Рівненщина: викрито ще одного прихильника «руського міра»,який виправдовував збройну агресію рф та «зливав» інформацію про ЗСУ

Рівненщина: викрито ще одного прихильника «руського міра»,який виправдовував збройну агресію рф та «зливав» інформацію про ЗСУ

25.10.22 13:40 0 303
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру рівнянину за фактами поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненого в умовах воєнного стану, а також незаконного зберігання боєприпасів, виправдовування та глорифікації збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 114-2, ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, 63-річний чоловік був адміністратором антиукраїнського Telegram-каналу. У ньому він неодноразово виправдовував та глорифікував збройну агресію російської федерації проти України. Крім того, підозрюваний розповсюджував дані про місця дислокації підрозділів ЗСУ та сил територіальної оборони, які могли бути використані ворогом для нанесення ударів, а за місцем свого проживання без передбаченого дозволу зберігав боєприпаси.

В ході санкціонованого обшуку вдома у рівнянина вилучили набої та засоби зв'язку, які він використовував у своїй протиправній діяльності. Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України. Рівненським міським судом йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, без права внесення застави.

Досудове розслідування проводить Управління СБ України в Рівненській області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Станом на 24 жовтня ...
Наступна новина: В Тернополі закликаємо ...

КОМЕНТАРІ