Все,що потрібно знати про пластику вуздечки язика і верхньої губи

Все,що потрібно знати про пластику вуздечки язика і верхньої губи

26.12.22 23:33 2 575

Верхня губна вуздечка являє собою невелику складку в порожнині рота, яка розташовується під верхньою губою. Вона служить для додаткового прикріплення губи до щелепи. Ви зможете її легко побачити, якщо піднімете верхню губу. Вона схожа на маленький трикутник, який з'єднує різці з яснами. Якщо вона знаходиться на відстані 5-10 мм від передніх різців, не доставляє дискомфорт і не заважає мова, то ніяких маніпуляцій проводити не слід. А ось якщо слизова складка починається в середині губи, на 4-6 мм вище ясна, то це вважається патологією і показана пластика вуздечки язика і верхньої губи.

Що буде, якщо не підрізати вуздечку?

Ви прирікаєте дитину на розвитку різного роду патологій, серед яких:

  • Поява щілини між передніми зубами, яка має не тільки негативний естетичний ефект, але і перешкоджає правильному положенню зубів
  • Ризик виникнення карієсу. Це пов'язано з тим, що коротка вуздечка оголює коріння зубів, тому що ясна натягується. Через це ймовірний ризик потрапляння залишків їжі в отвори, які загнивають або запалюються.
  • Проблеми з грудним вигодовуванням, так як проблеми з м'якими тканинами порушують смоктальні рухи дитини.
  • Порушення дикції і звукоутворення.

Крім того, яка вуздечка може стати серйозною проблемою, якщо виникне необхідність в установці знімного протеза або виправленні прикусу.

Коли робити пластику?

Варто відзначити, що Діагностика даної патології гранично проста, і коротку вуздечку у малюка лікарі можуть діагностувати ще в пологовому будинку. Лікарі вважають оптимальним віком для пластики-від 2 до 6 місяців, так як слизові оболонки малюка в цьому віці ще не повністю сформовані, тому процедура пройде безболісно.

Якщо проблема діагностована значно пізніше, то хорошим віком для виправлення стане 5-6 років, коли відбувається зміна зубів.

Як зробити пластику?

Сьогодні медичні центри пропонують різні способи усунення дефекту. Серед найпопулярніших: лазерний, френулопластика, френектомія. Кожен метод має свої особливості і переваги, але який з них більше підійде вашій дитині необхідно вирішувати індивідуально в кожному конкретному випадку. Все залежить від тяжкості випадку, віку пацієнта, індивідуальних особливостей і наявності супутніх захворювань.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 51)
Наступна новина: Что такое SEO? Объяснение ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
kukuruzkin666 - 27.12.22

Пора автору пам'ятник поставити за життя. Хто за?

аватар країна
Falisitator - 26.12.22

Гарний пост, двозначний ...