Розмова з дітьми та молоддю про війну та конфлікти

Розмова з дітьми та молоддю про війну та конфлікти

13.09.22 01:03 17 374

Коли в новинах йдеться про війну чи конфлікт, це може викликати у дітей, молоді та дорослих такі почуття, як страх, смуток і тривога. Педагогічні психологи діляться своїми порадами щодо того, як говорити з дітьми та молоддю про війну та конфлікти, а також підтримувати їх, якщо вони не впораються з новинами. А допомогти дітям війни можна на сайті https://dity.help.

Будучи вчителями, батьками та опікунами, неможливо захистити дітей від страшних і незрозумілих світових подій, таких як війни та конфлікти. Однак необхідно:

  1. Створити відчуття безпеки вдома та в школі.
  2. Знайти способи разом впоратися з невизначеністю.
  3. Мати надію на мир і безпеку для всіх.
  4. Бути співчутливими.
  5. Дбати про свій власний добробут і шукати підтримки.

Розмовляючи з дітьми та молоддю про війну, важливо брати до уваги їхній вік, ступінь розвитку та наявність у них особливих освітніх потреб, потреб додаткової підтримки чи інших потреб, які можуть зробити їх більш уразливими.

Ось деякі речі, які можуть бути вам корисними:

 

  • Спробуйте з’ясувати, що ваші діти вже знають про ситуацію і як вони про це дізналися. Підкресліть важливість отримання своїх новин із авторитетного джерела, наприклад BBC. Ви можете разом переглянути надійні джерела новин.
  • Заохочуйте молодь отримувати доступ до ряду медіаконтенту, який їм зазвичай подобається. Це допоможе захиститися від надмірного впливу новин і «прокручування дум».
  • Діти можуть піддаватися відвертим зображенням, які можуть викликати страх. Дайте їм зрозуміти, що ви готові говорити про те, що вони бачили або чули.
  • Будьте відкритими для розмови з дітьми про війну, але скажіть, що ви можете не мати відповідей на всі питання. Якщо ви не впевнені, скажіть, що не знаєте. Визнайте невпевненість і підтверджуйте почуття, які виникають через невпевненість. Наприклад, «Звучить так, ніби ви не впевнені й хвилюєтеся, що може статися далі».
  • Маленькі діти можуть не говорити безпосередньо про війну, але їхні страхи можуть проявитися. Ви можете приєднатися до їх гри, щоб допомогти їм дослідити свої почуття.
  • Запитайте дітей про їхні відчуття від війни. Наприклад, вони можуть відчувати занепокоєння, страх, злість або розгубленість або цілу низку інших емоцій. Прислухайтеся до їхніх почуттів і визнайте їх дійсними, а не применшуйте їх.
  • У той же час запевніть свою дитину, що батьки й опікуни вдома, а також вчителі в школі забезпечують її безпеку, і що багато людей у  всьому світі наполегливо працюють над вирішенням конфлікту.
  • Заохочуйте дітей думати про речі, у яких вони можуть бути більш впевненими та на які вони можуть впливати, а також піклуватися про власне благополуччя. Наприклад, вони все ще можуть грати, вчитися, бути зі своїми друзями, слухати музику, займатися спортом тощо.
  • Діти, які мають сім’ю та друзів у країнах, охоплених війною, можуть почуватися особливо засмученими. Діти з усіх громад потребуватимуть співчуття, підтримки та відчуття безпеки. Вам може знадобитися стежити за тим, як люди в школі (і за її межами) реагують на однокласників, колег і сім’ї з громад, які найбільше постраждали.
  • Зверніть увагу на дітей і сім’ї, які є біженцями та втекли від конфлікту, оскільки нещодавні події можуть бути особливо гострими для них.
  • Якщо діти хочуть допомогти, заохочуйте їх турботу та співчуття. Це може включати збір коштів, кампанії за мир, публікацію повідомлень надії тощо.
  • Діти, члени сімей яких служать у збройних силах, швидше за все, побоюються за безпеку своїх близьких. Майте на увазі, що цим дітям може знадобитися додатковий простір, час і підтримка.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 66)
Попередня новина: Основные причины,почему ...
Наступна новина: Преимущества сувениров с ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
skygrabber - 13.09.22

Только золотые руки могли набить такой прикольный материал

аватар країна
CzarOfRap - 13.09.22

І правда креатив ... супер!

аватар країна
Rot_ebal_Russiyou - 13.09.22

Чіпляє, відмінно написано!

аватар країна
Slepeb - 13.09.22

Гучний заголовок і стаття норм - можна ловити траф з ПС

аватар країна
starkone1 - 13.09.22

Готов дискутировать по теме?

аватар країна
watanaba - 13.09.22

ништяг, все правильно написано. Молодец!

аватар країна
Emperor_ali - 13.09.22

Портал просто супер!

аватар країна
J6843 - 13.09.22

Спасибо большое!

аватар країна
EvilKit - 13.09.22

Было интересно почитать!!!

аватар країна
navsegda24 - 13.09.22

Невероятно красиво!

аватар країна
stanislauskiy - 13.09.22

Я звичайно, мало, що тямлю в даній темі, але постараюся осилити.

аватар країна
gyrman1500 - 13.09.22

Мені сподобалося!

аватар країна
lynchd - 13.09.22

ВАУ....=)

аватар країна
Hostis_Publicae - 13.09.22

Достаточно интересная и познавательная тема

аватар країна
alexxmaster - 13.09.22

Не верю.

аватар країна
mrkstblv - 13.09.22

стаття непогана але назва якось не дуже

аватар країна
BeZ12 - 13.09.22

підкупила щирість статті