Навіщо потрібна дизельна вихлопна рідина?

Навіщо потрібна дизельна вихлопна рідина?

16.01.23 23:26 1 428

Дизельна вихлопна рідина або DEF – це продукт, здатний зберегти наше здоров’я, навколишнє середовище та наші цінні гроші. Наприклад ви можете adblue купити. Ми все прояснимо, але перед цим давайте розберемося, що таке дизельна вихлопна рідина.

Рідина, яка може позбутися від токсичних викидів, твердих часток і оксидів азоту з дизельного двигуна, називається DEF. З хімічної точки зору; DEF - це розчин 67,5% деіонізованої води та 32,5% сечовини. Сечовина є похідною природного газу, яка перетворюється на аміак під дією високої температури. Вихлопна рідина дизеля дуже нагадує воду з запахом сечовини.

Баки DEF можуть бути прив’язані до задньої або передньої частини паливного баку, і їх можна ідентифікувати за однією синьою кришкою. Двигун впорскує невелику кількість суміші, де розчин випаровується, а потім розпадається на аміак і вуглекислий газ. Деякі з переваг DEF включають:

Менш шкідливий для здоров'я

DEF покращує якість повітря, дозволяючи кожному дихати легше. Тверді частинки та оксид азоту сприяють виникненню ряду проблем зі здоров’ям, включаючи респіраторні та серцево-судинні захворювання, подразнену астму, порушення ємності легенів і хронічний бронхіт.

Підвищує ефективність двигуна

DEF усуває токсичні викиди в двигуні після згоряння. Це дозволяє виробникам налаштовувати двигуни на більшу потужність, зменшувати споживання електроенергії та збільшувати період між замінами масла. Для системи DEF не потрібні додаткове охолодження або капітальний ремонт двигуна. Незалежно від того, чи ви керуєте однією вантажівкою чи цілим автопарком, ви повинні використовувати DEF, щоб продовжити термін служби своїх транспортних засобів і заощадити п’ять-сім відсотків витрат на паливо.

Екологічно чистий

DEF — це безбарвна, стабільна, екологічно чиста та нетоксична рідина, тому її безпечно зберігати та використовувати. Також рідина відповідає міжнародним стандартам за складом і чистотою. Усі ці характеристики означають, що при правильному використанні DEF не становить загрози для дикої природи, обладнання, людини чи навколишнього середовища.

Тож скільки цієї рідини потрібно для реалізації її переваг? Кількість DEF, яку ви повинні використовувати, становитиме приблизно 2% від загальної кількості спожитого дизельного палива. Або на кожні п’ятдесят галонів пального, яке ви спалюєте, вам знадобиться приблизно 1 галон вихлопної рідини дизельного палива.

Якщо ви бажаєте привести ваші вантажівки до необхідного стандарту та зменшити вплив ваших транспортних засобів на навколишнє середовище, вам слід використовувати дизельну вихлопну рідину.

Що станеться якщо у вас закінчиться DEF?

Як і будь-яка інша моторна рідина, дизельна вихлопна рідина (DEF) необхідна для підтримки працездатності вашого автомобіля.

Перед входом у каталізатор SCR вихлопні гази впорскуються з DEF, де потім перетворюються на чисте повітря, яке виходить із вихлопної труби.

Якщо ви дасте резервуару DEF висохнути, ви можете зіткнутися з простоєм через дні, тижні або навіть місяці, а також потенційний ремонт на тисячі гривень. Ми перевірили цифри в T3, операційній системі для будівництва, і виявили, що на одній з 10 машин може закінчитися DEF щодня.

Насправді у вас ніколи не закінчиться DEF. Коли бак у вашому транспортному засобі низький, на приладовій панелі відображається попереджувальний індикатор, і якщо ви використовуєте сповіщення T3 про технічне обслуговування в режимі реального часу, ви можете отримати текстове повідомлення або електронну пошту з інформацією про те, який автомобіль у вашому парку потребує DEF і де він знаходиться.

Але, як показують дані, помилки трапляються досить часто — і іноді ці помилки можуть спричинити дорогі проблеми.

У найкращому випадку, закінчившись DEF, потрібно просто наповнити резервуар і перезапустити машину. Якщо поблизу є DEF, ви можете повернутися до роботи за кілька хвилин.

У довгостроковій перспективі повторне вичерпання DEF також може призвести до того, що вихлопна система вашого автомобіля забивається сажею та сміттям, що призведе до того, що вона буде працювати менш ефективно та, зрештою, вийти з ладу. Залежно від тяжкості вашої поломки очищення вихлопної системи та заміна засмічених або зламаних частин може зайняти тижні. Крім того, одні лише дзвінки в службу можуть обійтися вам у тисячі доларів часу та праці.

Загалом, DEF так само важливий для вашого автомобіля, як паливо, охолоджуюча рідина, масло та всі інші рідини, які ви регулярно перевіряєте та замінюєте. Ваша машина не працюватиме без DEF, і ви можете зіткнутися з серйозними наслідками, якщо дасте резервуару DEF висохнути.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 55)
Попередня новина: Практичные и стильные ...
Наступна новина: Важность настольных игр

КОМЕНТАРІ

аватар країна
mollySita - 16.01.23

Велике спасибі, прикольно написано креативно