Як спроектувати систему стисненого повітря?

Як спроектувати систему стисненого повітря?

13.11.22 23:17 22 410

Кожен проект системи стисненого повітря унікальний, оскільки потреби в стисненому повітрі відрізняються залежно від його використання, і існує багато можливих мережевих конфігурацій. Оптимальне проектування вашої системи стисненого повітря з самого початку проекту забезпечить:

  • Безпека тих, хто збирається використовувати стиснене повітря
  • Зниження експлуатаційних витрат завдяки підвищеній ефективності системи
  • Оптимальна робота пневматичного обладнання та інструменту

Отже, з чого ви починаєте свій проект? Як ви можете бути впевнені, що нічого не забудете, і що система стисненого повітря, яку ви встановлюєте, дійсно адаптована до потреб і вимог вашої галузі?

Щоб допомогти вам пройти цей процес, ми склали список із шести основних запитань, які слід поставити перед початком проекту системи стисненого повітря.

6 важливих питань, які варто розглянути перед початком проекту:

Для якого типу застосування ви будете використовувати стиснене повітря?

Для кожного застосування потрібні різні характеристики (об’єм повітря, якість повітря). Перш ніж почати проект, ви повинні визначити, для якого типу програми ви будете використовувати свою систему. Ви повинні врахувати це при плануванні свого проекту. Складіть усі вимоги до повітря для вашого пневматичного обладнання та інструментів. Це дасть вам точну оцінку загальної витрати, необхідної (SCFM) для одночасної роботи вашого обладнання. Ці дані будуть корисні для наступного кроку.

Де знаходяться ваші пневматичні інструменти та обладнання?

Переконайтеся, що ви знайомі з плануванням і розташуванням робочого процесу вашого підприємства чи цеху. Це матиме значний вплив на тип конфігурації, яку ви оберете. Враховуйте розташування компресора, відстань, яку потрібно подолати, і будь-які необхідні падіння (спуски). Загальна довжина системи стисненого повітря в погонних футах визначить необхідний розмір труби та бажану конфігурацію мережі.

Тепер візьміть аркуш паперу та намалюйте ескіз вашого заводу чи майстерні, ідентифікуючи кожен компресор і робочу станцію. Серед іншого, це дозволить вам визначити найбільш підходящу конфігурацію для вашого макета, наступного елемента, який слід розглянути. 

Ви будете використовувати замкнутий цикл чи лінійну мережу?

Оптимальна конфігурація системи стисненого повітря визначається плануванням заводу або цеху. Пам’ятайте, що ваша мета – досягти балансу між потребою в об’ємі повітря (швидкість потоку, виміряна в SCFM) і необхідним тиском (у PSI). Цей крок дозволить вам визначити діаметр основної мережі.

Мережа замкнутого циклу

Найбільш ефективною конфігурацією вважаються замкнуті мережі. Вони забезпечують рівномірний тиск між усіма точками подачі стисненого повітря. Віддайте перевагу цьому типу конфігурації, якщо ваш макет це вміщує.

У системі з замкнутим контуром повітря протікає одночасно через кілька ліній. Тиск і потік залишаються збалансованими по всій системі. До кожного спуску подається повітря з двох напрямків.

Лінійна мережа

Якщо конфігурація замкнутого контуру неможлива, виберіть лінійну мережу. Щоб забезпечити систему стисненим повітрям в обох напрямках, в ідеалі компресор має бути розташований у центрі мережі (від компресора до найдальшої точки використання). Ви також можете мати більше одного компресора.

У лінійній системі до кожного спуску подається повітря тільки з одного напрямку. Це може призвести до падіння тиску в кінці системи, якщо система дуже довга. Тому компресор повинен розташовуватися в центрі системи.

Чи є якісь вимоги до якості повітря, яких необхідно дотримуватися?

