Опис транспортування небезпечних вантажів

Опис транспортування небезпечних вантажів

06.02.23 23:35 0 348

HVNL займається загальним, а законодавство про ризикові вантажі – окремим. HVNL зазвичай поширюється на транспортну діяльність із залученням великоваговий транспорт. Він має ширшу нормативну спрямованість, спрямовану на втому, придатність до експлуатації, масу, розміри та обмеження навантаження.

З іншого боку, законодавство про небезпечні вантажі обмежується спеціальними вимогами до транспортування ризикових вантажів. Він спрямований, серед іншого, на класифікацію, пакування та перевірку ефективності, розділення, зберігання та транспортування небезпечних вантажів. Для перевезення небезпечних речовий водій повинен обов'язково пройти спеціальні курси, наприклад АДР для водія.

Що таке небезпечні товари?

Немає фіксованого визначення ризикових вантажів. Натомість це товари, декларовані або ідентифіковані як такі для цілей чинного законодавства про небезпечні товари. Небезпечні вантажі класифікуються відповідно до Кодексу ADG за небезпекою або найбільшою небезпекою, яку вони представляють. Деякі з цих класів поділяються на підрозділи. Ці класи та підрозділи є такими:

  • Субстанції, які несуть небезпеку масового вибуху
  • Субстанції, які несуть небезпеку розкидання без вибуху
  • Субстанції, які не несуть значної небезпеки
  • Нечутливі субстанції, які мають небезпеку масового вибуху
  • Надзвичайно нечутливі товари, які не несуть небезпеки вибуху
  • Легкозаймисті рідини
  • Субстанції, здатні до самозаймання
  • Органічний пероксид
  • Токсичні речовини
  • Інфекційні речовини
  • Радіоактивний матеріал

Винос

Кодекс ADG разом із законодавством регулює перевезення ризикових вантажів. Не існує фіксованого визначення ризикових вантажів. Небезпечні вантажі класифікуються відповідно до Кодексу ADG за небезпекою або найбільшою небезпекою, яку вони представляють. Сторони CoR, які перевозять небезпечні вантажі за допомогою важких транспортних засобів, повинні дотримуватися HVNL і відповідного законодавства про небезпечні вантажі.

Часто порушення законодавства про небезпечні вантажі також призводить до порушення HVNL. З точки зору правозастосування, це відбуватиметься шляхом висунення «масових» звинувачень численним обвинуваченим за те саме чи схоже правопорушення, пов’язане з тим самим інцидентом з безпекою.

Відмова від відповідальності

Інформація в цій статті має загальний характер і не призначена для вирішення обставин будь-якої конкретної особи чи організації. Незважаючи на те, що ми намагаємося надавати точну та своєчасну інформацію, ми не гарантуємо, що інформація в цій статті є точною на дату її отримання або що вона залишатиметься точною в майбутньому.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 48)
Попередня новина: Причины,по которым вам ...
Наступна новина: Как выбрать правильный ...

КОМЕНТАРІ