Все про вареники

Все про вареники

01.12.22 23:30 0 914

Їжа, що складається з тіста  та начинки, — це творіння китайців. У нас її просто адаптували в якості начинки додавали місцеві продукти. Так з'явилися вареники, пельмені та кундюми. А якщо ви хочете купити смачні домашні вареники в Одесі, то на сайті https://smachni.com.ua/ru/product-category/vareniki/ ви знайдете найкращі пропозиції.

До речі, головна відмінність вареників — це вже готова начинка, яку раніше завжди варили, але з появою плит навчилися смажити. Капуста, гарбуз, картопля— всі вони мають бути приготовлені до того, як їх загорнуть у тісто. Звідси й назва «вареники». Форма може бути будь-якою. Найближчий «родич» вареників із тих страв, що більш-менш знайомі— гедза, для яких начинку теж заздалегідь доводять до готовності.

Яка правильна начинка?

Простежити, як готували раніше, практично нереально. Наприклад, вареники, були з вишнею. Але ми ж не будемо через це говорити, що саме вишнева начинка — правильна.

Начинка може бути будь-який: сир, гарбуз, кальмар, крабове м'ясо, гриби з якимось кокосовим молоком, кавун. Можна змішати песто з в'яленими томатами. Все, що приходить в голову, що можна посмажити, зварити або запекти і загорнути, повна свобода. Головне, щоб було смачно. З двома видами сиру теж дуже смачно — з якимось м'яким типу моцарелли і з сулугуні. Золотого стандарту в начинці немає.

Як визначити, що вареник перед вами — правильний?

Через те, раніше існувала одна стандартна збірка рецептів, з'явилося поняття «стандарту» в кулінарії. Жоден кухар не міг на комбінатах харчування відходити від цього стандарту. Ось все і шукають «правильні» вареники, пельмені, каші та інше, а все, що не підходить під це поняття, — «від лукавого». У жодній країні світу такого немає: наприклад, в Італії пастою називають будь-яку штуку з тіста. Так що вареник це тісто і готова начинка. Тісто має бути щільне, а начинка смачна все.

Взагалі, раджу позбутися поняття «правильний», адже можна просто насолоджуватися їжею.

Вареники — тільки варити? Чи можна готувати по-іншому?

Вареники ще й смажити можна. А можна відварити, а потім посмажити. Як хочете. Наприклад, вареники з вишнею можна вмочити в цукор і обсмажити на сковороді в вершковому маслі - вийде кисло-солодко, хрумко, жирно, просто пальчики оближеш.

З чим подавати?

Дуже смачно заправляти вареники голландським соусом: на пару заварюють жовтки і в них вбивають вершкове масло. Можна зробити легку емульсію як для равіолі: закинути на сковорідку вершкове масло, трави, додати бульйон від зварених вареників, а потім і самі вареники і злегка обсмажити.

Звичайно, все залежить від начинки. Вареники з грибами або з картоплею будуть поєднуватися з майонезом, бажано з домашнім, а для начинки з сиру такий соус, швидше за все, не підійде. Тут виручить сметана. Для солодких — наприклад, з вишнею чи гарбузом — підійде варення, згущене молоко, арахісова паста або та сметана.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 108)
Попередня новина: У Тернополі проведуть ...
Наступна новина: Головні причини ...

КОМЕНТАРІ