Про неодимові магніти та їх застосування

Про неодимові магніти та їх застосування

21.01.23 11:21 1 583

Неодимовий магніт є найсильнішим відомим типом постійного магніту, і його використовують для різноманітних промислових і комерційних цілей. Давайте зануримося глибше та дізнаємося більше про ці неодимові магніти та про те, як їх можна використовувати.

Що таке неодимові рідкоземельні магніти?

Це не звичайні магніти на холодильник! Неодимові магніти є найсильнішими постійними магнітами, і, навіть якщо ви ніколи раніше не чули про них, ви, ймовірно, використовуєте їх щодня. Їх іноді називають магнітами NdFeB або Neo, і, незважаючи на те, що вони настільки міцні, вони також легкі, тому вони популярні для широкого спектру застосувань. Важко повірити, але без цього типу рідкоземельних магнітів багато технологічних досягнень, які відбулися за останні кілька десятиліть, були б неможливими!

Наскільки сильні неодимові магніти?

Дуже сильний. Вони вас вразять! 2-грамовий неодимовий магніт діаметром 8 міліметрів і довжиною 5 міліметрів створює силу понад 1700 грамів. Вони настільки міцні, що замінили інші типи магнітів у багатьох сферах застосування. Наприклад, вони більш ніж у десять разів сильніші за керамічні магніти, тому ви можете замінити керамічний магніт набагато меншим неодимовим магнітом і створити таку саму (або більшу!) силу утримання. Обережно — вони також настільки сильні, що навіть маленькі неодимові магніти можуть завдати тілесних ушкоджень. Ми навіть чули про більших нео, які ламають кістки. Поводьтеся обережно!

З чого зроблені неодимові магніти?

Неодимові магніти виготовляються переважно зі сплаву неодиму, заліза та бору. Точний склад може змінюватися залежно від необхідної сили та того, для чого цей магніт використовується. Існує два основних типи виробництва неодимових магнітів: спечені та скріплені.

Спечені неодимові магніти виготовляють шляхом нагрівання компонентів сплаву в печі, потім цю суміш відливають у форми та охолоджують, утворюючи злитки, які подрібнюють у дрібний порошок і пресують у форми. Форми порошку спікаються, щоб стати щільними блоками. Матеріал нарізають до остаточної форми, покривають або покривають пластиною, а потім намагнічують.

З’єднані неодимові магніти поєднують порошок неодимового сплаву з полімерним сполучним. Компоненти пресуються або екструдуються для отримання більш складних форм і порошків намагнічення, ніж зазвичай доступні в спечених магнітах.

Для чого використовуються неодимові магніти?

З моменту винаходу на початку 1980-х ці надсильні магніти знайшли застосування в багатьох галузях промисловості. Якщо ви читаєте це на своєму комп’ютері, ви зараз використовуєте неодимовий магніт! Деякі програми включають:

Жорсткі диски – жорсткий диск має доріжки та сектори, які містять магнітні комірки; ці комірки намагнічуються, коли дані записуються на накопичувач.

Мікрофони, навушники та гучномовці – котушки зі струмом використовуються з постійними магнітами для перетворення електрики в механічну енергію, яка змінює тиск навколишнього повітря для створення звуку.

Зубні протези – для надійного кріплення зубних протезів використовуються крихітні неодимові магніти. Насправді неодимові магніти використовуються в кількох медичних пристроях. Детальніше про неодимові магніти в медицині читайте тут.

Дверні засувки – комерційні та житлові будинки часто використовують двері з неодимовими магнітними засувками.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 60)
Попередня новина: Какой самый лучший ...
Наступна новина: 5 советов по дизайну камина

КОМЕНТАРІ

аватар країна
ILIVEWITHOUTTHINKING - 21.01.23

Готовий дискутувати по темі?