Костюм бджоляра: правильно робимо вибір

Костюм бджоляра: правильно робимо вибір

17.01.23 00:04 2 598

Кожен пасічник повинен мати не лише потрібні специфічні знання, а й певне спорядження. Навіть у тому випадку, коли бджоли не надто агресивні. Обов'язково знадобиться і костюм бджоляра, щоб доглядати комах. Він збереже організм від їхніх укусів. Маючи такий захист, можна не хвилюватися як під час перевірки вуликів, так і при відкачуванні меду. Тільки потрібно знати, як правильно підібрати такий костюм та з яких елементів він складається.

Що потрібно знати?

Кожен бджоляр повинен знати, яким має бути захист від укусів бджіл. У звичайному одязі не варто заходити на пасіку, особливо в спекотний літній день.

  1. Ніколи не варто купувати костюм бджоляра чорного або іншого темного кольору.
  2. Тканина повинна бути дуже щільною та міцною, щоб захищала від бджолиного жала.
  3. Дуже важливо, щоб матеріал пропускав повітря, що має значення у спеку.
  4. Потрібно переконатися, що костюм виконаний із вогненебезпечного матеріалу.

Усі пункти дуже важливі. Не варто забувати, що бджоляру на пасіці доводиться працювати з димарем. І при його розпалюванні тканина не повинна спалахнути від іскри, що випадково з'явилася. Щодо третього пункту, бджоли дуже не люблять неприємні запахи, що стосується і людського поту. І дуже добре, якщо тканина захисного костюма пропускатиме повітря.

Костюм бджоляра: комплектація

Важливо знати, що на костюм бджоляра ціна може відрізнятись. І багато що залежить не тільки від виробника та матеріалів використання, а й від комплектації. Дуже важливо, щоб вона була повна, тому що бджоли можуть пробиратися і знизу під штанини. У комплектацію входить таке:

  • комбінезон, виконаний із щільної тканини;
  • маска з крислатим капелюхом і дрібною сіткою;
  • рукавички, які часто мають доповнення у вигляді нарукавників;
  • бахіли або високі черевики.

Комбінезон набагато кращий, ніж окремо куртка та штани. Адже на пасіці доводиться часто нагинатися та виконувати інші рухи. Комбінезон має бути оснащений не гудзиками, а блискавкою-застібкою. Це не дозволить усередину пробратися жодній бджолі.

Умови вибору

Сьогодні асортимент екіпірувань пасічника дуже великий. Це одночасно спрощує вибір, якщо хтось розуміється на цьому питанні, але часто й ускладнює покупку, що більше стосується новачків. І корисно знати кілька важливих фактів.

  • Найкраще, якщо костюм пасічника від виробника, який зарекомендував себе з гарного боку.
  • Набагато вигідніше таке екіпірування з бавовняно-паперової тканини, що більше підходить для весняно-літнього періоду.
  • Придбане захисне екіпірування має виявитися на розмір більшим, тому що одягається на повсякденний одяг.
  • Комбінезон не повинен мати ворсу чи неприємного запаху, що дуже дратує бджіл.

Дуже важливо, щоб манжети як штанин, так і рукавів були оснащені резинками. Добре, якщо комбінезон має кишені, куди можна покласти якісь інструменти.

Треба знати, де вигідніше костюм пасічника купити, щоби не довелося переплачувати. Це можна зробити в магазині для бджолярів ПаркПлюс, де є багато спорядження для пасіки. Ціни низькі, постійним покупцям надаються знижки. Замовлення легко оформити також онлайн, що дає можливість скористатися послугою доставки. Пропонуються різні розміри костюма пасічника від кількох перевірених виробників. Вдасться підібрати маску-сітку з пластиковими або легкими металевими ободами.


Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 50)
Попередня новина: Причини,чому знання ...
Наступна новина: Противопоказания к ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
kaldubasina - 17.01.23

я в захваті від Вашого стилю

аватар країна
lulu256 - 17.01.23

соглашусь с автором