Як вибрати водонагрівач?

Як вибрати водонагрівач?

09.11.22 10:23 24 402

Опалювальна вода є другим за величиною споживачем енергії в будинку. Незважаючи на те, що всі ми насолоджуємося заспокійливим гарячим душем, зростаючі витрати на електроенергію разом із їхнім негативним впливом на навколишнє середовище дають змогу ближче розглянути різноманітні доступні варіанти. Якщо термін служби вашого водонагрівача наближається до кінця, і ви думаєте замінити його до того, як станеться лихо, ви будете раді знати, що у вас є кращий вибір завдяки https://smart-buy.com.ua/.

Види водонагрівачів:

Резервуар для зберігання

Акумуляційний бак: найпоширеніша система гарячого водопостачання, яка використовується в будинках. Вода постійно нагрівається в резервуарі за допомогою електрики, природного газу, нафти або пропану. Гаряча вода витікає з верхньої частини резервуара, коли відкривається кран, а холодна вода тече знизу, щоб замінити його.

Безрезервуарні: також відомі як водонагрівачі на вимогу. Вода нагрівається електрикою або газом, коли вода протікає через неї без резервуара.

Сонячна енергія: вода циркулює з резервуара через сонячний колектор, де вона нагрівається сонцем. Якщо вода в баку недостатньо гаряча, її нагрівають до потрібної температури за допомогою звичайного водонагрівача.

Фактори вибору водонагрівача

Отже, який тип водонагрівача підійде для вашого будинку? Існує кілька факторів, які слід враховувати, включаючи ціну системи та встановлення, вартість і доступність джерел енергії, рейтинг енергетичного коефіцієнта (EF) водонагрівача та чи відповідає система новим нормам водонагрівача.

Безбакові водонагрівачі

Водонагрівачі без резервуарів, доступні в електричних, газових і пропанових моделях, вважаються більш енергоефективними, ніж накопичувальні баки, але коштують значно дорожче для покупки та встановлення.

Нагрівач гарячої води без бака, встановлений зовні на цегляній стіні будинку. Газові водонагрівачі без резервуарів часто вимагають більшого газопроводу та модифікації вентиляційної труби, тоді як великі електричні моделі без резервуарів можуть споживати більше струму, ніж передбачено в будинку.

Невеликі одноразові електричні блоки дешевші і можуть бути встановлені під раковиною. Вони стають у пригоді, якщо у вас є ванна або кухонна раковина, розташована подалі від основного водонагрівача.

Обов’язково перевірте рекомендовану швидкість потоку на безрезервуарних водонагрівачах, щоб перевірити, чи достатньо її для задоволення ваших потреб.

Незважаючи на те, що в них не закінчиться гаряча вода, як у традиційних накопичувальних баках, кілька користувачів можуть перевищити швидкість потоку та призвести до зниження температури води.

Сонячні водонагрівачі

Колектор на сонячному водонагрівачі потрібно розташовувати так, щоб він отримував повне сонячне світло протягом дня. Для максимальної ефективності він повинен дивитися на південь і бути нахилений під кутом, рівним широті.

Сонячний водонагрівач, встановлений на даху будинку.Сонячні водонагрівачі працюватимуть на нижчому нахилі або якщо дивляться на південний схід чи південний захід, хоча й не так ефективно.

Сонячні водонагрівачі використовують природну циркуляцію або насос для переміщення води між колектором і накопичувальним баком.

Деякі системи циркулюють воду з накопичувального баку через колектор, тоді як інші використовують теплообмінник у баку, щоб утримувати рідину в колекторі окремо від води в баку.

Як окупається енергоефективність водонагрівача?

Щоб дізнатися, скільки часу знадобиться енергоефективній системі, щоб відшкодувати додаткові витрати, розділіть додаткові витрати на енергоефективну систему на річну економію енергії. Відповідь полягає в тому, скільки років знадобиться енергоефективній системі, щоб окупити себе.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 54)
Попередня новина: Какие бывают склады?
Наступна новина: Що потрібно знати при ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Mosklad - 09.11.22

Пора автору памятник поставить при жизни. Кто за?

аватар країна
captainhorse - 09.11.22

Може Ваш сайт навіть підніметься у видачі за такий матеріал.

аватар країна
StefanMinsk - 09.11.22

Дякую за статтю виявилася дуже корисною.

аватар країна
acidizer - 09.11.22

Неймовірно гарно!

аватар країна
DanteYamato - 09.11.22

Через деякий час Ваша стаття стане популярною. Запам'ятайте мої слова.

аватар країна
s0iqq - 09.11.22

Ух ты :) Здорово как!

аватар країна
mark21017 - 09.11.22

З уводольствіем потиснув би автору руку, його сайт - диво.

аватар країна
lordorfan - 09.11.22

Мне нарвится стиль изложения

аватар країна
Meatball1488 - 09.11.22

Отличная Инфа

аватар країна
Robinkaos - 09.11.22

Автор, а Ви в якому місті живете якщо не секрет?

аватар країна
Nickolay1 - 09.11.22

ніштяг, все правильно написано. Молодець!

аватар країна
Shchekotov92 - 09.11.22

Через некоторое время Ваша статья станет популярной. Запомните мои слова.

аватар країна
tylervice - 09.11.22

хорошая идея.

аватар країна
HooperBlooper - 09.11.22

класс!

аватар країна
t0welie - 09.11.22

А чи давно запустили цей сайт?

аватар країна
Maximka55 - 09.11.22

Громкий заголовок и статья норм - можно ловить траф с ПС

аватар країна
jmj999 - 09.11.22

Сайт супер, побольше бы таких!

аватар країна
FjJhfGwb - 09.11.22

детальніше ласка

аватар країна
niktoinikogdaverno - 09.11.22

щось в цьому є, безумовно

аватар країна
DuleSavich - 09.11.22

отлично излагаете

аватар країна
BKtelecom - 09.11.22

ніштяг, все правильно написано. Молодець!

аватар країна
InNier - 09.11.22

Автор, а Ви в якому місті живете якщо не секрет?

аватар країна
Catcoins - 09.11.22

отлично!!! Все супер!

аватар країна
araik_sochi - 09.11.22

Все четко и по делу. Хорошо написано, благодарю.