Домашній текстиль - комфорт і затишок

Домашній текстиль - комфорт і затишок

28.01.23 22:16 2 453

 Ось де очі розбігаються – так у виборі постільної білизни. Люкс і «на кожен день», дороге та за демократичними цінами, кольорове, з рюшами та квітковим принтом, лаконічне та стримане – тут домашній текстиль вирує та радує своїм асортиментом. Рекомендуємо звертати увагу при виборі на те, для чого і кого купується білизна (постільна білизна, до речі, чудовий подарунок), на тактильні відчуття та якість пошиття, на склад тканин (важливо щоб постільна білизна була зносостійкою). Постільна білизна з Іваново для дитячої кімнати, як і інший домашній текстиль для наших малюків, відрізняється від постільної білизни для дорослих звичайно розміром, але за якістю не поступається. Для дітей прийнято вибирати постільна з яскравими принтами і малюнками, тут дуже важлива якість профарбування малюнка і текстилю - щоб малюнок на тканині витримав численні прання.

Покривала та пледи для дому

Важко уявити інтер'єр сучасної спальні без домашнього текстилю, зокрема без покривала чи пледу. В першу чергу покривало і плед, несуть різні функції: покривало захищає поверхню від забруднень, пилу, що осідає, вовни тварин і т.д.; плед же найчастіше використовується як тепла затишна накидка для самого господаря житла та його близьких, адже так приємно ввечері почитати книгу, закутавшись у м'який плед. Найбільш популярними матеріалами покривала є: штучне хутро, штучний шовк, мікрофібра, жаккард, мікросатин, полісатин та поліестер.

За рахунок використання новітніх технологій пошиття та ультрасучасних якісних тканин покривала та пледи, не дивлячись на значний розмір досить легкі. У комплект до покривала може входити одна або дві декоративні наволочки.

Домашній текстиль для ванної кімнати

Коли ми говоримо про домашній текстиль для ванної кімнати, перше, що спадає на думку, це халати та рушники. Вибираючи лазневий рушник, звертайте увагу на його щільність, виходячи з неї, можна визначити, наскільки хорошими здібностями, що вбирають, володіє рушник. Але варто врахувати, що рушник із надто високою щільністю дуже довго сохне. Також, при виборі банного рушника з величезної різноманітності текстилю для дому, доторкніться до нього – воно має бути не тільки щільним, а й м'яким, адже воно безпосередньо стикатиметься з вашою шкірою. Для виробництва рушників використовуються натуральні та синтетичні матеріали: бавовна, льон, велюр, махра, бамбук, модал, тенсел, поліамід, поліестер, мікроволокно. Що необхідно враховувати для вибору банного халата? Халат має бути вільний та комфортний. Оптимальна довжина десь між колінами і кісточками і рукав повинен також бути комфортною довжиною. Тканина банного халата повинна максимально вбирати вологу, а це означає все, що краще віддати перевагу 100% бавовні.

Домашній текстиль для кухні

До домашнього текстилю для кухні можна віднести скатертини, столові серветки, прихватки, кухонні рукавиці, рушники для кухні. Для урочистого заходу та для щоденного застосування потрібно підібрати відповідні скатертини та серветки на стіл:

  • для щоденного використання підійдуть однотонні скатертини приглушених відтінків;
  • для свята можна купити скатертину з яскравим малюнком.

Форма скатертини повинна відповідати формі столу: круглий, овальний, прямокутний або квадрат. Також скатертини прямокутної форми добре виглядають на круглих і овальних обідніх столах. Розмір скатертини повинен відповідати стільниці, і чим урочистіший захід - тим довше повинні бути краї скатертини, що вільно звисають. Ткані серветки йдуть, як правило, в комплекті зі скатертинами. Для виготовлення скатертин застосовують бавовну, тканину льон https://ua.vesnyanka.com, тефлонові матеріали. Для урочистостей рекомендуємо купувати скатертину з сатину. На кухні рушники потрібні для рук та посуду.

При виборі радимо звертати увагу на матеріал - від нього залежать властивості рушника. Махрові рушники найкраще підходять для рук. Вони добре вбирають, але недовговічні, погано відмиваються і залишають ворс на посуді та склі. Вафельні рушники - універсальні і добре вбирають вологу. Підходять для будь-яких завдань на кухні. Льняні рушники - відмінні для келихів і скляного посуду, тому що залишають ворсинок, зносостійкі, добре вбирають вологу.

Домашній текстиль в інтер'єрі

До домашнього текстилю в інтер'єрі можна віднести всі ці прекрасні деталі, які створюють домашній затишок і роблять наш інтер'єр індивідуальним та неповторним – штори, тюль, декоративні подушечки на диванах, великі та м'які пледи. Тут ви обмежені лише польотом фантазії. Навіть найстриманіший мінімалістичний інтер'єр складно уявити без текстильних складових. Змінили штори, придбали нові подушки на диван або змінили наволочки на інші, змінили покривало - ось ви вже власники нового інтер'єру квартири або будинку. Вся особливість в деталях!

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 43)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
veterudalih - 28.01.23

И правда креатив…супер!

аватар країна
InSaid - 28.01.23

Только золотые руки могли набить такой прикольный материал