Наявність води та забруднюючих речовин спричиняє вихід з ладу пневматичного обладнання та сприяє росту бактерій у системі трубопроводів стисненого повітря. Щоб уникнути цього потрібно використовувати блоки підготовки повітря. Деякі програми або процеси вимагають дуже високих стандартів якості повітря. Це стосується галузей промисловості, де стиснене повітря може контактувати з харчовими продуктами (харчова промисловість, фармацевтична промисловість, нутрицевтика тощо).

Однією з найбільших проблем використання системи стисненого повітря є видалення всієї води та забруднень. Щоб стиснене повітря було чистим і сухим, вибирайте матеріали, які не піддаються корозії та не псуються. Вони дозволяють повітрю вільно циркулювати без тертя.

Хто буде виконувати монтаж?

Хоча це може здатися тривіальним, це останнє рішення визначатиме, наскільки добре працюватиме ваша система стисненого повітря. Виберіть кваліфікованого монтажника, який дотримується всіх правил встановлення та безпеки. Деякі системи дуже прості в установці, але дуже важливо, щоб інсталяція була виконана за найвищими стандартами. Незалежно від того, на якій стадії проектування знаходиться ваша система стисненого повітря, не соромтеся звернутися до одного з наших консультантів, щоб допомогти вам вибрати правильні компоненти для вашої системи або просто отримати пораду щодо її встановлення.

Чи знаєте ви, що встановлення алюмінієвої системи має кілька переваг? Труби мають легку вагу, а самоблокуючі компресійні фітинги легко встановлюються. Монтаж виконується в 4 рази швидше, ніж звичайний спосіб врізання труб. Як наслідок, ви отримаєте скорочення витрат на монтаж.

Нарешті, пам’ятайте, що кожна система трубопроводів стисненого повітря має свої унікальні особливості. Обов’язково прочитайте посібники з проектування та встановлення, які постачаються разом із системою, яку ви обрали для використання у вашому проекті зі стисненим повітрям.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 56)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Repuls3r - 14.11.22

Всім привіт. Сподобався пост, ставлю 5 балів.

аватар країна
aphos - 14.11.22

Все четко и по делу. Хорошо написано, благодарю.

аватар країна
Darin420 - 14.11.22

Монетизацією краще займіться. А так чудово!

аватар країна
nezox57 - 14.11.22

Абсолютно согласен

аватар країна
Nvl420 - 14.11.22

Ну жесть конечно…

аватар країна
Lena_Shvarts - 14.11.22

Прямо навіть не віриться

аватар країна
iSIXONE611 - 14.11.22

А давно ли запустили этот сайт?

аватар країна
Level4Up - 14.11.22

отлично излагаете

аватар країна
threedollars - 14.11.22

ништяг, все правильно написано. Молодец!

аватар країна
baldr - 14.11.22

Мне все понравилось, только если бы еще денег на длоге дали или конкурс провели, было бы вообще отлично.

аватар країна
olga_osadchaya - 14.11.22

Дуже дякую. Дуже корисна інформація

аватар країна
SharkTM - 14.11.22

Привет! Предлагаю обмен постовыми с вашим блогом.

аватар країна
Zooholder - 14.11.22

Хороша стаття, дізнався багато нового!)

аватар країна
sashaleon - 14.11.22

Спасибо за статью

аватар країна
KyshaiteVkysno - 14.11.22

Вот это да!

аватар країна
mrGudvin - 14.11.22

Ух ты :) Здорово как!

аватар країна
emansi56 - 14.11.22

ну что тут скажешь…

аватар країна
mnogoneznal - 14.11.22

чего тока не придумают...

аватар країна
GGhelper - 14.11.22

вне конкуренции

аватар країна
D_o_b_r_i_y - 14.11.22

Блог сделан очень профессионально, и легко читается

аватар країна
pavluu - 14.11.22

Я звичайно, мало, що тямлю в даній темі, але постараюся осилити.

аватар країна
Shaggy_1934 - 13.11.22

познавательная тема