Лікування алкоголізму

Лікування алкоголізму

12.09.22 19:15 12 404

Алкогольні напої присутні в культурі та традиціях. Їх вживають з нагоди радісних свят, таких як народження дитини, ювілей або захист дипломної роботи. У споживанні таких напоїв немає нічого поганого, якщо воно знаходиться в межах норми. За статистикою близько 16% населення борються з проблемою алкоголізму.

Хвороба значною мірою обмежує волю залежної людини, негативно впливає на багато сфер її життя, зокрема на економічне становище та міжособистісні стосунки. Часто виникають проблеми навіть із законом. Не можна не згадати про те, як алкоголь впливає на функціонування організму, порушуючи гомеостаз багатьох систем, у тому числі нервової, імунної та травної.

Тому хвороба вимагає якісного лікування, яке можна провести у Хмельницькому, а більш детальну інформацію ви можете дізнатися на сайті https://czm-maa.org/likuvannia-alkoholizmu.html.

Практично кожен випадок алкоголізму є дуже серйозним. У 1960 році американський лікар Елвін Мортон Джедлік описав його в 4 основні стадії. У дослідницькій роботі під назвою «Поняття алкоголізму як хвороби» дослідник включив інформацію про послідовні етапи розвитку та загострення залежності. Таким чином, виділяють фази:

  • вступна, передалкогольна – починається дуже невинно і не віщує постійного захворювання. Він може тривати від кількох місяців до кількох років. Часто починається з бажання відчути себе краще через важкі емоційні стани, травми або драматичну подію в житті. На цій стадії спостерігається більша толерантність до великих доз етилового спирту,
  • попереджувальна - проблеми з пам'яттю т.зв прогалини (палімпсести),
  • критична - пацієнт починає втрачати контроль над кількістю і частотою випитого,
  • хронічна – починається з постійного, тривалого вживання алкоголю.

Процес лікування алкоголізму

Лікування алкоголізму є дуже тривалим процесом і вимагає, перш за все, високої мотивації залежної людини. Залежно від складності захворювання, воно може проходити в закритих палатах або амбулаторно. Інші пацієнти потребують лише психотерапії. Середній термін лікування алкоголізму становить близько 2 років. Однак варто мати на увазі, що ви людина з цією проблемою на все життя. Найкращих результатів досягає комбінування багатьох методів і проходження початкової фази детоксикації.

Наркологічна консультація має бути першим місцем, куди звертається пацієнт. Кількість зустрічей з психотерапевтом залежить від ступеня залежності, але не може бути менше 2-3 разів на тиждень. Ключовим тут є, перш за все, бажання самої відповідної особи лікувати алкоголіка.

Людина, яка заперечує свою проблему, тому що думає, що її не існує, має мало шансів вилікуватися від залежності. У таких установах також надається допомога сім'ям хворих. Їх називають співзалежними, тому що їм часто доводиться стикатися з симптомами майже алкоголізму. Важливо розуміти, що це таке ж серйозне захворювання, як і будь-яке інше, має нейробіологічний механізм і потребує лікування.

Денні центри

Також є денні центри, де заняття проходять за фіксованим розкладом. Зазвичай вони відбуваються в робочі дні, по 5-6 годин на добу. В середньому вони тривають близько 2 місяців. Щоб цей вид лікування мав сенс, необхідно виконати певні умови.

Перш за все, пацієнт повинен проживати в тому ж місті, що і заклад, або поблизу. В іншому випадку виникає дилема, пов’язана з тривалими щоденними поїздками. Час очікування, щоб бути прийнятим на курорт, є досить негативною стороною. Особам, зобов’язаним це зробити через суд, іноді доводиться чекати кілька місяців.

Детоксикація

Якщо під загрозою життя залежного, його необхідно негайно госпіталізувати в одне з наркологічних відділень. Перший і основний етап лікування (детоксикація) триває від тижня до 10 днів. Лише після закінчення детоксикації пацієнт повинен продовжувати терапію, наприклад, в анонімних групах самодопомоги.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 66)
Попередня новина: Основные плюсы ...
Наступна новина: Клининговая компания ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Nightman252 - 13.09.22

решил помочь и расшарил статью в соц. сетях

аватар країна
Wolfenstein93 - 13.09.22

Хе-хе, мій перший коммент :)

аватар країна
lowkeyfamous - 13.09.22

Знакомый стиль...

аватар країна
Factshop - 12.09.22

Всем привет. Понравился пост, ставлю 5 баллов.

аватар країна
kwadraturin - 12.09.22

прочитала с удовольствием

аватар країна
michael_melekh - 12.09.22

Добавил в закладки

аватар країна
hdhdxjojo - 12.09.22

Дякую за цікавий матеріал!

аватар країна
ickarus - 12.09.22

подробней пожалуйста

аватар країна
torchebaza - 12.09.22

Позволю себе не согласится с вами

аватар країна
SpetsuraGRUGSh - 12.09.22

новина послав по інету.

аватар країна
Keepyourmamu - 12.09.22

супер оригинально

аватар країна
LukaLenin - 12.09.22

лучше и не скажешь