Як вибрати якісні м’ясні консерви та правильно зберігати їх вдома?

Як вибрати якісні м’ясні консерви та правильно зберігати їх вдома?

21.09.22 00:24 0 835

М’ясні консерви – універсальний продукт, який підходить для приготування страв для всієї родини, походів та поїздок. Крім цього, консерви з м’яса можна довго зберігати, тому можна купити тушонку оптом про запас. Як обрати високоякісний продукт та правильно його зберігати?

Тушонка – чудовий продукт для споживання усією сім’єю

ТушонкаМ’ясні консерви – один з найулюбленіших продуктів українців. В першу чергу, тушонка асоціюється з продуктом, який беруть в подорож чи похід. Вона чудово підходить для перекусу в дорозі та швидко вгамовує голод. Крім цього, консерви герметично закриті в банку, а тому можна не турбуватись, що в дорозі вона відкриється і розіллється.

Також тушонка чудово підходить для приготування домашніх страв. Мова йде не тільки про звичайні страви на кожний день, такі як суп або каша, а й про страви на святковий стіл. Купити тушонку можна для приготування смачних закусок з напівтвердим сиром або начинки для м’ясного пирога.

Готувати страви з м’ясних консервів швидко та просто. Продукт повністю готовий до споживання, його достатньо просто розігріти у мікрохвильовій печі або на пательні.

Як вибрати та купити тушонку високої якості?

Кожна людина зацікавлена в виборі якісної продукції, аби відкривши банку з тушонкою приготувати смачну страву. На жаль, деякі виробники м’ясних консервів намагаються отримати максимальний прибуток, а тому додають до консервів те, чого там не повинно бути – надлишковий жир, жили, шкіру, сою, барвники та ароматизатори.

Як вибрати високоякісну тушонку? Під час вибору консервів необхідно звернути увагу на:

  • Назву продукту. Якщо на етикетці вказана назва «М'ясо тушковане свиняче» або «Курка у власному соку», то цей продукт виготовлений відповідно до вимог ДСТУ. А якщо назва інша – «Тушонка по-домашньому» та інші, то в процесі приготування консерви до неї додавали консерванти, продукти рослинного походження, жили та ін.
  • Стан банки. Тара, в яку фасовані консерви, повинна бути без дефектів та пошкоджень, слідів іржі.
  • Ціна тушонки. Високоякісна продукція містить м'ясо, бульйон(воду) та спеції. Крім цього, під час приготування, м'ясо уварюється, тому для приготування 1 кг тушонки знадобиться 1,3-1,4 кг свіжого м’яса. Виходячи з цього, якісні консерви з м’яса не можуть бути дешевими.

Як правильно зберігати вдома м’ясні консерви?

Купити тушонку можна про запас, адже цей продукт має тривалий термін придатності. Зберігати консерви можна:

  • В холодильнику. У ньому зазвичай зберігають відкриті консерви. Максимальний строк зберігання – 48 годин.
  • На кухні. Для цього можна використовувати полички в закритій кухонній шафі подалі від джерела тепла.
  • У підвалі, на балконі чи лоджії. Приміщення повинно бути сухим, адже висока вологість почне псувати кришку консерви. Температурні показники для збереження консерви повинні бути в межах 0 °С - + 20 °С.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 116)
Попередня новина: Особливості роботи ...
Наступна новина: Преимущества Эндуро 250

КОМЕНТАРІ