Яловичина-дуже популярний сорт м'яса в слов'янському меню. З нього готують стейк, гуляш, бефстроганов, лагман, супи і багато інших смачних страв. Яловичина відома своєю жорсткістю, але це не зовсім правильне твердження. Насправді блюдо з яловичини може бути дуже м'яким і соковитим, якщо правильно підібрати м'ясо і правильно його приготувати. Про ці кулінарні секрети ми і поговоримо в нашій статті.
Шпаргалка по вибору яловичого м'яса
- Рулька. Задіюється при ходьбі, тому відрізняється достатньою жорсткістю. Але ідеально підходить для приготування холодцю.
- Стегно-не менш вимогливе і жорстке м'ясо. Запікати його не кращий варіант, а ось для варіння, приготування супу або борщу – найкраще рішення.
- Лопатка. Багато хто помилково вважає, що це найм'якша частина. Лопатка підійде для гасіння в мультиварці і запікання в рукаві. Тоді блюдо вийде соковитим і м'яким.
- Огузок. Ідеально підходить для котлет, також його можна використовувати для тривалого томління в духовці або мультиварці.
- Вирізка. Вважається найм'якшою і дорогою частиною. Вона прекрасно підходить для смаження на сковороді і приготування стейків на грилі.
- Товстий і тонкий край призначені для швидкої термічної обробки.
- Кострець. Використовується для запікання і тушкування.
- Грудина прекрасно підходить для приготування бульйонів. Часто використовується в борщах, підходить для плову і жаркого.
- Ребра-ідеальне рішення для гриля і барбекю, але попередньо м'ясо потрібно замочити і промаринувати
- Шия підходить для приготування фаршу або бульйону. З неї часто роблять начинку для пельменів, і навіть готують шашлик.
Звісно, молода телятина буде в усіх відношеннях м'якше і ніжніше, але і смак у неї буде не такий насичений і виразний. Якщо вибрати правильний шматок м'яса і правильну обробку, то ви гарантовано отримаєте не тільки смачне, але і корисне блюдо. Яловичина і телятина містять всі незамінні амінокислоти і білки, серед яких колаген і еластин. Також це м'ясо-лідер за вмістом гемового заліза. Що стосується якості м'яса, то Фермерський продукт завжди буде цінніше звичайної магазинної яловичини. Тому при виборі м'яса для приготування плову, шашлику або бефстроганов, обов'язково вибирайте найбільш свіжий і якісний продукт. Не забувайте, головними критеріями вибору є колір, запах, структура і загальний вигляд м'яса.
Топ-5 Лайфхаков: Как Открыть Сейф
Кому Насправді Потрібна Реклама На Білбордах По Всій Україні
Женские часы: как выбрать идеальную модель для делового стиля и летних образов
Понятие и признаки инфантильности: как распознать психологическую незрелость
Самі дієві мазі з трав