П'ять важливих фактів про добрива

П'ять важливих фактів про добрива

16.01.23 23:48 1 408

Добрива не виснажують ґрунт

Добрива є ключовими для омолодження ґрунту, надаючи поживні речовини, необхідні для рослин. Важливі поживні речовини видаляються з ґрунту. Щоб не відставати від зростання населення світу, вкрай важливо комплексні мінеральні добрива купити.

Для поповнення використовується як органічні, так і мінеральні добрива. Поживний вміст органічних добрив низькийтоді як мінеральні є концентрованими та мають суворо контрольований вміст поживних речовин.

Добрива складаються з природних елементів

Всі поживні речовини знаходяться в природі. Найпоширенішими джерелами є азот, калій і фосфор. Азот походить з повітря. Повітря складається на 78 відсотків з азоту, але рослини не можуть отримати азот безпосередньо з повітря – їм потрібно поглинати його через коріння з ґрунту. Калій отримують із морських і озерних днів, утворених мільйони років тому. Це чимось схоже на кухонну сіль – хлорид натрію. Попіл від спалювання деревини або соломи має високий вміст калію, звідси й походить назва «поташ». Оскільки джерела калію розташовані далеко під поверхнею ґрунту (на глибині 1-2 км), коріння рослин не можуть дістатися до них природним шляхом. Фосфат отримують з нерозчинних кальцієво-фосфатних порід. У такому вигляді рослинам він недоступний.

Добрива – це не те саме, що пестициди

Пестициди - це синтетичні або природні хімікати, які використовуються для боротьби зі шкідниками. Пестицид — це загальновживаний термін для всіх хімікатів для захисту рослин, які також включають фунгіциди, які контролюють грибкові захворювання, гербіциди, які борються з бур'янами.

Добрива, з іншого боку, постачають природні поживні речовини для росту культур. Роль добрив полягає в тому, щоб підвищити врожайність і забезпечити здоровий урожай шляхом забезпечення правильного балансу поживних речовин у ґрунті. Без добрив ґрунт був би виснажений, і тому рослинам було б особливо важко вирощувати. Вони не можуть вижити лише на воді, як і ми. Якщо ми хочемо хорошу поживну їжу, рослини потребують живлення, і це робить нашу їжу набагато приємнішою.

Добрива не змінюють рослини, які ми їмо

Добрива не змінюють ДНК сільськогосподарських культур. Натомість вони покращують ріст і якість врожаю, додаючи важливі поживні речовини. Кількість доданих поживних речовин вибирає фермер після аналізу ґрунту та визначення потреб окремих культур. Правильне внесення добрив може мати великий вплив на врожайність, зовнішній вигляд і харчову цінність культур. Добриво додає поживну цінність: праворуч рослина томата з дефіцитом азоту, ліворуч рослина томата з оптимальним балансом поживних речовин.

Добрива не роблять вас хворими

Вживання в їжу врожаю з удобреного поля або м’яса тварин, які паслися на удобреному пасовищі, не становить жодного ризику для здоров’я тварин чи людей. Навпаки, поживні речовини в добриві, необхідні для росту культур, є тими самими поживними речовинами, необхідними для росту та розвитку людини. Це факт, що приблизно половина населення світу сьогодні має їжу на столі завдяки добривам. Ретельне внесення добрив є ключовим фактором підвищення врожайності на існуючих сільськогосподарських угіддях, що, у свою чергу, допомагає боротися з розладами, спричиненими недоїданням. У країнах, де дефіцит певних поживних речовин є проблемою, збагачення добрив відповідними мікроелементами також допомогло покращити здоров’я великої кількості населення.

Цинк і селен є двома прикладами мінералів, які успішно застосовуються в добривах для боротьби з дефіцитом у великих популяціях.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 49)
Попередня новина: Як купити ідеальну пару ...
Наступна новина: 5 найкращих овочів,які ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
a_krup - 17.01.23

Это просто бомба!!!