В Тернополі недолугий тиск прокуратури продовжується. Цього разу ідеться про гідрологічний заказник4239

В Тернополі недолугий тиск прокуратури продовжується. Цього разу ідеться про гідрологічний заказник4239

15.11.22 08:58 0 356
Тернопільська окружна прокуратура продовжує демонструвати свою некомпетентність та недолугість. Цього разу ідеться про землі гідрологічного заказника, яким, як пише сайт прокуратури, розпоряджалася міська рада незаконно. Та у цьому випадку прокуратура лише показує незнання суті питання.

Земельна ділянка, про яку йдеться у публікації, сформована як об’єкт цивільних прав та зареєстрована у Державному земельному кадастрі у 2019 році внаслідок проведеної Держгеокадастром інвентаризації земель сільськогосподарського призначення. А у грудні 2021 року, у встановленому законом порядку, наказом Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області вказану земельну ділянку, разом із іншими земельними ділянками, передано із земель державної власності у комунальну власність як землі сільськогосподарського призначення.

Незважаючи на презумпцію правомірності наказу Держгеокадастру «Про передачу земельних ділянок державної власності у комунальну власність» та рішення Тернопільської міської ради «Про погодження прийняття в комунальну власність земельних ділянок Тернопільської міської територіальної громади», які прийняті на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 31.01.2018 № 60-р «Питання передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад», прокуратура в публічній площині звинувачує міську раду в неправомірних діях, при цьому не аналізуючи законодавчі акти та позицію державних органів, чим засвідчує свої непрофесійні дії.

Слід звернути увагу, що прокурор подав позов в інтересах держави в особі Тернопільської обласної державної адміністрації, яка набула статусу позивача у справі. Ця обставина також вказує на некомпетентність, оскільки, Тернопільська військова державна адміністрація листом у серпні 2022 року повідомила Тернопільську окружну прокуратуру про те, що адміністрація не має підстав для повернення земельних ділянок з комунальної власності у державну в судовому порядку.

Очікуємо на спростування інформації прокуратури та вибачення в медійному просторі за безпідставні звинувачення.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Депутатам Молодіжної ...

КОМЕНТАРІ