Найкращі літературні детективи усіх часів

Найкращі літературні детективи усіх часів

21.11.22 12:28 22 511

Це були не ми, можливо, це був ти. Є лише один спосіб дізнатися. Давайте покличемо цей найбільш темний і захоплюючий літературний витвір – детектива, який розгадує злочини, виправляє загадки, розгадує таємниці... найвидатніших літературних детективів усіх часів. У наш час ви можете купити книги детективи у будь якому магазині. Від Шерлока Холмса до Курта Волландера, через Сема Спейда та міс Марпл, ці персонажі десятиліттями прикрашали літературу. Те, що вони продовжуватимуть це робити, є відкритою та закритою справою, яку могли б вирішити навіть такі безглузді детективи, як ми.

1 . Шерлок Холмс – Артур Конан Дойл

Елементарно, звичайно. Жителю Бейкер-стріт, 221б, немає рівних у літературних детективах. Застосовуючи сувору, майже наукову структуру до своїх справ, Холмс дав детективу не лише моральний хребет, але й розумний компас. Він живе донині завдяки своєму колоритному характеру – його денді-стихам; його богемний спосіб життя та його майже зарозуміле самолюбство.

2 . Еркюль Пуаро – Агата Крісті

Як і Холмс, Еркюль Пуаро має майже нестерпну віру у власні здібності. Цей аспект його характеру іноді не помічають, тому що в цьому франкофонному бельгійці було щось екзотичне, коли Агата Крісті вперше представила Пуаро в 1920 році. Сьогодні його маленькі примхи – тонка статура, вибагливий характер і чуттєвість в одязі – здаються надзвичайно химерними. Завдяки численним телевізійним і кіноадаптаціям цей детектив продовжить процвітати.

3 . Міс Марпл – Агата Крісті

Міс Марпл – це саме те, якими старенькі були колись або якими ми їх пам’ятаємо у будь-якому випадку – мініатюрними, витонченими та такими ж заспокійливо традиційними, як фруктові тістечка, які вони любили пекти. Однак за цим фасадом міс Марпл є рівною будь-якому детективу в цьому списку. Маючи пам’ять, яка не поступається Морзе, і вона здатна робити висновки так само добре, як Холмс, її шлях із справою може здатися беззагрозливим і майже слабким, але в кінці вона безпомилково дістає лиходія.

4 . Філіп Марлоу — Реймонд Чендлер («Великий Сон» Та Інші)

Марлоу — типовий запеклий детектив старої школи — епохи, коли чоловіки були чоловіками, а жінки — жінками. Він хитрав, акуратно випивав свій спиртний напій, дивився на роль і виконав роботу. Мовчазний, розумний і не гребуючи фізичною ручною роботою, коли це необхідно, Марлоу входить до п’ятірки найкращих літературних детективів усіх часів. Незабутньо оживлений Гемфрі Богартом (та іншими) на екрані.

5 . C Огюст Дюпен – Едгар Аллан По («Вбивства На Вулиці Морг» Та Інші)

Вбивства на вулиці Морг прийнято вважати першим зразком детективного жанру. Що зробило б колоритного головного героя По, К. Огюста Дюпена, дідусем усіх у цьому списку. Дійсно, його манера логіки, аналізу та його часто незрозумілий спосіб розв’язування загадок і загадок, безсумнівно, нагадує одного мешканця відомої центральної вулиці Лондона.

6 . Сем Спейд — Дешилл Геммет («Мальтійський Сокіл»)

Для свого легендарного Сема Спейда Хамметт взяв деякі з менш пікантних рис The Continental Op і змішав їх із ноткою грубого чоловічого гламуру. Геммет сказав, що Спейд був детективом, яким хотіли б бути співробітники поліції – складним, мовчазним, твердим, непохитним і здатним взяти верх над будь-ким. До цього дня Спейд залишається втіленням чарівності старої школи PI. Роль Богарта в ролі Спейда в третій екранізації «Мальтійського сокола» все ще є тим показником, яким вимірюють усі інші голлівудські детективи.

