Харчовий барвник для випічки

Харчовий барвник для випічки

27.01.23 00:00 0 949

Ми всі колись отримували тісто для торта на кілька відтінків надто темне або ідеального кольору, але розріджену глазур, тому що ми додали одну краплю забагато або використали неправильний стиль харчового барвника. Усі ці різнокольорові маленькі пляшечки та баночки можуть збити з пантелику, якщо ви в цьому не знайомі, але кондитерський магазин "Золотий трюфель" у Києві, допоможе вам і розкаже все, що вам потрібно знати про харчові барвники. Тож поговоримо про кольори!

Існує декілька типів харчових барвників, які підходять для використання в різних рецептах або сумішах і надають різну інтенсивність кольору.

Рідкий харчовий барвник

Типовий рідкий харчовий барвник, який можна знайти в більшості супермаркетів або продуктових магазинів. 

Рідке фарбування виготовляється з використанням синтетичного барвника і водної основи. Він водянистий, тому кольори не дуже концентровані. Це хороший вибір, якщо ви бажаєте отримати пастельні кольори, але ви бажаєте сильніший або темніший колір, вам потрібно буде додати значну кількість, яка розрідить вашу суміш. Рідкі харчові барвники найкраще використовувати з іншими рідкими середовищами, такими як сироп, вода, шоколад тощо. 

Рівень: Початківець

Складність: 1

Найкраще підходить для: пастельних кольорів

Використовувати з: глазур'ю, кляром, тістом

Гелевий харчовий барвник

Гелевий або гелевий харчовий барвник набагато густіший, а кольори ще більш концентровані та яскравіші. Однак його складніше використовувати, оскільки дуже легко додати забагато барвника. Насправді найкращий спосіб додати його до своєї суміші – це зібрати невелику кількість за допомогою зубочистки, додати її в суміш, дати відпочити 10-15 хвилин, а потім повторити, якщо потрібно. Кольори гелю з часом стають глибшими, тому важливо дати суміші відпочити та подивитися, як вона зміниться, перш ніж додати більше кольору. Завдяки своїй консистенції ідеально підходить для фарбування великих партій глазурі або тіста за раз. 

Рівень: від середнього до просунутого

Складність: 4

Найкраще для: сильних яскравих або темних кольорів

Використовуйте з: великими порціями тіста або глазурі

Порошковий харчовий барвник

Порошковий харчовий барвник – це повністю суха форма харчового барвника без рідини. Він ідеально підходить для сумішей, чутливих до кількості доданої рідини, таких як шоколад або макарон. Важливо знати, що він не змішується з водою, тому його потрібно змішати з кількома краплями чистого спирту або, якщо ви додаєте його в тісто, додайте в суміш кілька крапель спирту. Його також можна використовувати в сухому вигляді, щоб нанести щіткою безпосередньо на їжу як прикрасу. Через його суху консистенцію його не дуже легко ввести в густе тісто, а додавання занадто великої кількості може висушити суміш. Дайте суміші постояти 5-10 хвилин після додавання барвника, щоб колір повністю проявився.

Рівень: середній

Складність: 3

Найкраще для: Темні кольори

Використовуйте з: кристалічним цукром, шоколадом, меренгами, макаронами

Натуральний харчовий барвник

Природні харчові барвники  виготовляються з використанням барвників, які зазвичай зустрічаються в природі, наприклад хлорофілу, який надає рослинам зелений колір, або куркуми, яка є рослиною, яка зазвичай зустрічається в Індії та використовується для жовтого фарбування. Це найкращий вибір барвника для алергіків і людей, які піклуються про своє здоров'я. Завдяки відносно низькій термостійкості натуральних інгредієнтів, його найкраще використовувати з десертами та начинками з низьким нагріванням/без нагрівання.

Рівень: від початкового до середнього

Складність: 2

Найкраще підходить для: тонких землистих кольорів

Використовувати з: десерти та начинки на слабкому вогні/без нагрівання

Харчові барвники на масляній основі

Цукеркові барвники — це розроблені рідкі харчові барвники, які зв’язуються з продуктами на основі олії, такими як шоколад, розплавлені цукерки та будь-якими продуктами на основі жиру/олії. Цей тип харчових барвників спеціалізується на роботі з рецептами на основі жиру, де додавання води може впливають на суміш. 

* Ніколи не використовуйте звичайні харчові барвники з шоколадом, тому що вміст води «схопить» і зіпсує ваш шоколад. 

Рівень: від початкового до середнього

Складність: 2

Найкраще для: сильних яскравих або темних кольорів

Використовувати з: шоколадом, цукерками, глазур'ю

Інгредієнти

Оригінальний колір вашої суміші не завжди буде білим через наявність вершкового масла та/або яєць, що зробить її більш світло-жовтою, наприклад, масляний крем або тісто для торта. Це означає, що якщо ви додасте синє забарвлення, це може стати більш зеленим, оскільки синій, змішаний із жовтим, стає зеленим. Щоб вирішити цю проблему, почніть із додавання білого барвника, щоб ваша суміш стала білою, а потім продовжуйте додавати потрібний колір.

Кислі інгредієнти, такі як лимонний сік, оцет або винний камінь, також можуть вплинути на ваш остаточний колір, завдяки чому коричневі кольори виглядатимуть трохи зеленуватими, тоді як фіолетові можуть виглядати синіми. Найкраще виключити ці інгредієнти з рецептів, якщо є можливість.

Нарешті, якщо ви намагаєтеся отримати справді темний колір, наприклад чорний або дуже темно-коричневий, найкраще почати з більш темної основи, такої як шоколадно-масляний крем або тісто для торта, у такому випадку вам знадобиться менше харчових барвників.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 53)
Попередня новина: Де купити касовий апарат ...
Наступна новина: Правда о замороженных ...

КОМЕНТАРІ