До 5 років ув’язнення загрожує дубенчанці за підтримку збройної агресії росії проти України

До 5 років ув’язнення загрожує дубенчанці за підтримку збройної агресії росії проти України

07.02.23 08:05 0 293
Прокурорами Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жительки м. Дубно, якій інкримінують виправдовування збройної агресії російської федерації проти України та глорифікацію її учасників (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що жінка, через свій обліковий запис у забороненій в Україні соціальній мережі «Одноклассники» висловлювала антиукраїнські погляди і цілеспрямовано поширювала матеріали, у яких визнавалася правомірною збройна агресія російської федерації проти України, розпочата у 2014 році. Крім того, у своїх публікаціях обвинувачена прославляла осіб, які воюють проти України.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Рівненській області. Обвинувальний акт скеровано до Рівненського міського суду.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Как выбрать правильный ...
Наступна новина: Зниження рівня злочинності ...

КОМЕНТАРІ