Як вибирати подарунки?

Як вибирати подарунки?

02.11.22 08:14 0 352

Іноді ми даруємо подарунки, тому що знаємо, що одержувачі їх полюблять і оцінять. Вони дали правильні натяки, ми врахували їхні смаки та інтереси та вибрали саме той предмет, який потрібно загорнути в цей гарний папір. А іноді ми нишпоримо по музейних сувенірних крамницях у пошуках сувенірів, які наші близькі навряд чи будуть берегти довше, ніж на мить. Але цей швидкоплинний момент часто вартий своїх коштів і місця для багажу. Ви також можете замовити теплий плед з індивідуальним дизайном на plediki.com.

Даруйте чудові подарунки, такі як шкарпетки

Сьогодні вранці я не міг вирішити, які шкарпетки вдягнути. Одну пару мені подарували мені на день народження. Друга — різдвяний подарунок від моєї сестри. Обидва викликали радісні спогади про те, коли я їх отримав, і про людей, які мені їх подарували. Мені здавалося, що я вибираю, який подарунок і який дарувальник мені сподобався найбільше.

Тоді мені прийшла в голову думка, яка «збила мене з ніг»: Ці шкарпетки, класичний поганий подарунок, насправді були чудовими подарунками! Я ношу їх весь час, і щоразу, коли я це роблю, я вдячний людям, які подарували мені їх.

Дайте розв’язувачі задач

Однією з найбільших помилок, яку ми робимо, купуючи подарунки для інших (і для себе), є думка, що дарування більшої кількості речей робить людей щасливішими. Щастя не приходить від додавання позитиву. Це відбувається завдяки видаленню негативу.

Тому, коли справа доходить до того, як вибрати подарунок, знайдіть проблему в житті одержувача та вирішіть її своєю щедрістю.

Наприклад:

Виправляйте неприємності: наточіть їм ножі, купіть затемнювальні жалюзі або заплатіть за майстра, який прийде до них додому і полагодить такі дрібниці, як скрипучі двері, зламані вимикачі та раковини, що протікають.

Нудьга: Заплануйте вечірку або прогулянку з одержувачем подарунка та друзями. Сліпі смакові тести – одні з наших улюблених.

Передайте домашні справи аутсорсингу: подаруйте їм подарунковий сертифікат на доставку їжі додому або послуги домашньої пральні. Або купіть для них мериносову вовну, щоб їм рідко доводилося прати та прасувати.

Зменште відходи в навколишнє середовище: подаруйте їм шведські кухонні рушники замість паперових рушників, килимок для випікання Silpat замість пергаментного паперу, плівку з бджолиного воску замість упаковки саран або фільтр для води замість бутильованої води.

Не створюйте їм більше проблем

Людям не подобається приймати рішення, тому не вибирайте подарунок, який змушує їх це робити.

Не купуйте подарункові картки

Коли ви купуєте комусь подарункову картку, ви створюєте для нього проблеми, перекладаючи на нього тягар прийняття рішень.

Дайте готівку, якщо потрібно. «Що грошей, то й проблеми», звичайно, але більшість людей віддають перевагу гнучкості цих проблем, а не необхідності приймати рішення.

Не даруйте враження без дати

Якщо ви даруєте масаж або уроки кулінарії, також заплануйте це. Навіть якщо одержувач змушений змінити графік, він змушений це зробити. Їм не потрібно вирішувати.

Даруйте рослини, а не квіти

Наш вибір подарунків, як правило, егоїстичний. Ми хочемо слави чудових дарувальників, тому купуємо подарунки з максимальним коефіцієнтом засліплення. Яскраві квіти, наприклад.

Щоб бути безкорисливим, кращою стратегією вибору подарунків є покупка практичних подарунків, які триватимуть довго. Рослини, наприклад. Ви можете отримати менше переваг від засліплення, але вони отримують постійні винагороди. Дослідження показали, що вони переважують одноразовий удар яскравого подарунка.

Наприклад:

Швейцарський армійський ніж замість прикрас. Пальто, яке можна спакувати, а не якийсь витончений модний предмет. Застава за топовий блендер, досить посередній, оплачена повністю.

Як бути хорошим подарунком

Ось як полегшити роботу друзям і родині, які хвилюються, як вибрати подарунки для вас. Не кажіть: «Мені нічого не потрібно». Якщо ви дійсно, справді не хочете подарунок, скажіть: «Будь ласка, не даруй мені подарунок». В іншому випадку подумайте про це і скажіть їм, що ви хочете. Скажіть їм, чого саме ви хочете, навіть якщо надсилати комусь список бажань може здатися егоїстичним. Переборіть себе. Вони це оцінять.

Даруйте подарунки, які продовжують дарувати

Це не так важко, як ви думаєте.

Подаруйте щось корисне

Дослідження показують, що люди більше цінують корисну річ, якщо отримують її в подарунок, ніж якщо купують для себе, оскільки новизна зникає, а сентиментальність – ні.
Мої вищезгадані шкарпетки є чудовим прикладом. Інші — це друкована колекція ваших улюблених рецептів або картина, гравюра чи кераміка, щоб прикрасити їхню нову квартиру.

Зафіксуйте момент

Зробіть подарунок більш сентиментальним, зафіксувавши момент. Наприклад, якщо ви купуєте такий досвід, як кулінарний курс або вихідні, створіть із ним фотоальбом. Майте на увазі, що сентиментальність надзвичайно важлива та впливова для подарунків, які відзначають особливу життєву подію, як-от весілля, випускний або вихід на пенсію.

Цього має бути достатньо, щоб допомогти вам знайти пару чудових і значущих ідей подарунків.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 45)

КОМЕНТАРІ