Посібник з вирощування овочів і квітів з насіння

Посібник з вирощування овочів і квітів з насіння

27.11.22 11:47 8 461

Вирощування рослин із насіння — чудовий спосіб розпочати садівництво на початку сезону. З правильним світлом і деяким простим обладнанням легко виростити від насіння до збору врожаю.

Оскільки кожна рослина має унікальні вимоги до насіння, це допомагає почати з малого, вирощуючи лише кілька сортів. Деякі насіння, такі як помідори та чорнобривці, особливо легко вирощувати в приміщенні. Іншими хорошими виборами для початківців є базилік, цинія, колеус, настурція та космос. Якщо ви новачок, спочатку виберіть їх, а потім перейдіть до більш вибагливого насіння, наприклад петунії.

Сім кроків від насіння до саду

Визначте правильний час

Мета початку посіву — підготувати розсаду до виходу на вулицю, коли погода буде сприятливою. Почніть з огляду на пакет насіння, який має вказати вам, коли починати насіння всередині. Зазвичай там буде написано щось на кшталт: «Посадіть всередину за шість-вісім тижнів до останніх морозів».

Деякі види овочів, такі як квасоля та кабачки, найкраще почати вирощувати на відкритому повітрі. Вирощувати їх у кімнаті мало, оскільки вони швидко проростають і ростуть. Деякі квіти, наприклад маки, також краще садити на вулиці. Ці насіння зазвичай мають позначку «прямий посів».

Знайдіть потрібні контейнери

Ви можете висаджувати насіння майже в будь-який тип контейнера, якщо він має глибину не менше 2-3 дюймів і має дренажні отвори. Якщо ви любитель саморобки, ви можете вирощувати розсаду в стаканчиках для йогурту, молочних або паперових стаканчиках. Лотки легко наповнювати, система поливу забезпечує постійну вологість, і я можу легко їх переміщати.

Підготуйте грунт для горщика

Виберіть грунт для горщиків, призначений для вирощування розсади. Не використовуйте ґрунт із саду та не використовуйте повторно ґрунт із кімнатних рослин. Почніть зі свіжої стерильної суміші, яка забезпечить здорову розсаду без хвороб.

Перш ніж наповнювати контейнери, використовуйте відро або ванну, щоб зволожити посадкову суміш. Мета полягає в тому, щоб зробити його вологим, але не мокрим; розсипчастий, не липкий. Наповніть контейнери та щільно утрамбуйте ґрунт, щоб усунути прогалини.

Пам’ятайте, що більшість сумішей містить мало поживних речовин, якщо вони взагалі є, тому вам потрібно буде підгодувати розсаду рідким добривом через кілька тижнів після того, як вона проросте, і продовжувати, поки ви не пересадите її в сад.

Почніть посадку

Перевірте пакет насіння, щоб побачити, на яку глибину ви повинні садити насіння. Деякі з дрібних можна посипати прямо на поверхню грунту. Більші насіння потрібно буде закопати. Для підстраховки саджу по дві насінини в осередок (або горщик). Якщо обидва насіння проростуть, я відрізаю одне, а інше залишаю рости. Корисно зробити пару діжок у кожному горщику, щоб умістити насіння. Після того, як ви впустили насіння в кожну діжку, ви можете повернутися назад і засипати насіння.

Змочіть щойно посаджені насіння містером або маленькою лійкою. Щоб прискорити проростання, накрийте горщики поліетиленовою плівкою або пластиковим куполом, який прилягає до лотка для насіння. Це допомагає зберегти насіння вологими до того, як вони проростуть. Коли ви побачите перші ознаки зелені, зніміть кришку.

Поїти, годувати, повторити

Коли розсада росте, використовуйте мистер або невелику лійку, щоб зберегти ґрунт вологим, але не мокрим. Дайте грунту злегка підсохнути між поливами. Встановіть вентилятор, щоб забезпечити хороший рух повітря та запобігти хворобам. Я використовую вентилятор, підключений до того ж таймера, що й лампи для вирощування. Не забувайте регулярно підгодовувати розсаду рідкими добривами, змішаними у нормі, рекомендованій на упаковці.

Світло, світло, світло!

Розсаді потрібно багато світла. Якщо ви вирощуєте у вікна, вибирайте південну експозицію. Регулярно повертайте горщики, щоб рослини не нахилялися до світла. Якщо розсада не отримує достатньо світла, вона буде довгоногою і слабкою. Якщо ви вирощуєте при освітленні, відрегулюйте його так, щоб воно було лише на кілька дюймів вище верхівок розсади. Встановіть світло на таймер таймер на 15 годин на добу. Майте на увазі, що розсаді теж потрібна темрява, щоб вона могла відпочити. У міру того, як розсада підросте, підніміть світильники.

Переміщайте розсаду на вулицю поступово

Переміщувати саджанці безпосередньо із захищеного середовища вашого дому в сад – не дуже гарна ідея. Ви пестили ці саджанці тижнями, тому їм потрібен поступовий перехід на природу. Процес називається затвердінням. Приблизно за тиждень до того, як ви плануєте висадити розсаду в сад, помістіть її в захищене місце на відкритому повітрі (частково затінене, подалі від вітру) на кілька годин, приносячи їх на ніч. Поступово, протягом тижня або 10 днів, виставляйте їх на все більше сонячних променів і вітру. Холодний каркас - чудове місце для загартовування рослин.

Спеціальний лоток для стартового насінняЛоток для завантаження насіння з вбудованою системою поливу робить запуск насіння безпомилковим. Хороша якість «горщикового ґрунту» для початку насіння насправді не містить ґрунту. Ця стерильна, вільно дренуюча суміш ідеально підходить для розсади. Грунт для горщиків, створений спеціально для початку посіву

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 54)
Попередня новина: Як часто ви маєте возити ...
Наступна новина: Що таке букмекер?

КОМЕНТАРІ

аватар країна
EckoUnltd - 27.11.22

Всегда приятно читать умных людей. Спасибо!

аватар країна
Lipton228 - 27.11.22

Радует, что сайт постоянно развивается. Такая статья только прибавит ему популярности.

аватар країна
invrs - 27.11.22

Восхитительно..

аватар країна
RebenokSharikovih - 27.11.22

Велике спасибі!

аватар країна
oceanblood - 27.11.22

відмінна інфа

аватар країна
deeckeeysqqqrt - 27.11.22

Да, довольно интересная статья.

аватар країна
Topstrelok - 27.11.22

Это просто бомба!!!

аватар країна
Pypkins - 27.11.22

Дякую за статтю виявилася дуже корисною.