Чому риб’ячий жир корисний для вас?

Чому риб’ячий жир корисний для вас?

28.01.23 23:04 1 400

Чи знаєте ви, що риб’ячий жир є однією з найбільш часто призначених і рекомендованих добавок, особливо для літніх людей? CDC перелічує омега-3 жирні кислоти як третю за популярністю дієтичну добавку для всіх вікових груп! Тепер, чому це може бути? Тому що риб’ячий жир дійсно корисний! Дізнайтесь ціна омега 3.

Це хороший жир

Риб’ячий жир – це здоровий жир під егідою поліненасичених жирних кислот (ПНЖК). Добавки з риб’ячим жиром, які часто можна побачити у вашому продуктовому магазині чи аптеці, містять омега-3 ейкозапентаєнову кислоту (EPA) і докозагексаєнову кислоту (DHA).

Омега-3 необхідні для виживання людини; однак наші тіла не здатні виробляти ці жирні кислоти, тому ми повинні отримувати їх із продуктів, які ми їмо.

Користь риб’ячого жиру

Було виявлено, що омега-3 борються з депресією та тривогою, покращують здоров’я очей за певних умов, знижують ризик серцевих захворювань, борються із запаленнями, покращують психічні розлади, зменшують жир у печінці та покращують здоров’я кісток і суглобів.

Найкращі джерела омега-3

Найкращими джерелами омега-3 є водорості та/або жирна риба. Ось чому багато людей приймають харчові добавки з омега-3 під назвою «рибні таблетки», оскільки більшість джерел омега-3 – це жирна риба, як-от скумбрія, лосось, оселедець, тунець тощо. Деякі з найкращих джерел омега-3 є дикорослими. виловлені морепродукти. Якщо ви можете їсти водорості або морську капусту, це також чудові джерела. Риба, вирощена на фермах, не має однакового рівня Омега-3.

Більшість джерел рекомендують здоровим людям їсти принаймні 2 порції риби щотижня, щоб підтримувати належний рівень омега-3. Однак це може відрізнятися у нездорових людей. Цілком імовірно, що ця рекомендація в будь-якому випадку занадто низька. Не існує остаточних рекомендацій щодо дозування омега-3; однак більшість організацій охорони здоров’я та медичних працівників рекомендують щоденне споживання в середньому 250-2000 мг. Але знову ж таки, через відсутність досліджень не було визначено конкретних рекомендацій щодо дозування.

Альтернативні джерела для вегетаріанців

Хоча риба та морепродукти є найефективнішими джерелами омега-3, вони не є єдиним джерелом. Омега-3 також міститься в насінні льону, лляній олії, насінні чіа, волоських горіхах, сої, ріпаковій олії та водоростях. Ви також можете знайти такі продукти, часто збагачені омега-3: яйця, маргарин, молоко, сік, йогурт. Добавки, мабуть, є найпростішим і найменш калорійним способом отримати ПНЖК, необхідні для протизапальних ефектів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 47)
Наступна новина: Какие виды грузов ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Staspidoras - 28.01.23

мысли здравые, но тяжело читать, не знаю почему.