Як купити кальян: важливі речі,які слід враховувати перед покупкою!

Як купити кальян: важливі речі,які слід враховувати перед покупкою!

25.10.22 23:56 45 433

Купівля кальяну іноді може бути заплутаним процесом. Яку марку я повинен купити? Російська нержавіюча сталь або алюміній, скло або акрил, традиційна єгипетська або сучасна? На бюджет? Якої висоти має бути кальян? А мідні кальяни? Є так багато запитань, які потрібно поставити, і так багато речей, які потрібно розглянути. На сайті https://hookah-smoke.if.ua/ ви знайдете великий асортимент кальянів на будь-який смак в Івано Франківську.

Ціновий діапазон

Ціна - один із головних критеріїв вибору кальяну. Нижче перераховані найважливіші фактори, що впливають на нього:

Матеріал виготовлення. Кальяни з нержавіючої сталі набагато дорожчі за кальяни з алюмінію, латуні, пластику, силікону або скла. Кальяни з дерев'яним, карбоновим або навіть золотим декором, з фурнітурою з дорогих матеріалів - найдорожчі.

Складність виготовлення. Моделі з нестандартними конструктивними рішеннями вимагають більшої кількості людино-годин, що безпосередньо впливає на кінцеву ціну.

Обладнання. Кальяни з одного і того ж матеріалу можуть сильно відрізнятися за стандартною комплектацією. Шахта, скляна основа, шланг, мундштук, чаша - все це може бути в комплекті або ні. Уважно перевірте його перед покупкою.

Бренд. Ажіотаж або популярність бренду (компанії) безпосередньо впливає на вартість його продукції, бренди з більш широкою рекламою і більш масовим поширенням зазвичай коштують дорожче.

Бренд

Ми вважаємо, що репутація бренду - це те, на що ви маєте зважати, обираючи кальян для покупки. Не знаєте, що це таке? Це не єдина річ, про яку ви повинні думати, але це важливий аспект. Дуже легко досліджувати бренди в Інтернеті, особливо якщо вони добре відомі, тому обов'язково вивчіть історію, репутацію, відгуки та обслуговування клієнтів перед покупкою.

Висота кальяну

Вибір правильної висоти кальяну здебільшого залежить від уподобань. Досвідчені любителі кальяну віддають перевагу кальянам від 45 см до 70 см. Цей діапазон висоти є золотою серединою продуктивності і простоти в обігу. Проте той, хто збирається розбивати табір або багато подорожувати, може віддати перевагу кальяну меншого розміру. І навпаки, тому, хто збирається палити на відкритому патіо, може знадобитися справді високий кальян, який можна поставити на підлогу поруч із високим столом.

Дифузор для кальяну

На початку 2016 року основним трендом кальянної індустрії став дифузор. Функція цього крихітного кальяну призначена для того, щоб зробити ваш кальян безшумним і зробити процес затяжки легким, майже без зусиль. Дифузори можуть бути вбудованими в нижню частину штока і незнімними, а можуть бути регульованими, які за необхідності легко знімаються.

Кількість отворів для шлангів

Кальян із чотирма шлангами може мати чудовий зовнішній вигляд. Здається, вони ідеально підходять для вечірки. АЛЕ! Незважаючи на зовнішній вигляд, кальяни з кількома шлангами - це не все, чим вони мають бути. Чим більше шлангів, тим більше падає продуктивність. Причина, через яку вони настільки некеровані, полягає в тому, що кожна людина, у якої є шланг у руці, повинна заткнути (заблокувати) його наконечник, коли вона не курить. Якщо один кінець шланга не заткнутий, людина, що палить, не зможе отримати достатню кількість всмоктування, щоб витягнути дим.

Кальянне обладнання

Що це таке - повний кальянний набір? Скляна основа, стрижень, шланг, мундштук, зольник. Деякі виробники також включають у комплект глиняну чашу і щипці. Комплектація - включає в себе всі перераховані вище елементи кальяну.

Повний комплект - скляна основа, стрижень, шланг, мундштук, зольник.

Тільки шафт - у цей комплект входить або тільки сам шафт із зольником, або шафт із зольником + мундштук без силіконового шланга.

Напівкомплектний або частковий комплект (без скляної основи та чаші) - У комплект входить шахта з зольником, силіконовий шланг з фірмовим мундштуком від виробника. Завжди уважно читайте інформацію про упаковку кальяну.

