У Рівному судитимуть колаборанта,який підтримує збройну агресію росії та окупацію Криму

У Рівному судитимуть колаборанта,який підтримує збройну агресію росії та окупацію Криму

13.02.23 08:06 0 272
Прокурорами Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно рівнянина, якого обвинувачують у колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що, 67-річний уродженець російської федерації, який вже багато років із сім'єю живе в Рівному, в умовах повномасштабного вторгнення підтримував дії агресора.

Він, зокрема, щонайменше двічі – у березні та серпні 2022 року в розмовах зі своїми знайомими на дачному масиві неподалік Рівного публічно закликав до підтримки рішень та дій держави-агресора, а також заперечував здійснення збройної агресії проти України та встановлення і утвердження тимчасової окупації частини території України – Автономної Республіки Крим.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Рівненській області. Обвинувальний акт скеровано до Рівненського міського суду.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