Європейські пекарні: цікаві ідеї до яких варто придивитися

Європейські пекарні: цікаві ідеї до яких варто придивитися

28.02.23 11:49 1 662

Смаколики - одна з найбільших насолод у житті більшості людей у різних країнах світу. Приготуйтеся багато пускати слину: ось перелік найпопулярніших пекарень Європи та їхніх фішок. 

What The Cake (Страсбург)

Ця пекарня відрізняється не лише своєю назвою та яскравим інтер'єром, центральною частиною якого є величезний рожевий фламінго. 

Вироби цього закладу зачаровують красою і вміло поєднують у собі різні смаки. 

Усі страви - пальчики оближеш, але відвідувачі особливо рекомендують:

  • смачні чізкейки з чорним і білим шоколадом, манго і маракуєю,
  • знаменитий лимонний чізкейк із безе. 

Peggy Porschen Belgravia (Лондон)

Окремий світ, де завжди цвітуть троянди, торти стають живим мистецтвом. Цей заклад спеціалізується на виготовленні багатоярусних тортів для особливих випадків, зокрема весільних. 

Однак у 2010 році тут почали, використовуючи сучасні печі-пароконвектомати, випікати смачні тістечка. Прикрашати сезонними ягодами та фруктами й подавати їх разом із чаєм і кавою ручної роботи.

Кожен, хто хоча б раз буває у столиці Великобританії, повинен обов'язково насолодитися ранковою кавою та свіжою випічкою на терасі або елегантним шматочком торта у поєднанні з рожевим шампанським для післяобіднього частування. 

Ophelia (Севілья)

Пекарня Ophelia на Куеста-дель-Росаріо випікає найкрасивішу та найсмачнішу випічку в місті. Саме кафе настільки миле та затишне, що хочеться провести тут увесь день, поїдаючи кекс за кексом. Обслуговування також прекрасне, що робить страви ще смачнішими. Обов'язково спробуйте лимонний торт, його ніжний смак неможливо порівняти ні з чим.

Törtchen Törtchen (Кельн)

У перекладі з німецької означає “маленький пиріг - багато смаку”. Все в цій кондитерській - смачно та дуже креативно. Деякі торти подаються з піпеткою, повною вершків і сиропу, які ви можете капнути на шматочок безпосередньо перед вживанням.

Ще один фірмовий смаколик цього закладу - неперевершене мигдальне печиво, смак якого описати просто неможливо. Його обов'язково треба спробувати. 

Take a Cake (Софія)

Тут випікають особливі кекси із різноманітними начинками та смаками. Для цих видів випічки часто характерне переважання форми над змістом. Прості, але красиві капкейки - смачні та недорогі. Візитівка закладу - неповторний горіхово-кавовий кекс.

Fraulein Wild (Берлін)

В еклектичному декорі переважають квітковий фарфор і стіни фісташкового та м'ятного кольору. Найбільшим попитом користуються кремові торти, тістечка та тарталетки виходять повітряними та тануть у роті. А ще тут - відмінна кава та завжди привітне обслуговування. 

Avoca (Дублін)

Спочатку це був сімейний млин, який працював у 1720-х роках і став одним із найпопулярніших підприємств Ірландії. Підрозділ кондитерських виробів, де подають каву та чай, а також легендарну домашню випічку, з'явився в одній із крамниць Avoca.  

Як і раніше, приходять у фірмові магазини за товарами для дому й купують шоколадні тістечка, кекси з арахісовим маслом й дивовижне "шоколадне конфеті".

Pasteis de Belem (Лісабон)

Найкраща пекарня-кондитерська Португалії, яка працює з 1837 року й задовольняє очікування найвибагливіших поціновувачів ласощів. Мафіни з вершками, корицею та цукровою пудрою Pasteis de Nata у цій країні продають на кожному кроці, але не скрізь вони однаково гарні. Тож, не дивно, що в цьому закладі за ними завжди довга черга, але очікування того варте. 

Mimi's Bakehouse (Едінбург) 

Флагманська пекарня, що є справжнім раєм для солодкоїжок, поціновувачів тортів і десертів. У цих стравах фірмові компоненти та сезонні продукти поєднуються з відомими та улюбленими десертами, такими як Maltesers, Nutella, Jammy Dodgers або Oreos.

Лінц-Йіндрак (Австрія)

Австрійці добре розуміються на солодощах. Традиційний торт linzer torte - це солодка випічка з хрусткою, маслянистою чи горіховою основою, начинкою з варення з червоної смородини та характерними вафлями зверху. Він важається найстарішим тортом у світі та є справжньою австрійською класикою. У цій пекарні його подають із великою ложкою збитих вершків та посипають цукровою пудрою. Виглядає дуже ефектно та красиво.

Pain Plaisir (Бухарест)

Це пекарня-кондитерська, де випікають смачний хліб і чудові лимонні тарталетки, шоколадні тістечка з блискучою глазур'ю та знаменитий торт “Мільфей”, що ще називається “Наполеон”. Це класична французька випічка з давнім походженням, що налічує сотні років. Але в цій кав'ярні вона має особливий смак.

Parunāsim kafe'teeka (Рига)

Це найромантичніше кафе-кондитерська, що розташоване у старовинному ризькому провулку. Тут можна сховатися від міської метушні, усамітнитися й вести задушевні розмови. Адже назва Parunasim перекладається - поговоримо.

Оригінальні чорні троянди, різноманітні люстри, безліч настільних ламп, полиця для вина, яку легко можна переплутати зі справжнім фортепіано, - таке поєднання речей не зустрінеш у жодному іншому кафе. Люди сюди приходять за затишною, чуттєвою атмосферою, чашкою кави, шоколадним тортом, зефіром власного виробництва, капкейки та іншими смаколиками. 
Усі перелічені європейські ласощі можна приготувати, придбавши професійне обладнання.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 35)
Наступна новина: Захист для роликів: як ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
maydan228 - 28.02.23

5кА! Відмінний пост!