ЧОМУ НЕ МОРОЗИТЬ ХОЛОДИЛЬНИК НОУ ФРОСТ?

ЧОМУ НЕ МОРОЗИТЬ ХОЛОДИЛЬНИК НОУ ФРОСТ?

02.02.23 12:06 0 457

Холодильники типу "Ноу Фрост" при штатній роботі не потрібно розморожувати. Випарник у таких моделях розташовується у морозилці. Під час циклу охолодження він обмерзає льодом. Коли температура у випарнику стає занизькою, спрацьовує датчик відтайки, і включається ТЕН. Він розтоплює льоду на випарнику, вода відводиться з камери по дренажу в спеціальний резервуар над мотором, де швидко випаровується через тепло від компресора. Внаслідок цього морозилка не затягується сніговою шубою.

Зверніть увагу! Наш сервіс-центр з ремонту холодильників та іншої побутової техніки -  lviv-remont.com.ua/remont-holodilnikiv, у цій статті розгляне лише двокамерні моделі холодильників Ноу Фрост із верхнім розташуванням холодильної камери та морозильною камерою знизу. До цього типу техніки належить більшість сучасних моделей No Frost марок Samsung, Indesit, LG, Bosch, Ariston та ін.

У холодильний відсік холодне повітря нагнітається з морозилки системою повітряних каналів наступним чином: відкривається повітряна заслінка, включається вентилятор, який і жене повітря у верхню камеру. Холодне повітря обдуває весь відсік, тому температура в холодильниках Ноу Фрост підтримується досить точно.

На жаль, іноді злагоджений механізм дає збої, і користувач помічає, що у холодильнику Ноу Фрост:

  • не морозить лише холодильне відділення;
  • не морозить лише морозилка;
  • не морозять обидва відсіки одночасно.

Чому в холодильнику Ноу Фрост морозилка працює, а холодильне відділення (верхня камера) не морозить?

Якщо ви виявили, що у верхній камері Ноу Фрост стало занадто тепло, а морозилка працює, як завжди, спочатку перевірте, чи не перекрили продукти місця виходу охолодженого повітря в холодильній камері. Найпростіше в цій ситуації відсунути всі предмети (і особливо пакети) від стін камери: можливо, ви перекрили канал і фізично порушили циркуляцію охолодженого повітря.

Якщо через кілька годин після переміщення продуктів температура не нормалізувалась, на жаль, причина у поломці. До підвищеної температури у верхній камері в холодильниках Ноу Фрост можуть спричинити такі несправності.

Несправна система відтайки випарника

Система відтайки No Frost відповідає за автоматичне відтаювання льоду в морозильній камері. Якщо з ладу виходить один із її елементів (ТЕН, датчик відтайки, плавкий запобіжник або таймер відтайки), морозилка починає поступово затягуватися «сніговою шубою». У міру її розростання перемерзає канал подачі охолодженого повітря в холодильний відсік, порушується циркуляція, і верхня камера перестає охолоджувати.

63da50eab534d.jpg

Поломка системи відтайки – найчастіша причина, через яку у холодильниках Ноу Фрост стає тепло у холодильному відсіку. З огляду на те, що всі вузли відтайки пов'язані, часто ламається не один, а відразу кілька. Наприклад, найчастіше датчик відтайки (дефростер) йде в зборі із запобіжником, так що виходять з ладу вони разом.

  • ОЗНАКИ

Холодильна камера Ноу Фрост не морозить, при цьому морозилка нормально охолоджує. На задній стінці у морозильному відділенні видно «снігову шубу». Якщо повністю розморозити холодильник (щонайменше 24 годин), він почне працювати штатно. Але через 1-2 тижні верхня камера знову перестане охолоджувати.

  • Як усунути

Необхідно провести діагностику системи відтайки та замінити несправний вузол чи вузли на нові.

Несправний блок керування

Блок управління є платою з радіоелементами, яка приймає сигнали від усіх вузлів холодильника і віддає їм команди. Через стрибки напруги на платі часом виходять з ладу окремі радіоелементи або прогорають контакти або доріжки. У ситуації, коли не морозить верхня камера холодильника Ноу Фрост, найчастіше йдеться про несправність у ланцюзі управління заслінкою. Її клинить у закритому положенні, тому морозилка працює нормально, а у холодильний відсік холод не потрапляє.

  • ОЗНАКИ

У морозильній камері температура відповідає заданій, а в холодильній – тепло.

  • Як усунути

Майстер проводить діагностику плати, продзвонюючи ланцюг заслінки. Після виявлення несправних радіоелементів змінює їх на нові. Підозрілі контакти та доріжки перепаюють. Якщо плату сильно пошкоджено або з ладу вийшов процесор, її змінюють на нову.

Витік фреону

Охолодження в холодильнику відбувається шляхом циркуляції холодоагенту по герметичному контуру. Потрапляючи у випарник із тонкого капілярного трубопроводу, фреон закипає та забирає з камери тепло. Якщо герметичність контуру порушується, фреон випаровується, і продуктивність холодильника падає. Після того, як весь холодоагент залишає систему, Ноу Фрост перестає морозити зовсім.

63da559c62d22.jpg

Найчастіше витоки виникають внаслідок корозії і утворюються в наступних вузлах:

  • ОЗНАКИ

Температура в обох камерах підвищена, двигун працює майже без перерв. Через деякий час компресор перестає вмикатися, і холодильник не морозить зовсім.

У моделях з табло горить запобіжний напис Alarm на екрані. Також може звучати аварійний звуковий сигнал (піск).

  • Як усунути

Потрібно знайти місце течі, усунути її та перезаправити систему фреоном. Якщо витік утворився в контурі обігріву морозилки, його обрізають, з'єднуючи трубки безпосередньо. Таким чином, холодильник працює без цієї ділянки трубопроводу. Якщо витік у лорингах – їх змінюють на нові.

Після того як цілісність системи відновлено, проводиться заміна фільтра-осушувача, систему осушують, вакуумують і заправляють холодильник фреоном.

Причини, чому не морозить двокамерний Ноу Фрост дуже різноманітні. Поставити точний «діагноз» можна лише після діагностики техніки. Не чекайте, доки продукти зіпсуються. Викликайте спеціаліста «https://lviv-remont.com.ua».

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 36)
Попередня новина: Фінансова допомога ...
Наступна новина: Курси Графічного дизайну ...

КОМЕНТАРІ