10 поширених проблем зі здоров’ям собак

10 поширених проблем зі здоров’ям собак

12.12.22 11:31 3 515

Деякі проблеми зі здоров’ям характерні для певних порід, як-от ускладнення дихання у собак з плоским обличчям. Але деякі інші проблеми зі здоров’ям собак можуть торкнутися будь-якої собаки. Ви можете дізнатись про деякі з них на sobakomaniya.com. Ось 10 типових станів здоров’я вашого чотирилапого найкращого друга, на які вам слід звернути увагу:

Проблеми зі шкірою

Одним з найбільш очевидних ознак того, що ваша собака має захворювання шкіри, є свербіж. Інші симптоми, які можуть свідчити про те, що у вашої собаки проблеми зі шкірою, включають висип, почервоніння, сухість шкіри, грудки, нерівності, виразки на шкірі, лупу та випадання шерсті.

Хвороби вух

Приблизно 20 відсотків собак страждають захворюваннями вух. Це особливо часто зустрічається у порід з висутими вухами, таких як кокер-спанієлі та бассет-хаунди. У слуховому проході часто можна побачити накопичення сірки або виділення. Але інші можуть відчувати біль, свербіж, почервоніння, набряки та утворення кірки у вухах.

Інфекції сечовивідних шляхів

Цей стан, просто відомий як ІМП, може ускладнювати сечовипускання вашого коханого супутника. Ознаки інфекції сечовивідних шляхів включають вживання води більше, ніж зазвичай, і сечовипускання частіше, ніж зазвичай. Ваша собака також може виділити лише невелику кількість або втратити контроль над сечовим міхуром. Крім того, ви можете побачити кров у їхній сечі або відчути сильний запах.

Блювання

Є незліченна кількість причин, чому ваш вихованець може блювати. Вам не потрібно відвідувати ветеринара кожного разу, коли ваша собака рве. Але це також не те, що ви можете просто ігнорувати. Не намагайтеся вгадати. Якщо блювота не припиняється або супроводжується іншими симптомами, такими як діарея або млявість, вам потрібно терміново звернутися до ветеринара. Це може бути ознакою серйозних проблем зі здоров’ям, таких як отруєння або закупорка шлунково-кишкового тракту.

Діарея

Цей симптом може виникати самостійно або супроводжуватися блювотою. Його можливі причини схожі на блювоту. Один або два епізоди діареї не можуть бути надзвичайною ситуацією для домашніх тварин. Але повторна діарея може призвести до зневоднення.

Паразити

У якийсь момент свого життя ваш вихованець може зіткнутися з дискомфортом через внутрішніх або зовнішніх паразитів. Симптоми паразитів зазвичай відрізняються залежно від кількох факторів. До них відноситься вид паразита, який вразив вашого вихованця, місце його проживання та ступінь його зараження.

Стоматологічні проблеми

Як і ми, у вашої собаки можуть розвинутися собачі захворювання зубів через високий рівень утворення зубного нальоту. Кілька ознак вказують на те, що у вашого вихованця можуть бути захворювання зубів. До них відносяться труднощі з прийомом їжі, кровоточивість ясен або зубів, хитання зубів і неприємний запах з рота.

Ожиріння

Майже 30 відсотків загальної популяції собак вважаються страждаючими ожирінням. Кілька факторів сприяють ризику для домашньої тварини. Серед них – вік, генетична схильність, відсутність фізичних вправ і перегодовування.

Артрит

Ця проблема з суглобами може обмежити рухливість вашої собаки. Віднесіть Фідо до ветеринара, якщо ви бачите, що ваша собака сповільнюється або кульгає до та після прогулянок. Інші ознаки включають облизування або жування ніжних ділянок і зміни поведінки.

Отруєння

Симптоми отруєння собак значно відрізняються залежно від типу токсину, якому піддалася тварина. Ознаки можуть варіюватися від блювоти до слинотечі, утрудненого дихання, судом або, що ще гірше, коми. Одними з найпоширеніших отруйних речовин є продукти харчування, такі як шоколад, виноград, родзинки, цибуля та кофеїн. Іншими відомими винуватцями є ліки для людей, побутові миючі засоби, пестициди та деякі рослини.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
2 (голосів: 52)
Попередня новина: Літні розваги: як грати з ...
Наступна новина: Ювелирные украшения – ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
FRVNKE01 - 12.12.22

ИМХО сенс розкритий від А, до Я, автор вичавив все що можна, за що йому респект!

аватар країна
zigmundvkafe - 12.12.22

Это просто бомба!!!

аватар країна
egoregor24 - 12.12.22

Стаття цікава, але мені здається, все це казки, не більше.