З'єднання адаптера шланга

Перехідник для шланга (або з'єднувач для шланга) - це частина кальяну, до якої кріпиться шланг. Існують різні типи адаптерів:

Фіксовані (немонтовані) - можна знайти в традиційних кальянах, таких як Khalil Mamoon, кальяни Amy і 50% ринку. Для щільного з'єднання може знадобитися спеціальна силіконова втулка, паперова серветка тощо.

Magnetic - активний імпульс якого задав російський Mattpear. Завдяки цій системі ви не впустите кальян, магніт вискочить швидше. Крім деякої безпеки ви отримуєте якийсь хай-тек кальянної індустрії, щось незвичайне.

Заземлення - найсучасніший спосіб з'єднання. Це дуже естетично і зручно, але потрібно бути дуже обережним, щоб не втратити потрібну частину роз'єму.

Кільце ущільнювача (торичне з'єднання). Простий і дуже надійний метод затягування з'єднання. Ви також можете використовувати кільця ущільнювачів для захисту різьблення вашого кальяну, щоб забезпечити герметичність. Згодом кільця ущільнювачів на штоку, патрубку шланга і з'єднанні шланга зношуються, і їх необхідно замінити новими.

Матеріали для оздоблення кальяну

Видима частина, за якою судять про кальян, зазвичай кріпиться поверх верхньої частини кальяну і легко змінює стиль кальяну. Поряд з ними є кальяни без декору - кальянні палички - бюджетні моделі з нержавіючої сталі. Декоративні накладки на кальяни зазвичай виготовляються з:

  • Алюміній
  • Сталі
  • Дерево (Дуб, падук, береза, венге)
  • Латунь
  • Мідь
  • Пластик
  • Основний матеріал кальяну

Основа є центром кальяну, з'єднується зі скляною колбою, має штуцер для шланга і продувний клапан, може бути різної форми і зазвичай виготовляється з таких матеріалів:

  • Алюміній
  • Латунь
  • Мідь
  • Нержавіюча сталь
  • Пластик

Матеріал безумовно впливає на кінцеву вартість виробу, тому вироби з нержавіючої сталі набагато дорожчі за інші.

Матеріал вала

Один з найважливіших параметрів при виборі кальяну. Термін служби кальяну залежить від матеріалу шахти. Вони виготовляються з нержавіючої сталі, латуні, скла та алюмінію.

Кальяни з нержавіючої сталі тут безперечні лідери, купивши такий кальян, вам не потрібно його міняти через корозію або іржу. Вартість таких виробів починається від 75 євро за вал і вище. Найпопулярніша марка сталі - AISI 304. У кожній відповідній кальянній тепер використовуються виключно кальяни з нержавіючої сталі.

Сплав металів включає нержавіючу сталь, алюміній і латунь. Цей матеріал використовується для здешевлення кінцевого продукту.

Авіаційний алюміній - дуже легкий матеріал, який також широко використовується в авіабудуванні. Алюміній марок Д16Т і Д18Т відомий як досить надійний, але випадків корозії алюмінієвих валів предостатньо. Вибирайте анодований алюміній, оскільки він більш стійкий до корозії, але вимагає правильного і постійного догляду, інакше ваш кальян не прослужить більше 2-3 місяців.

Латунь - один з перших матеріалів, використовуваних при виготовленні кальяну. Сирійські та єгипетські кальяни виготовляються з латуні. Цей матеріал дуже надійний.

Скло - це естетика і світло. Скляні кальяни завжди були в тренді, куряться добре, є в кожному пристойному лаунжі. Єдиний недолік цього матеріалу - крихкість! За характеристиками куріння скляні кальяни абсолютно аналогічні моделям з нержавіючої сталі. Усі мають світлову тягу, і всі їхні деталі, крім шланга, зроблені зі скла. Оргскло так само красиво, як скло, але надійно, як метал.

Типи з'єднання кальяну зі склом

Шахта і скляна основа кальяну мають бути герметично з'єднані, щоб уникнути падіння кальяну, а також для запобігання підсосу повітря, яке буде "красти" силу тяги під час куріння. Тип підключення ніяк не впливає на процес куріння, смак, димність та інші властивості кальяну. На даний момент використовуються такі види з'єднання: вставне (з силіконовою втулкою), різьбове, клік-система, магніти, шліф.

Матеріал вази

Вази для кальяну (підстави, колби) здебільшого виготовляються зі скла, боросилікатного скла, оргскла, пластику. Матеріал безпосередньо впливає на ціну кальяну, але не всі кальяни йдуть з вазами в комплекті.

