Яловичина-дуже популярний сорт м'яса в слов'янському меню. З нього готують стейк, гуляш, бефстроганов, лагман, супи і багато інших смачних страв. Яловичина відома своєю жорсткістю, але це не зовсім правильне твердження. Насправді блюдо з яловичини може бути дуже м'яким і соковитим, якщо правильно підібрати м'ясо і правильно його приготувати. Про ці кулінарні секрети ми і поговоримо в нашій статті.
Шпаргалка по вибору яловичого м'яса
- Рулька. Задіюється при ходьбі, тому відрізняється достатньою жорсткістю. Але ідеально підходить для приготування холодцю.
- Стегно-не менш вимогливе і жорстке м'ясо. Запікати його не кращий варіант, а ось для варіння, приготування супу або борщу – найкраще рішення.
- Лопатка. Багато хто помилково вважає, що це найм'якша частина. Лопатка підійде для гасіння в мультиварці і запікання в рукаві. Тоді блюдо вийде соковитим і м'яким.
- Огузок. Ідеально підходить для котлет, також його можна використовувати для тривалого томління в духовці або мультиварці.
- Вирізка. Вважається найм'якшою і дорогою частиною. Вона прекрасно підходить для смаження на сковороді і приготування стейків на грилі.
- Товстий і тонкий край призначені для швидкої термічної обробки.
- Кострець. Використовується для запікання і тушкування.
- Грудина прекрасно підходить для приготування бульйонів. Часто використовується в борщах, підходить для плову і жаркого.
- Ребра-ідеальне рішення для гриля і барбекю, але попередньо м'ясо потрібно замочити і промаринувати
- Шия підходить для приготування фаршу або бульйону. З неї часто роблять начинку для пельменів, і навіть готують шашлик.
Звісно, молода телятина буде в усіх відношеннях м'якше і ніжніше, але і смак у неї буде не такий насичений і виразний. Якщо вибрати правильний шматок м'яса і правильну обробку, то ви гарантовано отримаєте не тільки смачне, але і корисне блюдо. Яловичина і телятина містять всі незамінні амінокислоти і білки, серед яких колаген і еластин. Також це м'ясо-лідер за вмістом гемового заліза. Що стосується якості м'яса, то Фермерський продукт завжди буде цінніше звичайної магазинної яловичини. Тому при виборі м'яса для приготування плову, шашлику або бефстроганов, обов'язково вибирайте найбільш свіжий і якісний продукт. Не забувайте, головними критеріями вибору є колір, запах, структура і загальний вигляд м'яса.
КОМЕНТАРІ
Класс! Афтару респект!
что-то в этом есть, безусловно
Было интересно почитать!!!
Хм… Очень даже ничего.
Отличная Инфа
Абсолютно согласен
спасибі за цікаву ретроспективу!
Я звичайно, мало, що тямлю в даній темі, але постараюся осилити.
Не верю.
З уводольствіем потиснув би автору руку, його сайт - диво.
Кожна стаття автора відмінна від попередньої. Висновок: читати автора :)
Сенкс. Цікаво, і взагалі корисний у Вас сайт
смени название домена
Это — глупость!
Велике спасибі!
Блог зроблений дуже професійно, і легко читається
познавательная тема
Досить цікава і пізнавальна тема
Всегда приятно читать умных людей
круто
круто
Классно!
Сенкс. Цікаво, і взагалі корисний у Вас сайт
ну що тут скажеш ...
Все четко и по делу. Хорошо написано, благодарю.
Дуже хороший пост! Дякую за виконану роботу!
Кожна стаття автора відмінна від попередньої. Висновок: читати автора :)
Спасибо за интересный материал!
Откуда берете инфу для постов если не секрет?
Мне понравилось!
Отличная Инфа
Блестящая идея
вот это позитив) просто класс)
Дуже пізнавально, респект
Хе-хе, мой первый коммент :)
Мені все сподобалося
пізнавальна тема
Нормусь
Я конечно, мало, что смыслю в данной теме, но постараюсь осилить.
Це просто бомба !!!
чего тока не придумают...
Блог супер, побольше бы подобных!
Привіт! Пропоную обмін постовими з вашим блогом.
было интересно вас почитать, спасибо и удачи!
Читаешь это и думаешь...
поміняй назву домену
Умные вещи говорит автор!
прочитала з задоволенням
новина послав по інету.
погоджуся з автором
ну, ничо так… в общем.
Побольше б таких постов на блоге.
було цікаво вас почитати, спасибі і удачі!