Як вибрати новий смартфон?

Як вибрати новий смартфон?

28.02.23 12:44 11 374

Якщо ви шукаєте новий смартфон, у вас, безумовно, є багато варіантів для вибору, але не обов’язково так легко помітити відмінності між десятками скляних, металевих і пластикових панелей, які знаходяться там. У той же час, певні специфікації та функції, які колись були ключовими, тепер менш важливі, а інші з роками стали важливішими. На Podobaika.com ви знайдете відповідь на це запитання, а також багато інших корисних порад.

У цій статті:

  • Android проти iOS
  • Екран і дизайн
  • Якість камери
  • Термін служби батареї

Android проти iOS

Це залишається ключовим рішенням, яке ви, можливо, прийняли багато років тому. Ми не збираємося порівнювати тут пункт за пунктом, але більшість найпопулярніших програм тепер доступні на обох платформах, а Google і Apple скопіювали багато функцій одна від одної для власних мобільних операційних систем. У 2023 році iOS залишиться дещо досконалішою, а Android – трохи настроюваним.

Зрозуміло, що вам знадобиться iPhone, якщо ви покладаєтеся на мобільні програми Apple — для Android існує програма Apple Music, але нічого іншого. Тим часом майже всі програми Google доступні на iOS, хоча можна стверджувати, що вони дещо краще інтегровані з телефоном і один з одним на Android. Звичайно, обмін повідомленнями дуже важливий, і iMessage є однією з головних причин, чому люди дотримуються iPhone.

Звичайно, вибір смартфона – це не просто вибір смартфона, тому що вам також потрібно подумати про всі інші гаджети, які у вас є : чи є Apple TV 4K або Chromecast підключено до вашого телевізора? На вашій кухні є HomePod Mini або Nest Mini? Ваш ноутбук працює під керуванням macOS або Windows? Відповіді на ці запитання вплинуть на вибір Android чи iOS.

Екран і дизайн

Існує небагато відмінностей у дизайні телефонів, але вони є, і варто перевірити не лише естетику телефонів, які представлені на ринку, але й кольори, у яких вони постачаються, щоб знайти ідеальний телефон. Нерівності камери – це одна з областей, де виробники все ще використовують певну креативність, і, безумовно, легше відрізнити смартфони ззаду, ніж спереду.

На жаль для любителів невеликих пристроїв, немає великого вибору, коли справа доходить до розміру екрану, оскільки більшість дисплеїв телефонів зараз становить приблизно 6 дюймів або більше. Є ще один або два телефони з меншими екранами, але їх небагато, і вам, можливо, доведеться піти на компроміс в іншому місці. Краща технологія дисплеїв OLED тепер використовується на флагманських телефонах і телефонах середнього класу, хоча ви все ще знайдете РК-дисплей у бюджетних моделях.

Зверніть увагу на роздільну здатність екрана в пікселях, яка покаже вам, наскільки чіткими будуть текст і зображення на дисплеї, і перевірте його частоту оновлення, яка вимірюється в герцах (Гц): це дає вам уявлення про те, наскільки плавним буде і все буде плавним, від відео до анімованих меню, хоча тут також відіграють важливу роль швидкість телефону та керування пам’яттю. Нарешті, з точки зору форм-фактора, у нас є складні телефони, які варто розглянути, хоча ціни залишаються високими, а вибір наразі обмежений.

Якість камери

Одним із найпоширеніших способів використання телефону є фотографування та зйомка відео за допомогою нього, і хороша новина полягає в тому, що навіть найдешевші телефони тепер справді непогані в цьому. Якщо заплатити більше за телефон, ви зазвичай отримаєте більші, чіткіші та краще збалансовані зображення, а також збільшите оптичне масштабування (можливість збільшення без втрати якості).

Ви побачите список телефонів із кількістю камер, які вони мають на борту, разом із рейтингом мегапікселів кожної камери (розмір зображень, які вони можуть робити), розміром пікселів (більші пікселі кращі), значенням f stop (менше значення означає можна захопити більше світла та деталей) і розмір датчика (більші датчики означають більше світла та кращі знімки).

Усі ці характеристики корисно знати, і всі вони впливають на якість фотографій і відео, але щоб справді зрозуміти, наскільки гарна камера телефону, краще прочитати відгуки та переглянути зразки знімків: це дасть вам набагато краще уявлення, ніж дивлячись на специфікації або вірячи ажіотажу, пов’язаному з налаштуванням камери виробником телефону. Це частково завдяки алгоритмам постобробки, які більшість сучасних телефонів застосовують до своїх фотографій. Ви можете коротко побачити роботу Google, Samsung і Apple тут.

Термін служби батареї

Ми всі хочемо, щоб у наших телефонах був більший час роботи акумулятора, і ви побачите ємність акумулятора, указану в міліампер-годинах або мАг: чим вище число, тим більша ємність. Однак є багато інших факторів, які слід мати на увазі, зокрема розмір і яскравість екрана або те, наскільки добре оптимізоване програмне забезпечення телефону та його програми.

Як і у випадку з якістю камери, справді ніщо не замінить читати огляди телефонів, щоб перевірити час автономної роботи, а не вірити будь-яким заявам виробника — досвід людей, які фактично користувалися телефоном, повинен дати вам найкраще уявлення про те, як довго ви працюєте буде працювати між зарядками, хоча велика ємність акумулятора, безумовно, допомагає.

Також варто перевірити швидкість заряджання, виміряну у ватах (Вт) — чим вище число, тим швидше заряджання. Коли у вас є телефон, який може поповнити заряд акумулятора за хвилини, а не за години, час роботи акумулятора не має такого великого значення, тому що його легше та швидше підтримувати зарядженим протягом дня.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 42)
Наступна новина: Як використовувати ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Dimson102 - 28.02.23

Тільки золоті руки могли набити такий прикольний матеріал

аватар країна
lol959595 - 28.02.23

Нормусь

аватар країна
BONG_JA - 28.02.23

ДА СУПЕР!!!!!!!!!!!!

аватар країна
Zeka75 - 28.02.23

Все чітко і по справі. Добре написано, дякую.

аватар країна
TycoonRaccoon - 28.02.23

Вот так история!

аватар країна
G123_0000 - 28.02.23

Было интересно почитать!!!

аватар країна
dyadaVyanya - 28.02.23

Чіпляє, відмінно написано!

аватар країна
eIeven - 28.02.23

Изумительно!

аватар країна
lurunl - 28.02.23

Вы не правы.

аватар країна
Dickson228 - 28.02.23

Всегда приятно читать умных людей

аватар країна
thekingofthechookhans - 28.02.23

Всегда приятно читать умных людей