Боросилікатне скло - це вид скла з додаванням силікатів для збільшення міцності виробу. Такі колби ми зможемо побачити в комплекті з більшістю німецьких кальянів. Відмінною рисою є стінки товщиною близько 1 см і досить великий обсяг. Ціни на такі фляги починаються від 50-65 євро. Боросилікатне скло також використовується у виробництві скляних кальянів.

Оргскло - міцний і недорогий матеріал, що значно знижує кінцеву вартість кальяну. Такі вази не продаються окремо, вони входять до комплекту.

Стандартне скло - стандартне товстостінне скло найчастіше використовується при виготовленні ваз. Скляні вази є в кожній вітальні, в кожному магазині і їх легко купити замість розбитої. Ціна варіюється від 15 до 45 євро.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 70)
Попередня новина: З 25 жовтня у Тернополі ...
Наступна новина: Історія повітряних куль для ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
BlackLord19 - 26.10.22

Може Ваш сайт навіть підніметься у видачі за такий матеріал.

аватар країна
funny_men - 26.10.22

клас!

аватар країна
lehakarel - 26.10.22

Откуда берете инфу для постов если не секрет?

аватар країна
alksnk - 26.10.22

И правда креатив…супер!

аватар країна
sad4ort - 26.10.22

Завжди приємно читати розумних людей

аватар країна
LinkLeed - 26.10.22

Не верю.

аватар країна
EVErNode - 26.10.22

пізнавальна тема

аватар країна
buds_lover - 26.10.22

Сайт просто замечательный, порекомендую всем знакомым!

аватар країна
iSIXONE611 - 26.10.22

Интересная статья, спасибо. Интересует: будет ли продолжение?

аватар країна
Belivesry - 26.10.22

смени название домена

аватар країна
naoboom - 26.10.22

Шикарно, додаю в закладки

аватар країна
doa88 - 26.10.22

Ну жесть конечно…

аватар країна
glin0mes - 26.10.22

Восхитительно..

аватар країна
k1ck99 - 26.10.22

Красивый пост, многосмысленный…

аватар країна
pekapdan - 26.10.22

Help! У автора автограф можна взяти?

аватар країна
powerc1ub - 26.10.22

Коротше, справа до ночі. Після статті реально розморило ... Пішов спати.

аватар країна
doa88 - 26.10.22

Класс! Афтару респект!

аватар країна
ivan_petrik - 26.10.22

відмінна інфа

аватар країна
witchspice - 26.10.22

Побільше б таких статей

аватар країна
gdane - 26.10.22

Откуда берете инфу для постов если не секрет?

аватар країна
luniv - 26.10.22

Побільше б таких статей

аватар країна
Candyrainu - 26.10.22

відмінна інфа

аватар країна
MaloyZQ - 26.10.22

Отличный материал. Спасибо и пишите еще, только картнок маловато!

аватар країна
vspomnil - 26.10.22

З уводольствіем потиснув би автору руку, його сайт - диво.

аватар країна
isitWho - 26.10.22

Актуальная и свежая инфа

аватар країна
monsterkill1 - 26.10.22

Полезного много нашла для себя

аватар країна
pan_chan - 26.10.22

Велике спасибі!

аватар країна
MorsPrincip - 26.10.22

класс!

аватар країна
panic77 - 26.10.22

Корисного багато знайшла для себе

аватар країна
Voknap17 - 26.10.22

отлично !!! Все супер!

аватар країна
Lizerginn420 - 26.10.22

Мені сподобалося!

аватар країна
strongRu - 26.10.22

детальніше ласка

аватар країна
parzifaal - 26.10.22

Да вы сказочник

аватар країна
Red_white_speed - 26.10.22

Величезне дякую!

аватар країна
Masaaq - 26.10.22

супер оригінально

аватар країна
psykrab - 26.10.22

Додав в закладки

аватар країна
stalker000 - 26.10.22

Интересная статья, спасибо. Интересует: будет ли продолжение?

аватар країна
semisoft - 26.10.22

тема реально стара

аватар країна
La_Flame_med - 26.10.22

Откуда берете инфу для постов если не секрет?

аватар країна
RomjKeeEE - 26.10.22

5кА! Відмінний пост!

аватар країна
cherepp - 26.10.22

прочитала з задоволенням

аватар країна
Smoking_Jesus - 26.10.22

супер оригінально

аватар країна
mikesev - 26.10.22

Коротше, справа до ночі. Після статті реально розморило ... Пішов спати.

аватар країна
NikTarutin - 26.10.22

я в захваті від Вашого стилю

аватар країна
Bennytamba - 26.10.22

Очень хороший пост! Спасибо за проделанную работу!