Контур бороди: як зробити окантовку

Контур бороди: як зробити окантовку

16.12.22 01:03 1 738

У чоловіків борода - це одна з найгарніших деталей їх природної зовнішності. Сучасний чоловік має обов'язково охайну, красиву і стильну бороду. Ця статя буде корисна не тільки бородатим чоловікам, які люблять дбати про себе, але й для тих, хто планує вирощувати густу бороду. Рекомендації дадуть спеціалісти чоловічої перукарні, які щодня працюють з бородами та роблять оконтовку. 

Одна із фатальних помилок серед більшості чоловіків - відсутність чіткого контуру в бороді або в щетині. Це призводить до не охайного та занедбаного зовнішнього виду. Якщо ви хочете, щоб у вас була гарна та красива борода, то за нею треба чітко та правильно дбати, керуючись усіма правилами від барберів.

 

Окантовка бороди: що це? 

Окантовка бороди - це чіткий контурний напрямок бороди, який підбирається відповідно рисах його обличчя. Ви повинні розуміти, що окантовка є обов'язковим елементом вашої бороди. 

На сьогоднішній день барбери виділяють три основних типи ліній, що будуть гарно підкреслювати чоловічу бороду: 

  1. Вилиці та щоки.
  2. Шия.
  3. Область під нижнею губою.

Треба бути дуже обережним, коли ви реалізуєте ту або іншу лінію, адже будь-яка помилка призведе до некрасивого образу. Тому, саме барбершопи мають високу кваліфікацію — робити красиву та правильну окантовку бороди. 

Які вони “правильні контури” бороди? 

Якщо ви хочете самостійно зробити собі гарну та красиву бороду, то треба мати уяву та розуміти геометрію. Перед вами буде стояти лише одна мета - провести чітку та правильну лінію, по якій ви будете брити волосся на бороді для того, щоб створити однаковий контур з обох сторін. 

Давайте обговорімо основні характерні моменти правильного контуру бороди: 

  1. Перш ніж починати збривати волосся, треба уявити та намалювати лінію від зовнішньої частини бакенбардів до вусів. Усе, що розташоване над лінією вище - потрібно зголювати. Сформована лінія повинна залишатись рівною, але якщо ви хочете, щоб вона була не чіткою, то можна зробити її трішки увігнутою. 
  2. Не бійтесь, для правильного контуру також не треба багато зусиль. Проводиться лінія від однієї сторони вуха до іншої, все що над лінією — збривається. Краще за все, якщо лінія буде тягнутись саме над кадиком. Невелика примітка: окантовка на шиї не вийде, якщо ви маєте велике та густе волосся. 
  3. Також потрібно приділити багато уваги до зони, яка знаходиться нижче нижньої губи. Для початку треба чітко знати, яку форму бороди ви бажаєте. Це потрібно для того, аби лінії смикались. 

Окантовачний шаблон 

Перш ніж розповідати, як правильно зробити окантування бороди самостійно, відмітимо, що для самостійного підрівнювання варто скористатися шаблоном. Шаблон — це прозорий пластиковий трафарет, який прикладається до обличчя для визначення лінії контуру. 

Але при застосуванні цього шаблону не варто покладатися лише на нього. Кожен чоловік має індивідуальну форму обличчя, текстуру рослинності, розміри підборіддя та вилиць, тому при виконанні окантовки потрібно керуватися не лише трафаретом, а й ключовими правилами стрижки.

Інструкція до створення правильної окантовки бороди

Не треба мати багато розуму та навиків барберів для того, щоб створити ідеальний варіант бороди. Щоб зробити самостійно правильну та чітку окантовку бороди, треба мати лише необхідні інструменти. 

До них відносять: 

  1. Тример. 
  2. Тривимірне дзеркало, яке дозволяє повністю охопити оброблювану зону. 
  3. Заточені ножиці, що допоможуть зробити ідеальну форму. 
  4. Небезпечна бритва. 
  5. Перукарні косметичні засоби, які необхідні під час та після гоління. 

По-перше, треба забезпечити достатньо оснащення та світла, де ви будете оформлювати бороду. Волосся треба вимити, висушити та розчесати. Дуже важливий момент - працювати тільки із сухим волоссям! 

Розмалюйте у своїй уяві лінію, виділіть зайве волосся, та відріжте їх. Відрізати треба одним махом, щоб не було погрішностей. Так, можливо вийде не зовсім так, як у  салонах, але це те, чого б ви хотіли. Можуть залишитись зайву волосся, але загалом будуть чітко розмальовані контури. 

Для більш ідеальної окантовки бороди буде краще, якщо ви звернитесь до барбершопів. Наприклад, барбершоп Цирульник Barbershop має багато досвіду для створення ідеального та чіткого контуру бороди. В нас працюють тільки досвідченні та професіональні працівники, які постійно покращують свої навички та вміння. 

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 50)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
syschik - 16.12.22

Сайт супер, побольше бы таких!