5 найкращих овочів,які варто вирощувати у своєму саду

5 найкращих овочів,які варто вирощувати у своєму саду

16.01.23 23:51 1 411

Ніщо не зрівняється з простим задоволенням від пошуку овочів на подвір’ї на обід. І хоча утримання домашнього саду часом може здатися важким завданням, часто це не так важко, як здається. Посадіть правильне насіння в потрібний час, і деякі легкі садові овочі практично виростуть самі. Крім того, ви можете бути спокійні, знаючи, що ваші овочі завжди будуть свіжозібраними та вільними від пестицидів. Ви можете придбати насіння та інші необхідні для цього речі за цім посиланням.

Горох

Немає нічого схожого на горох, вирощений прямо у вашому власному саду — ніжна солодкість швидкого гороху, щойно зірваного з лози, не схожа ні на що в супермаркеті. Вони також є високоврожайними садовими овочами, які не потребують зусиль і є чудовим вибором для нових садівників. Все, що вам потрібно, це контейнер глибиною не менше 10 дюймів і решітка або клітка, по якій рослини можуть підніматися. Вони віддають перевагу холодній погоді, і як тільки настане літня спека, рослини гороху перестануть плодоносити. Якщо простір городу обмежений, можна вирвати його і влітку замінити горох іншою культурою, яка любить тепло, наприклад, болгарським перцем. 

Помідори

Свіжі домашні помідори є причиною, по якій багато людей починають займатися городництвом. Вони мають репутацію вибагливих, але якщо ви знаєте, на що слід звернути увагу, вирощування помідорів, як правило, без проблем. Найважливіше те, що помідори завжди найкраще ростуть у теплу або жарку погоду, а несподівані похолодання можуть завдати серйозної шкоди. Спочатку виростіть розсаду всередині, а в травні перенесіть її на вулицю. Коли вони ростуть, обов’язково стежте за ознаками фітофторозу, що є проблемою в багатьох регіонах Сполучених Штатів.

Солодкі перці

Перець — це тропічний овоч, який потребує гарного планування та тривалого вегетаційного періоду, але не вибагливий, коли його висаджують у землю. У більш холодному середовищі найкраще бути обережним щодо холоду та садити їх після останнього заморозку в році. Слідкуйте за попелицею та блощицями, двома поширеними комахами-шкідниками, які вражають перець. Обидва можна контролювати за допомогою інсектицидного мила, яке є звичайним органічним варіантом; Є також ефективні натуральні саморобні інсектициди. Перець можна вирощувати в горщиках і переміщувати в приміщення, щоб зберігати його як кімнатну рослину протягом зими.

Буряк

Разом із буряком садівники отримують два за ціною одного — ви, звичайно, можете збирати коріння буряка, але ви також можете збирати і їсти зелень. Коріння найкраще, якщо їх збирають невеликими — від одного до двох дюймів у поперечнику. У такому розмірі вони солодкі та ніжні. Більші буряки, як правило, дерев’яніють і мають менший смак. Якщо вирощувати в контейнері, їм потрібен горщик глибиною не менше 12 дюймів. Оскільки кожне насіння буряка насправді є групою насіння, обов’язково проріджуйте сіянці до одного на групу після того, як вони почнуть проростати.

Морква

Вирощувати моркву – справа проста і зрозуміла, якщо вам зручно трохи вгадувати, коли настане час збирати врожай. Під час посадки слід дотримуватися кількох правил — пухкий ґрунт, прохолодна погода та багато води. Після того як рослини приживуться, додайте мульчу поверх ґрунту, щоб зберегти вологу. Взагалі час збирати врожай, коли коренеплоди починають підніматися і видно бадилля моркви, але це відбувається не завжди. Більшість сортів дозрівають і готові до викопування через 60–80 днів після посадки.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 46)
Наступна новина: Причини,чому знання ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
AGelm - 17.01.23

А можна дізнатися, у вас дизайн сайту шаблонний? Теж собі такий хочу ...