У Тернополі вшанували пам'ять полеглих захисників та захисниць України

У Тернополі вшанували пам'ять полеглих захисників та захисниць України

15.10.22 08:24 0 763
14 жовтня у свято Покрови Пресвятої Богородиці відзначається День захисників та захисниць України.

З метою вшанування полеглих Героїв у російсько-українській війні, у Тернополі біля меморіальної стели «Воїнам загиблим за волю України», відбувся пам’ятний молебень та покладання квітів.

«14 жовтня - свято і водночас пам'ять про захисників і захисниць України. З 2014 року і дотепер тисячі синів і доньок нашої країни прийняли рішення залишити свої професії у мирному житті і стати на захист своєї Батьківщини від окупанта. Цей день також нагадує нам ту високу ціну свободи, яку наш народ заплатив протягом віків, - відзначає міський голова Сергій Надал. - Серед героїв сьогодення є молоді і досвідчені воїни, чиї імена назавжди вписані в історію створення української держави. Це Герої Азовсталі, Ізюму, Сєвєродонецька, Маріуполя, Лиману, Херсона, Запоріжжя та інших українських міст. Свого часу великии? князь Ярослав Мудрии? передав Украі?ну під Покров Пресвятоі? Богородиці. Схиляємо голову у молитві за душі полеглих і водночас просимо у Господа заступництва у боротьбі для наших воїнів. Вічна пам'ять і Вічна слава».

Нагадаємо, День захисників України відзначають з 2015 року, а 14 липня 2021 року Верховна Рада перейменувала свято на День захисників і захисниць України.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівському ...
Наступна новина: В Тернополі для ...

КОМЕНТАРІ