Що таке Bitcoin?

Що таке Bitcoin?

23.11.22 03:47 18 413

Біткойн — це перша в світі успішна децентралізована криптовалюта та платіжна система, запущена в 2009 році таємничим творцем, відомим лише як Сатоші Накамото. Слово «криптовалюта» відноситься до групи цифрових активів, де транзакції захищені та перевірені за допомогою криптографії – наукової практики кодування та декодування даних. Ці транзакції часто зберігаються на комп’ютерах, розповсюджених по всьому світу за допомогою технології розподіленої книги під назвою блокчейн. А дізнатися більше інформації про те, як Сергій Тронь видаватиме головний журнал ринку біткоїну Bitcoin Magazine в Україні, СНД та Східній Європі ви можете на сайті https://www.segodnya.ua/tags/сергей%20тронь.html.

Що таке сатоші?

Біткойн можна розділити на менші одиниці, відомі як «сатоші» (до 8 знаків після коми) і використовувати для платежів, але він також вважається засобом збереження вартості, як золото. Це пояснюється тим, що ціна одного біткойна значно зросла з моменту його створення – від менш ніж цента до десятків тисяч доларів. Коли біткойн розглядається як ринковий актив, він позначається тикером BTC.

Термін «децентралізований» часто використовується під час обговорення криптовалюти, і він просто означає те, що широко поширене і не має єдиного централізованого розташування чи контролю. У випадку з біткойном і багатьма іншими криптовалютами технологія та інфраструктура, які керують їх створенням, постачанням і безпекою, не покладаються на централізовані організації, такі як банки та уряди, щоб керувати ними.

Натомість біткойн розроблений таким чином, що користувачі можуть обмінюватися цінностями один з одним безпосередньо через однорангову мережу; тип мережі, де всі користувачі мають однакову потужність і підключені безпосередньо один до одного без центрального сервера або компанії-посередника, що діє посередині. Це дозволяє обмінюватися та зберігати дані або безперешкодно надсилати та отримувати платежі в біткойнах між сторонами.

Мережа біткойн (велика «B», коли йдеться про мережу та технологію, мала буква «b», коли йдеться про фактичну валюту, біткойн) є повністю публічною, тобто будь-хто у світі, який має підключення до Інтернету та пристрій, який може підключення до нього може брати участь без обмежень. Він також має відкритий вихідний код, тобто будь-хто може переглянути або поділитися вихідним кодом, на основі якого побудовано біткойн.

Мабуть, найпростіший спосіб зрозуміти біткойн — це розглядати його як Інтернет за гроші. Інтернет є суто цифровим, жодна особа не володіє ним і не контролює його, він безмежний (тобто будь-хто, хто має електрику та пристрій, може підключитися до нього), він працює 24/7, і люди, які його використовують, можуть легко обмінюватися даними між собою. А тепер уявіть, якби існувала «інтернет-валюта», де кожен, хто користується Інтернетом, міг би допомогти захистити її, випустити її та платити один одному безпосередньо нею без необхідності залучати банк. Ось що, по суті, є біткойн.

Альтернатива фіатній валюті

Спочатку створили біткойн як альтернативу традиційним грошам, щоб згодом він став всесвітньо визнаним законним платіжним засобом, щоб люди могли використовувати його для покупки товарів і послуг.

Однак корисність біткойна для платежів була дещо завалена його нестабільністю ціни. Волатильність – це слово, яке використовується для опису того, наскільки змінюється ціна активу протягом певного періоду часу. У випадку з біткойнами його ціна може різко змінюватися день у день – і навіть хвилина в хвилину – що робить його не ідеальним варіантом оплати. Наприклад, ви не хотіли б платити 3,50 доларів за чашку кави, а через 5 хвилин вона коштує 4,30 доларів.

У багатьох відношеннях біткойн працює протилежно традиційним грошима: він не контролюється і не випускається центральним банком, він має фіксовану пропозицію (це означає, що нові біткойни не можуть створюватися за бажанням), і його ціна непередбачувана. Розуміння цих відмінностей є ключем до розуміння біткойна.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 58)
Попередня новина: Что вам нужно знать о ...
Наступна новина: Як заробити пасивний дохід ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Mrhyde47 - 23.11.22

Дуже дякую. Дуже корисна інформація

аватар країна
eddie_blanseck - 23.11.22

Это — здорово!

аватар країна
supervolodya - 23.11.22

Прямо даже не верится

аватар країна
zabratzabrat - 23.11.22

Через некоторое время Ваша статья станет популярной. Запомните мои слова.

аватар країна
everdog - 23.11.22

Чтож, статья интересная. Давайте подисскутируем…

аватар країна
Psychotherapist777 - 23.11.22

Мне нарвится стиль изложения

аватар країна
NetStalk - 23.11.22

ИМХО смысл раскрыт от А, до Я, автор выжал всё что можно, за что ему респект!

аватар країна
GGhelper - 23.11.22

Блог сделан очень профессионально, и легко читается

аватар країна
Vaddark - 23.11.22

Хорошая статья, узнал много нового!)

аватар країна
Partner_Uber - 23.11.22

Актуальная и свежая инфа

аватар країна
JahsehDwayne - 23.11.22

Мне, например есть чем поделиться, думаю не только мне.

аватар країна
hellfuckingyeeah - 23.11.22

мудро

аватар країна
yungcatx - 23.11.22

Очень и очень неплохо!!!

аватар країна
mollySita - 23.11.22

статья неплохая но название как-то не очень

аватар країна
LastHipsterOfImperial - 23.11.22

Готовий дискутувати по темі?

аватар країна
Xuligan_2017 - 23.11.22

Видно, что автор старается сделать свой сайт для простых людей, и мне кажеться, что это у него неплохо получается.

аватар країна
DefectIV - 23.11.22

новость послал по инету.

аватар країна
skygrabber - 23.11.22

Очень познавательно, респект