7 . Інспектор Морс — Колін Декстер («Останній Автобус До Вудстока» Та Інші)

Так, Морзе найвідоміший завдяки його незабутньому зображенню покійного, великого Джона Тоу на телебаченні, але, як правило, найкращі речі в розвагах, Морзе, звичайно, є літературним творінням. Як і на екрані, Морзе, якого ми зустрічаємо в романах Декстера, захоплений оперою, любить пінту справжнього елю та любить їздити на класичних автомобілях. Він також має гострий інтелект і схильний розкривати свої злочини за допомогою фотопам’яті та завидної інтуїції.

8 . Батько Браун – Г. К. Честертон (The Penguin Complete Father Brown)

За 51 оповідання письменник Г. К. Честертон зробив героєм невисокого, круглого і погано одягненого католицького священика. Його батькові Брауну, безумовно, не вистачає гламуру американської крутої традиції, а тим більше елегантності Холмса чи Пуаро, але, як і вищезгаданий, він завжди знаходив свою людину. Його козирем була інтуїція. Не для нього логіка, підказки та дедукція, Браун поставив би себе на місце вбивці та намагався зрозуміти, хто мав чіткий мотив для вчинення злочину. Це була зручна штука, яка змусила отця Брауна терпіти 25 років написання та більше.

9 . Мегре — Жорж Сіменон («Жовтий Пес»)

Чоловік середнього віку, трохи повний, із прихильністю до дивовижної кількості алкоголю, Жюль Мегре — ще одна особистість, яка демонструє не дуже правильний життєвий вибір. Однак він чудовий детектив – напевно, Сіменон написав 75 ​​романів і 28 оповідань, присвячених французькому розшуку.

10 . Гаррі Хоул — Джо Несбо (Кажан Та Інші)

Гаррі Хоул занадто багато курить, занадто багато п'є, використовує нетрадиційні методи лову злочинців, має мало близьких друзів. Однак, незважаючи на те, що ці риси можуть перетворитися на кліше, вміле вміння Джо Несбо оживляти Хоул на сторінці робить цей страх зайвим. Хоул подорожує світом, використовуючи свої хитрі здібності до дедукції, щоб притягнути до відповідальності низку відомих злочинців. Мартін Скорсезе веде переговори щодо виведення на великий екран «Сніговика» — сьомої книги про Гаррі Хоула.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 61)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
bumshakalaka071 - 21.11.22

ВАУ....=)

аватар країна
KuKuIIIKa - 21.11.22

просто афигенно !!!!))

аватар країна
adrammeleh - 21.11.22

реальна тема

аватар країна
heliocentric - 21.11.22

Пора автору пам'ятник поставити за життя. Хто за?

аватар країна
otstoy - 21.11.22

І правда креатив ... супер!

аватар країна
picechka - 21.11.22

ну, ничо так… в общем.

аватар країна
Submissions - 21.11.22

Блог супер, побільше б таких!

аватар країна
Terroo - 21.11.22

отличный пример стоящего контента

аватар країна
gtwotp - 21.11.22

Мне понравилось!

аватар країна
Rot_ebal_Russiyou - 21.11.22

ух ти як крууууууууууутооооооо))

аватар країна
z1z1z1x1 - 21.11.22

Добавлю эту статью в закладки.

аватар країна
prooxy - 21.11.22

прочитала с удовольствием

аватар країна
prognoz_bukmeker - 21.11.22

Шикарно, добавляю в закладки

аватар країна
maxij - 21.11.22

Автор, а Вы в каком городе живете если не секрет?

аватар країна
Jarryjay - 21.11.22

Хм… У каждого абрама своя программа.

аватар країна
tolstooo - 21.11.22

Чтож, статья интересная. Давайте подисскутируем…

аватар країна
IKholody - 21.11.22

Очень и очень неплохо!!!

аватар країна
Graf08 - 21.11.22

Клас! Респект автору!

аватар країна
insiweed - 21.11.22

Даже и не докопаешься.

аватар країна
Naro_O - 21.11.22

Дуже сподобалася ваша стаття

аватар країна
User666999666 - 21.11.22

ну що тут скажеш ...

аватар країна
Inoname - 21.11.22

Стаття неоднозначна - не можна кидатися в крайності.