Як правильно вибрати дерев’яне ліжко?

Як правильно вибрати дерев’яне ліжко?

09.12.22 16:04 0 808

Якісний відпочинок вночі є запорукою здоров’я та гарного самопочуття протягом цілого дня. Щоб добре відпочити, потрібні темрява, тиша, відсутність неприємних запахів, але найголовніша умова — зручне ліжко.

Дерев’яні ліжка — загальновизнаний лідер серед ліжок усіх типів, адже вони вирізняються суттєвими перевагами.

Плюси дерев’яних меблів

  1. Дерево — це натуральний та екологічно чистий матеріал.
  2. Якісні лаки, які використовуються в меблевому виробництві, не виділяють токсичних речовин і не шкодять здоров’ю людини.
  3. Дерево має унікальні текстуру та фактуру, створені самою природою.
  4. Деревина легко піддається обробленню, тому дерев’яні ліжка можуть мати різну форму та прикрашатися різьбленням, що надає їм ексклюзивності.
  5. Дерево — міцний матеріал, який вирізняється високими експлуатаційними характеристиками та не боїться вологи.

Види деревини, що використовуються у виробництві ліжок

Для кожного виду дерева характерна власна текстура, властивості та запах. Класичним варіантом вважається дуб, до особливостей якого належать неймовірна міцність і красивий рисунок.

До найпоширеніших порід дерева, які використовуються для виробництва меблів, відносять бук, ясен, горіх, клен та вишню. А ось сосна використовується тільки для виготовлення дитячих ліжечок, оскільки це досить м’який і не дуже міцний матеріал. Загалом листяні породи міцніші за хвойні, тому більш популярні.

Основні характеристики каркаса ліжок

За міцність і надійність дерев’яного ліжка відповідають ламелі. Якщо в ліжку спатиме людина з великою вагою, краще купити виріб зі збільшеною кількістю ламелей, що забезпечить його підвищену міцність.

Залежно від конструкції, у нижній частині ліжка може бути короб або висувні ящики, куди можна складати постільну білизну. Це дуже зручно та практично.

Ліжка можуть комплектуватися поличками, мати підіймальний механізм, різні форми узголів’я, а узніжжя може бути виконане у вигляді танкетки, що додає ліжку додаткової довжини.

Розміри ліжок

Ліжка можуть мати різну ширину:

  • односпальні — 80–100 см;
  • полуторні — 110–150 см;
  • двоспальні — 160–200 см.

Довжина дерев’яного ліжка зазвичай становить від 2 до 2,3 м.

Інтернет-магазин LUXmebli пропонує меблі за доступною ціною. Тут можна придбати ліжко, яке забезпечить якісний відпочинок і служитиме довго.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 52)
Попередня новина: Преимущества создания ...
Наступна новина: Каковы преимущества ...

КОМЕНТАРІ