Чому криптовалюта така важлива?

Чому криптовалюта така важлива?

25.11.22 12:27 0 387

Кілька років тому, якби ми згадали термін «криптовалюта», то уявили б якусь валюту, що включає банківську систему підземного світу з трейдерами в капюшонах, які сидять за темними комп’ютерами.

Тепер ми читаємо про це не лише в бізнес-розділах щоденних сайтів чи фінансових видань, а й на їхніх перших сторінках. Цілі розділи новинних видань стають присвячені таким речам, як біткойн. А дізнатися Закон "Про віртуальні активи" від Сергія Троня ви можете на сайті https://focus.ua/economics/507033-predprinimatel-sergey-tron-zakon-o-virtualnyh-aktivah-deteneziruet-rynok-i-daet-ponyatnye-pravila-igry-dlya-investorov.

Юрисдикції в усьому світі поспішають запровадити законодавство та правила, щоб дозволити або полегшити компаніям здійснення первинних пропозицій монет (ICO) або випуск токенів. Чи правильна термінологія «криптовалюта»? Або це має бути «цифрова валюта»? «Віртуальна валюта»?

Отже, питання, яке ми зараз маємо поставити собі: як би ми це не називали, чи дійсно криптовалюти заслуговують на таку велику увагу. Чи маємо ми так дбати? Яким буде вплив криптовалюти в довгостроковій перспективі?

Що це?

По суті, криптовалюта є повністю децентралізованою. Оскільки це блокчейн на фінансовій основі, це означає, що він не керується жодним центральним банком чи грошово-кредитним органом. Він радше підтримується одноранговою комп’ютерною мережею спільноти, що складається з машин або «вузлів» користувачів. Якщо ви знаєте, що таке BitTorrent, застосовуєте той самий принцип.

Використовуючи блокчейн, це фактично цифрова база даних – «розподілена публічна книга», яка керується за допомогою криптографії. Криптовалюта, така як біткойн, є безпечною, оскільки її було цифрово підтверджено за допомогою процесу, який називається «майнінг». Майнінг — це процес, у якому вся інформація, що надходить у блокчейн біткойнів, перевіряється математично за допомогою надзвичайно складного цифрового коду, встановленого в мережі. Ця мережа блокчейну підтверджуватиме та перевірятиме всі нові записи в книзі, а також будь-які зміни в ній.

Зауважте, що хоча він принципово анонімний, математика, що стоїть за ним, робить його глобальною загальнодоступною книгою транзакцій, тому кожну транзакцію можна відстежити за допомогою криптографії.

Чому це так важливо?

По-перше, зауважте, що існують різні типи криптовалют, і для цілей цієї частини я зосереджуся на найбільш згадуваних і використовуваних: біткойн (BTC) і ефір (ETH).

Біткойн був першим блокчейном – фінансовим – створеним особою (чи групою, хто знає) на ім’я Сатоші Накамото в 2008 році. Його вартість експоненціально зросла до смішного рівня: можливо, ви бачили, як в Інтернеті крутяться фрагменти, такі як « якби я приніс біткойни на 100 доларів у 2010 році, я мав би зараз понад 100 мільйонів доларів» або про перших мільярдерів біткойнів. Все більше роздрібних торговців та інтернет-продавців починають приймати біткойни як спосіб оплати.

Не вдаючись у подробиці, хоча Ethereum дуже схожий на біткойн, його використання виходить за межі простої фінансової сторони таких речей, як майнінг, до надання послуг у власному конкретному блокчейні. Ethereum надає вбудовані мови програмування програмного забезпечення, які можна використовувати для написання, наприклад, смарт-контрактів, які можна використовувати для багатьох цілей, включаючи передачу та видобуток власного торгового цифрового токена Ether (який навіть складніший, ніж Bitcoin) .

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 59)
Наступна новина: 25 листопада у Тернополі ...

КОМЕНТАРІ