У Рівненській області в центрі уваги прокурорів – захист інтересів дітей (КОМЕНТАР)

У Рівненській області в центрі уваги прокурорів – захист інтересів дітей (КОМЕНТАР)

08.10.22 09:42 0 312
Захист інтересів дітей та попередження розкрадання бюджетних коштів, спрямованих на охорону дитинства – один з основних і постійних пріоритетів у роботі органів прокуратури.

Так, з початку цього року до судів нами направлено 22 позовні заяви на суму 26,3 млн гривень. З них, 11 — у бюджетній сфері, 4 — у сфері земельних відносин, 2 - у сфері державного та комунального майна, 5 — з інших питань.

Зокрема, встановлені факти ініціювання постачальниками електроенергії та природного газу внесення змін, в порушення вимог законодавства України про публічні закупівлі, до вже укладених договорів, якими збільшується ціна предмета закупівлі, при цьому зменшується його обсяг. Як наслідок, навчальний заклад купує товар за ціною, набагато вищою, ніж та, на яку розраховували при укладенні договору за результатами торгів. У цій категорії судами вже задоволено позовів на майже пів мільйона гривень, яких, за цінами визначеними в договорах, вистачило б для обігріву приміщень одного навчального закладу, в середньому, впродовж пів року.

Крім того, у такий складний для усіх нас час, особливо важливо забезпечити навчання дітей. Це, з одного боку, дотримання їх права на освіту, а з іншого – ще певна підтримка їх звичного життя. Так, у межах міжвідомчої співпраці зі службою у справах дітей, органами освіти та ювенальної превенції області цьогоріч повернуто до навчання 9 школярів, які через неналежне виконання батьками своїх обов'язків, без поважних причин не відвідували занять. В усіх випадках винуватців притягнуто до адміністративної відповідальності.

Ми, попри усі виклики сьогодення, продовжуємо захищати та відстоювати інтереси дітей.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 6 та 7 жовтня у Тернополі ...

КОМЕНТАРІ