Олія для волосся: користь та шкода

Олія для волосся: користь та шкода

12.09.22 19:27 14 433

 


Натуральні олії варто включити до б’юті-арсеналу засобів з догляду за волоссям. Вони живлять локони, надають сили, відновлюють. Проте є певні правила, яких варто дотримуватися, інакше знайомство з оліями може нашкодити волоссю та зіпсувати настрій.

Натуральні олії можна використовувати, якщо потрібно:

  • зміцнити корені;
  • нормалізувати роботу сальних залоз;
  • додати волоссю життєвої сили;
  • відновити пошкодженні локони;
  • захистити колір пофарбованого волосся.

Обрати косметичні продукти з якісним складом для догляду за волоссям пропонує інтернет-магазин Froomo. На віртуальній вітрині представлена професійна продукція перевірених брендів, яка допоможе зробити волосся гарним, здоровим та сяючим.

Використання олії для волосся для блиску та краси

Усі олії містять велику кількість вітамінів Е та А, які називають вітамінами краси. Вони вирівнюють кутикулу волосин, завдяки чому усередині утримується волога. Як результат, волосся стає гладеньким, блискучим, здоровим на вигляд.

Розрізняють олію за здатністю проникати в глиб волосин:

  • Ті, що покривають – вони створюють на поверхні шкіри голови плівку, яка утримує вологу. При цьому варто пам’ятати, що для епідермісу сухого типу крім зволоження потрібне ще й живлення. А от жирному типу шкіри голови така олія може нашкодити, провокуючи збільшення секреції.
  • Ті, що пом’якшують – така олія здатна дістатись глиб рогового шару шкіри. Використовувати подібні косметичні продукти варто, якщо шкіра голови страждає на сухість. А от нормальному волоссю вони не потрібні.
  • Такі, що утримують вологу – так називають косметичні олії, які проходять певну обробку та з’єднуються з іншими косметичними продуктами. Сама по собі олія не може насичувати вологою, бо олія – це жир.

Варіантів використання олії декілька. При цьому кожна жінка експериментальним шляхом знаходить свій найбільш ефективний варіант:

  1. У якості маски. Олію потрібно нанести на вологе волосся і залишити на ніч. Зранку голову треба вимити шампунем двічі. Такий спосіб вимагає терпіння, проте результат того вартий.
  2. Олійне обгортання. У якості основної олії можна взяти кокосову, додати олію авокадо, оливи, декілька крапель аргани. Рідину потрібно підігріти, нанести на волосся, надіти шапочку і витримати протягом години. 
  3. Масляний масаж. Оберіть олію, яка вам найбільш до вподоби і виконайте масаж шкіри голови. Процедура покращує кровообіг, живить волосяні цибулини.
  4. Догляд, що не потребує змивання. Якщо у вас є проблема посічених кінчиків, після миття нанесіть декілька крапель засобу на долоні, розітріть і пройдіться по кінчиках.

Не використовуйте олію перед гарячою укладкою. Від високих температур вона горітиме. 

Чому не варто використовувати олію для волосся в чистому вигляді

Натуральні олії розрізняють за наступними видами: базові та ефірні. Останні не можна використовувати в чистому вигляді, бо існує ризик отримати хімічний опік. Ефірні олії дуже концентровані, тому їх потрібно додавати до основного доглядового засобу або до базової олії дуже обережно.

Проте олії «підступні». Якщо неправильно використовувати їх, можна досягти зовсім небажаного результату. Олія в чистому вигляді може «забити» пори шкіри голови, що призведе до погіршення живлення волосяних цибулин. Це може спровокувати випадіння волосся. Ще одна неприємність: олії можуть сприяти розм’якшенню «гнізд» волосяних цибулин. І це теж призведе до загострення проблеми з випадінням.

Новачки, які вирішили додали до догляду натуральні олії, зіштовхуються ще з однією проблемою: відмити олійні розчини не так просто. Доводиться мити голову декілька разів, підвищувати температуру води, що теж не дуже корисно.

Усі олії можна розділити за рівнем комедогенності. Тобто за здатністю косметичного продукту закривати пори шкіри, в результаті чого можуть виникати прищі, комедони, запалення. Розрізняють олії:

  • некомедогенні;
  • з помірним рівнем комедогенності;
  • з високим рівнем комедогенності.

Наприклад, така популярна та корисна кокосова олія має високий рівень комедогенності, тому використовувати її потрібно з обережністю. Але це не означає, що некомедогенну олію можна втирати в шкіру голови. Підбирати косметичні продукти потрібно зважено та відповідально, враховуючи конкретні потреби волосся та шкіри голови, стан локонів.

Потрібно пам’ятати, що натуральні олії можуть стати причиною алергічних реакцій. Щоб не нашкодити собі, перед використанням не забудьте провести тест: нанесіть невелику кількість олії на ділянку шкіри та поспостерігайте за реакцією. Якщо не буде почервоніння, відчуття свербежу, можна використовувати згідно рекомендацій косметолога.

Натуральні олії для волосся: користь та ефективність

Мода на використання олій прийшла до нас з Азії. Проте треба розуміти, що волосся азіатів має 7-10 шарів кутикули, на відміну від європейців, у яких лише 4-5 шарів. Тому якщо нанести олію на стрижні волосин, зачіска буде мати неохайний вигляд, волосинки злипнуться, виникне бажання якнайскоріше змити засіб.

Обираючи косметичні чи натуральні олії для догляду за волоссям, потрібно враховувати конкретні естетичні та дерматологічні проблеми.

Кокосова олія: захист від УФ

Кокосова олія містить лауринову кислоту, яка живить волосся зсередини та забезпечує захист від негативного впливу ультрафіолету. Особливість – дуже малі розміри молекул, внаслідок чого вони здатні глибоко живити волосся.

Арганова: відновлення та блиск

По іншому її називають рідким золотом. І недарма: арганова олія містить багато вітамінів, антиоксиданти, що приносить неймовірну користь для волосся. Такі засоби здатні відновити навіть дуже пошкоджені пасма, адже можуть дістатися глибоко в структуру волосин.

Олія жожоба: зволоження та зміцнення

Олія містить цинк, мідь, вітаміни, мікроелементи, сприяє відновленню рН дермы, ідеально підходить для боротьби з сухістю, ламкістю, робить волосся блискучим та здоровим.


Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 60)
Попередня новина: Клининговая компания ...
Наступна новина: Основные причины,почему ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
al_anx - 13.09.22

Каменты жгут! :-D

аватар країна
SANTA1313 - 13.09.22

ух ты как крууууууууууутооооооо))

аватар країна
gn1da - 13.09.22

Ух ты :) Здорово как!

аватар країна
Vera_malen - 13.09.22

відмінна інфа

аватар країна
aerodance_corp - 13.09.22

краще і не скажеш

аватар країна
VanyaXaker - 12.09.22

Спасибо огромное!

аватар країна
damir_02 - 12.09.22

Я присоединяюсь ко всему выше сказанному.

аватар країна
Dieuempereur - 12.09.22

думки здорові, але важко читати, не знаю чому.

аватар країна
tw0bm - 12.09.22

Умные вещи говорит автор!

аватар країна
TheStiG98 - 12.09.22

Я звичайно, мало, що тямлю в даній темі, але постараюся осилити.

аватар країна
CryptoEra - 12.09.22

Всім привіт. Сподобався пост, ставлю 5 балів.

аватар країна
SCanelo - 12.09.22

новина послав по інету.

аватар країна
GuyFriendly - 12.09.22

І правда креатив ... супер!

аватар країна
Pupkin707 - 12.09.22

Нормусь