Які найкращі зимові шкарпетки?

Які найкращі зимові шкарпетки?

23.09.22 00:34 3 480

Хоча багато хто думає про шкарпетки як про незначну річ або що вони потрібні щоб не натирало взуття, все ж шкарпетки також відіграють важливу роль у збереженні тепла та безпеки нашого тіла за холодних обставин. Ось короткий огляд того, чому наші шкарпетки важливі та які матеріали шукати для комфорту взимку. До речі, теплі зимові чоловічі шкарпетки можна знайти за посиланням.

Шкарпетки сприяють припливу крові до наших ніг

Щоб почати розуміти, як хороші шкарпетки допомагають нашим ногам, давайте розглянемо вплив температури. Наше тіло використовує ноги (як і руки) як інструменти для регулювання температури тіла. Коли нам жарко, наші кровоносні судини розширюються, а наші ноги та руки стають ключовим інструментом оранізму для позбавлення від надлишку тепла, щоб наше тіло не перегрівалося. Коли нам холодно, наші судини звужуються, утримуючи наше тепло ближче до серця, і в результаті наші ноги відчувають холод. Одягаючи шкарпетки та тримаючи ноги в теплі, ми сприяємо притоку крові до ніг, що важливо для здоров’я ніг, загоєння травм тощо.

Шкарпетки захищають наші ноги

Шкарпетки також захищають наші ноги від таких речей, як пухирі та натоптиші, завдяки своїм властивостям захисту та перерозподілу тиску. Але це, звісно, характерно для будь-яких шкарпеток, а не тільки зимових.

Шкарпетки вбирають вологу

У нас є 125 000 потових залоз на нижній частині кожної стопи. Надмірна вологість може спричинити хворобливі пухирі, неприємний запах, а також грибкові інфекції. Шкарпетки втягують цю вологу у свою тканину та подалі від шкіри стопи, тому це ще один спосіб, за допомогою якого шкарпетки захищають наші ноги від непотрібної шкоди. До того ж, сучасні матеріали можуть ефективно відводити цю вологу до взуття, яке вже виведе її назовні, не залишаючи ноги мокрими.

Матеріал шкарпеток: на що звернути увагу?

При виборі шкарпеток, особливо в зимовий період, має значення матеріал, який ви обираєте. Зимові шкарпетки можуть бути виготовлені із суміші синтетичних матеріалів, таких як нейлон та еластан, або із суміші натуральних волокон, таких як мериносова вовна.

Синтетичні матеріали. Раніше використовувалися товсті вовняні шкарпетки, але їх складно носити під тісними черевиками. Однак зараз є більше доступних технічних синтетичних матеріалів, включаючи тонкі термошкарпетки, тому існує широкий вибір шкарпеток з високою теплоізоляцією.

Синтетичні матеріали, як-от нейлон, можна поєднувати з лайкрою або еластаном у певних частинах носка, наприклад, у арці чи литковій частині, що створює кращу підтримку та амортизацію. Зокрема, лайкра або еластан розтягуються, щоб відповідати формі вашої стопи. Інші волокна, такі як поліестер і акрил, також використовуються для швидкого відведення вологи, щоб ваші ноги залишалися сухими та запобігали появі пухирів навколо п’яти чи пальців.

Бавовна: краще уникати бавовни, коли ви шукаєте зимові шкарпетки. Хоча бавовняні шкарпетки швидко вбирають піт або вологу, вони можуть довго утримувати її у собі, і ви навіть спочатку це не відчуєте, але це не сприяє теплоті та здоров'ю. До того ж потім вони дуже повільно висихають. Це може призвести до ризику появи пухирів, а бавовна також втрачає всю свою ізоляцію, коли намокає, піддаючи ноги впливу стихії. Хоча звичайно, ви можете носити їх вдома, коли ваші ноги не ризикують намокнути, або є можливість замінити носок.

Вовна та мериносова шерсть: коли справа доходить до пошуку найкращих шкарпеток, щоб зігріти вас, вовна, і зокрема мериносова шерсть, є одним із найкращих варіантів. Меринос легкий, природно стійкий до запахів і зберігає ваші ноги сухими, водночас ізолюючи, щоб зберегти тепло. Він неймовірно дихає, відштовхує воду та регулює власну температуру, тож ваші ноги залишатимуться теплими взимку та прохолодними влітку. Ще одна приваблива особливість мериносової вовни полягає в тому, що вона не викликає подряпин і свербіння, як це можуть викликати інші дешеві вовняні шкарпетки.

Якщо ви можете собі це дозволити, вибирайте більший відсоток вовни, щоб забезпечити вам вищий рівень тепла. Проте, якщо шкарпетки призначені для занять спортом або походів, виробник може час від часу змішувати вовну з нейлоном або іншою синтетичною тканиною, щоб вони витримували тертя по внутрішній частині взуття чи черевиків.

Швидкі поради, які допоможуть вашим шкарпеткам довше служити

Щоб ваші шкарпетки якнайбільше зношувалися, ми рекомендуємо:

  • Періть шкарпетки в стиральній машині на низьких обертах та без агресивних режимів, в теплій або прохолодній воді, оскільки гаряча вода швидше за все пошкодить делікатні волокна з часом.
  • По можливості уникайте відбілювачів і агресивних хімікатів. Щоб ваші шкарпетки залишалися надзвичайно м’якими, вибирайте миючий засіб, спеціально розроблений для прання вовняних речей.
  • Не сушіть шкарпетки в пральній машині, якщо це можливо. Щоб зберегти форму та еластичність шкарпеток, дайте шкарпеткам висохнути природним шляхом.
  • Тримайте нігті на ногах підстриженими. Уникайте прориву тканини та утворення дірок.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 54)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
PeaceDec - 23.09.22

Мені все сподобалося

аватар країна
TefalTT - 23.09.22

Статья интересная, но мне кажется, все это сказки, не более.

аватар країна
Sofisa - 23.09.22

Клас! Респект автору!