Навіщо і коли потрібний аналіз крові?

Навіщо і коли потрібний аналіз крові?

22.12.22 23:50 1 365

Аналіз крові дає суттєве уявлення про те, як функціонують ваші органи.

Здача аналізів Кривий Ріг має безліч переваг, у тому числі:

  • Визначення вашого статусу ризику щодо захворювань та станів.
  • Перевірка успіху лікування.
  • Рання діагностика деяких станів до розвитку симптомів чи ускладнень.
  • Виявлення побічних ефектів лікування.
  • Моніторинг статусу хронічного захворювання та прогресування.

Як часто потрібно здавати кров?

Ваш лікар зазвичай час від часу замовляє аналізи крові. Якщо ви не впевнені в тестах, поговоріть зі своїм основним лікарем і попросіть його пояснити, для чого потрібен тест і навіщо він вам потрібен.

Причина, через яку ваш основний лікар призначає аналіз крові, швидше за все, залежить від кількох факторів, у тому числі:

  1. Вік.
  2. Хронічні стани на стадії оцінки або лікування.
  3. Історія сім'ї.
  4. Медичні огляди.
  5. Спосіб життя.
  6. Медична історія.
  7. Конкретні проблеми.

Частота аналізу крові індивідуальна залежно від ситуації та потреб людини. На нього впливають стать, вік, симптоми, діагнози, ліки та сімейний анамнез. Лабораторна робота вимагає розпорядження від вашого основного лікаря або лікаря-фахівця, щоб допомогти захиститися від втрат і шкоди від неналежного тестування.

Загальні скринінгові аналізи крові залежать від статі та віку та включаються до деяких оздоровчих візитів. Найбільш важливими аналізами крові є ті, які визначає ваш основний лікар. До них особливо належать ті, що відстежують ефективність ліків, побічні ефекти чи безпеку.

Майте на увазі, що ліки або болісний процес мають впливати на певні рівні маркерів у кровотоку, щоб вони виявлялися в аналізі крові.

Наприклад, у людини може бути пухлина в легені, яка видна на рентгенівському знімку, але не впливає на стандартні аналізи крові на цій стадії захворювання. Ось чому хороший догляд вимагає збирання анамнезу, вислуховування людини та медичного огляду. Ми можемо спостерігати та шукати фізичні відхилення і, можливо, аналізи крові або дослідження зображень, щоб підтвердити історію чи фізичні підозри, щоб знайти проблему, яку не чули чи не бачили.

Чи потрібно підготуватися?

Хоча деякі процедури та аналізи крові вимагають від вас дотримання певних рекомендацій, зазвичай вам не потрібно вживати будь-яких запобіжних заходів.

Більшість аналізів крові можна робити та інтерпретувати незалежно від того, коли ви останній раз їли або коли ви їли. Є кілька аналізів крові, які, можливо, потрібно зробити натще або в певний час. Можливо, потрібно буде проводити аналізи крові на рівні деяких конкретних ліків до або після запланованої дози, але ваш лікар повинен дати вам конкретні інструкції в цих рідкісних випадках.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 51)
Наступна новина: Что такое веб-хостинг?

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Uspela - 23.12.22

Восхитительно..