Батарейки типу С: основні переваги

Батарейки типу С: основні переваги

04.10.22 23:57 3 354

Елемент живлення С – більш відомий як батарейка типу "діжка". Зазвичай мова йде саме про елементи на основі металічного літію, або його сполук. Останнім часом саме ці джерела струму забезпечують роботу більшості сучасних пристроїв як промислового, так і наукового та побутового призначень. Літієві батарейки С мають багато переваг перед лужними, сольовими та багатьма іншими джерелами струму.

По-перше, це висока щільність енергії, що дозволяє зменшити розміри вагу та об'єм одноразових джерел струму та акумуляторів, а заразом й всього пристрою. Це має велике значення для економії речовин та комфортного користування технікою як у побуті, так в науково-дослідній сфері, та медицині. По друге літієві батарейки тип С мають тривалий термін служби – близько 10-15 років. Спеціалізовані моделі від відомих виробників можуть працювати до 20 років. Вони можуть довго зберігати характеристики май же не втрачаючи ємності, та потужності. Пояснюється це принципом отримання енергії в гальванічних джерелах на базі літію та якістю виробництва. Якщо брати літієві батарейки С відомих виробників, таких як SAFT, ACT, Tadrian та інших – то це завжди надійні елементи від для тривалого живлення. Вони можуть застосовуватись як у стандартних, так і потужних пристроях, в дослідницькому, воєнному та промисловому устаткуванні.

По третє – це велика різноманітність характеристик. Кожна літієва батарейка тип С має не тільки стандартну форму, але й індивідуальні властивості. Це стає можливим тому що виробники використовують різні сполуки літію та інших речовин. До найбільш відомих та популярних відносяться літій-іонні, літій-марганцево-діоксидні, літій-залізосульфідні, та найбільш популярний – літій-тіонілхлоридний елемент живлення типу С.

Як що говорити про відновлювані, тобто вторинні джерела струму, то одною з важливих переваг є обмежений ефект пам'яті. Відновлювана літієва батарейка С може бути заряджена багато сотень разів в залежності від моделі та типу. Тому деякі батареї, з самого початку вбудовані в пристрій, який вони живлять, в той час, як змінні моделі вимагають окремого адаптера або зарядного пристрою для заряджання.

На останок треба зазначити, що літієва батарейка С повинна бути високоякісною, та відповідати конкретним вимогам та умовам. Тільки тоді всі витрати на придбання та відновлення є обґрунтованими.

Джерело: https://primetrade.com.ua/product-category/elementi-zhivlennia/attr-battery_size-c-uk/

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 66)
Попередня новина: Санаторий в Карпатах с ...
Наступна новина: Где заказать услугу ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
ChervPidor - 05.10.22

Мені все сподобалося

аватар країна
Enjqlqkwbbw - 05.10.22

класс!

аватар країна
Andrew_Besermit - 05.10.22

Завжди приємно читати розумних людей. Дякуємо!