраширока.

Оскільки багато чого однаково, найцікавішим з точки зору дизайну iPhone може бути новий вишуканий фіолетовий колір корпусу від Apple.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 66)
Наступна новина: Основные плюсы ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
maxthepenguin - 12.09.22

Спасибо огромное!

аватар країна
TDargye - 12.09.22

Спасибо за интересный материал!