Пшениця твердих сортів (твердіший різновид пшениці) при подрібненні в борошно грубого помелу дає манну крупу. Манна крупа використовується у багатьох кухнях світу. Борошно з манних круп золотистого кольору з горіховим землистим присмаком. Поряд із її м'яким смаком, вона популярний у всьому світі завдяки своїм ключовим перевагам для здоров'я серця, травлення та втрати ваги. А якщо вас цікавить манна крупа оптом ціна, то на сайті https://vinnytskyi-mlynar.com.ua, ви знайденте всю необхідну інформацію.
Що таке манна крупа?
Манна крупа це борошно, виготовлене з крохмалистого ендосперму зерен твердої пшениці. Як і більшість зерен, кожне ядро твердої пшениці складається з трьох основних частин: найвнутрішнього, багатого поживними речовинами зародка, зовнішніх висівок і середнього крохмалистого ендосперму.
Тверда пшениця в основному вирощується у Східній та Північній Африці, Західній Азії, на великих рівнинах Північної Америки, а також у Східній та Середземноморській Європі. Це один із найтвердіших сортів пшениці, який в основному використовується для приготування манного борошна грубого помелу.
Манна крупа найчастіше використовується для приготування кускусу, пасти, піци, хліба, каш та кількох популярних індійських страв для сніданку. Це вважається більш здоровим варіантом, ніж зазвичай рафінована мука. Давайте подивимося, якими є його ключові поживні речовини і чим вони можуть бути корисні для нас.
Факти про харчування манною крупою
Борошно з манної крупи може бути доступне в натуральному, не збагаченому вигляді або збагачене поживними речовинами виробниками продуктів харчування.
Поживні речовини:
- Вода 12,7;
- Енергетична цінність 360 ккал;
- Білок 12,7 г;
- Загальний ліпід (жир) 1,05 г;
- Вуглеводи 72,8 м;
- Клітковина 3,9 г;
- Кальцій, Ca 17 мг;
- Залізо, Fe 1,23 мг;
- Магній, мг 47 мг;
- Фосфор, Р 136 мг;
- Калій, K 186 мг;
- Натрій, Na 1 мг.
У той час як більшість поживних речовин залишаються колишніми, збагачена манна крупа містить вищий рівень заліза, вітамінів та мінералів, ніж незбагачені альтернативи.
Манна крупа з високим вмістом білка, вітамінів та мінералів може принести вам певні ключові переваги для здоров'я. Давайте подивимося, що вони являють собою нижче.
Користь для здоров'я від манної крупи
Може сприяти зниженню ваги
Манна крупа є низькокалорійною і не містить холестерину. Однак, якщо ви плануєте включити манну крупу у свій план дієти для схуднення, вам слід вибрати цільнозернову манну крупу, щоб отримати переваги клітковини, яка допомагає схуднути. Манна крупа багата білком і клітковиною, які уповільнюють травлення та посилюють почуття ситості між їдою.
Дослідження показують, що дієта, багата на клітковину, така як манна крупа, може допомогти знизити масу тіла. Дослідження за участю жінок, які щодня споживали на 1 г харчових волокон більше, показало втрату 0,25 кг протягом 20 місяців.
Манна крупа також багата на білок: близько 13 г білка на 100 г порції. Було показано, що дієта з високим вмістом білка ефективніша для зниження ваги в порівнянні з дієтами зі стандартним вмістом білка. Це також допомагає підтримувати м'язову масу та покращувати склад тіла, поки ви намагаєтеся схуднути.
Топ-5 Лайфхаков: Как Открыть Сейф
Кому Насправді Потрібна Реклама На Білбордах По Всій Україні
Женские часы: как выбрать идеальную модель для делового стиля и летних образов
Понятие и признаки инфантильности: как распознать психологическую незрелость
Самі дієві мазі з трав