Чому вам варто відвідати Крим?

Чому вам варто відвідати Крим?

16.09.22 00:00 0 421

Крим – безперечно, найдивовижніший камінь у скриньці з коштовностями України. Якби хтось задумав загадати цей унікальний півострів у кросворді, йому напевно довелося б неабияк помучитися, щоб дати йому точне визначення. Південна земля – він. Субтропічний рай – теж про нього. А ще Крим – те рідкісне місце, де чарівним чином поєдналися широкі степи та величні гори, теплі піщані пляжі та причудливі скелі, де поряд скіфські кургани та руїни античних міст, православні храми та давні мечеті. Тут кожен камінь під ногою дихає казками та легендами. Відвідати півострів вам допоможе компанія https://russiantur.com.ua/ru/.

Клімат та центральне місто півострову

Зазвичай їдуть на півострів у пошуках якісного та різноманітного відпочинку. Завдяки м'якому клімату, лагідному Чорному морю, багатству та різноманітності природних дарів Крим підходить як для спокійного сімейного відпочинку, так і активного, і навіть екстремального. Своїм гостям півострів пропонує цілий калейдоскоп фантастичних курортів, більшість з яких розташовані на Південному березі. Епіцентром кримського життя по праву вважається Ялта. Колишнє колись маленьке рибальське село, сьогодні воно перетворилося на справжню столицю курортів. Ялта легко знайде що запропонувати туристу, з якою б метою він не приїхав до Криму: поніжитися на теплому пляжі, активно провести час або ж дослідити природні та архітектурні пам'ятки півострова.

Палаци та замки

У безпосередній близькості від Ялти компактно розташувалися величні палацово-паркові комплекси, котрі свого часу служили літніми резиденціями російським царям та представникам аристократичних династій. Воронцовський та Масандрівський замки – найцікавіші пам'ятки архітектури. А Лівадійський палац, окрім культурного, має ще й історичне значення: саме тут після закінчення Другої світової війни ухвалювалися важливі політичні рішення про поділ світу. До природних чудес Ялти належить і Нікітський ботанічний сад, що зберігає унікальну колекцію рослин з усього світу.

Гори

Але найкраще оглядати красу Ялти з вершини найвідомішої гори Криму – Ай-Петрі. Від мальовничих видів, що відкриваються з її плато, захоплює дух навіть у мандрівників зі стажем. Влітку тут можна вирушити на кінну прогулянку, помилуватися дивовижною пам'яткою природи – Великим каньйоном та спробувати справжнього татарського чаю. А взимку, коли схили Ай-Петрі вкриються снігом – випробувати лижні траси та покататися на сноуборді.

Історія

Коли ступаєш на кримську землю, не перестаєш дивуватися кількості історичних подій та персоналій, що залишили свій слід на цій землі. Яскравим прикладом цього є стародавнє місто Бахчисарай, де знаходиться резиденція Кримського хана. Унікальний палац увібрав у себе риси малоазійської та сельджукської архітектури з елементами європейського ренесансу та бароко. А неподалік Бахчисараю збереглися справжні скарби історії – печерні міста Чуфут-Кале та Мангуп-Кале. Ще одна перлина середньовічної архітектури – Генуезька фортеця, що вражає уяву, – прикрашає курортний Судак.

Про овіяну міфами та легендами тисячолітню історію півострова нагадують і руїни стародавнього міста Херсонес – одного з центрів античної цивілізації Північного Причорномор'я. Коли бачиш місця, подібні до цього, розумієш, чому Крим називають територією богів.

Легендарна історична спадщина Криму зберігає одне з найкрасивіших та найунікальніших міст України – білокам'яний Севастополь. За злою іронією долі місто, яке зводилося як морська фортеця, тричі за одне століття зазнавало руйнівних нападів із суші. Сьогодні про ті важкі часи нагадують десятки пам'ятних знаків та вражаючих історичних монументів, встановлених на вулицях та набережних Севастополя. Ще одна визначна пам'ятка цього міста – розташовані в його околицях затишні блакитно-бірюзові бухти (Балаклава та Ласпі) та красиві миси (Фіолент та Айя).

Ну і, звичайно, Крим – це казкові гроти, унікальні печери, чарівні водоспади, безкраї виноградники… Перераховувати багатства цього дивовижного півострова можна нескінченно. Але набагато краще – побачити їх на власні очі!

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 70)

КОМЕНТАРІ