Суші: користь і ризик для здоров'я

Суші: користь і ризик для здоров'я

25.11.22 12:45 0 384

Японці їли суші протягом століть, але суші, які ми знаємо сьогодні, виникли як варіант швидкого харчування в Едо, Японія, у середині 19 століття. Люди могли їсти їх руками або носити з собою, йдучи до театру. Замовте сьогодні суши в Днепре, і ви побачите окрім нігірі та макі, багато смачних новинок. Нігірі складається з куска просоченого уксусом рису, вкритого гарячим васабі з хроном, і кусочка риби, краба, яйця чи іншої начинки. Невеликий тонкий бамбуковий коврик використається для згортання маки, циліндра рису, загорнутого у водорослі норі, із куском риби чи іншої начинки в середині.

Користь суші для здоров'я

Суші представлені в такому чудовому асортименті, що багато меню пропонують графічні глосарії, які допоможуть вам замовити. Через таку різноманітність харчова цінність одного рулету до іншого може відрізнятися. Загалом риба є нежирним джерелом низькокалорійного білка високої якості.

У ньому також мало насичених жирів та холестерину, що робить його корисним для серця продуктом харчування. У лососі особливо багато омега-3 жирних кислот, які пов'язані з підвищенням рівня холестерину, зниженням кров'яного тиску та зниженням ризику аномальних серцевих ритмів. Скумбрія, озерна форель, оселедець та тунець також мають омега-омфу.

Тонкі листки морських водорослей, або норі, що розплющують, нарізають і загортають навколо макі та булочок, містять величезні мінерали. Йод, потрібний для нормальної роботи гормонів, міститься у великій кількості в цьому сушеному морському овочі. Ви також отримаєте переваги магнію, кальцію, залізу, антиоксидантних фітонутрієнтів та фолієвої кислоти, споживаючи булочки, загорнуті в норі.

Шкідливість суші для здоров'я

  1. Сховані калорії: Оскільки інгредієнти для суші згортаються в такі крихітні упаковки, легко подумати, що ви їсте невелике кількість калорій і жиру. Один звичайний рулет з тунця може містити менше 200 калорій, але додайте прикраси, такі як майонез, смажені кусочки темпури або вершковий сир, і ви отримаєте концентрований пучок жиру та калорій. З'їжте, наприклад, один хрусткий рулет з темпура з креветками, і ви з'їсте понад 500 калорій і 20 г жиру! І соєвий соус, і васабі є низькокалорійними приправами, але соєвий соус може призвести до різкого підвищення рівня натрію.
  2. Рівень ртуті: у відкритих водах річок, озер та морів риба піддається впливу ртуті, відомого нейротоксину. Коли ми, у свою чергу, їмо цю рибу, частина ртуті переходитиме до нашого тіла. Велика хижа риба, як правило, має найвищий рівень ртуті. Сюди входити свіжий та заморожений тунець, який зазвичай зустрічається у суші, а також риба-меч, марлін та акула. Маленьким дітям, вагітним жінкам та жінкам, які планують завагітніти, рекомендується звести до мінімуму споживання цієї риби. Загалом, Міністерство охорони здоров'я Канади повідомляє, що користь для здоров'я риби переважує ризики впливу ртуті.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 49)
Попередня новина: У Тернополі планується ...
Наступна новина: Понад 32 000 000 гривень ...

КОМЕНТАРІ