Що може статися з автомобільними гальмами і що робити в кожній ситуації?

Що може статися з автомобільними гальмами і що робити в кожній ситуації?

03.03.23 12:52 14 583

Важко переоцінити важливість гальмівної системи в автомобілі, адже це те, від чого залежить безпека самого водія, його пасажирів і навіть інших учасників руху. При цьому, як і всі інші автомобільні деталі, гальма ламаються і мають проблеми, що погіршують їхню роботу. У цій статті ми розглянемо симптоми найчастіших несправностей гальмівної системи сучасного автомобіля та кроки, які потрібно зробити.

Перегрів гальмівних колодок

Через сильне перегрівання колодки деформуються і більше не можуть виконувати свої функції. Про перегрівання колодок свідчать запах гуми, що горить, поява диму з-під коліс або гарячі на дотик гальмівні диски. Якщо ви помітили подібне, необхідно діяти, щоб врятувати колодки та гальмівна система не постраждала.

Що робити: Як правило, у перегріві винен недолік гальмівної рідини. Перевірте рівень — якщо він нижче за норму, потрібно долити рідину. Після цього слід перевірити стан колодок. Якщо вони встигли деформуватися, виходу немає — їх треба замінити і купити нові гальмівні колодки пассат б5.

Затримка гальмування

Якщо автомобіль реагує на педаль гальма із затримкою або занадто слабко — це може вказувати на проблеми з гальмівною системою. Подібне також може бути пов'язане з нестачею гальмівної рідини, а також зі зносом колодок, пошкодженням гальмівних трубок і багатьом іншим.

Що робити: Якщо рівень рідини в порядку та колодки не зношені, точну причину може встановити лише майстер. Зверніться до СТО для точної діагностики проблеми. Якщо причину вчасно не усунути, машина може перестати гальмувати взагалі. Це дуже небезпечно на високих швидкостях чи умовах поганої видимості.

Скрегіт при гальмуванні

Найпопулярніший і неминучий симптом, який говорить лише про те, що термін експлуатації колодок добіг кінця. Це не проблема, тому що гальмівні колодки явно не вічні, проте нічого приємного у необхідності їх заміни немає.

Що робити: Вибирайте якісні вироби за найкращими цінами на Avto.pro, щоб колодки служили якомога довше, та обов'язково уточніть у продавця сумісність. Після покупки можна звернутися на СТО для встановлення та одночасно провести планову діагностику гальмівної системи. Така діагностика, будучи регулярною, врятує вас від непередбачених складних ремонтів, високих витрат та ризику для здоров'я через зламані гальма.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 43)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Eligosss - 03.03.23

Додав в закладки

аватар країна
RoadToBad - 03.03.23

Дуже хороший пост! Дякую за виконану роботу!

аватар країна
shakurrr - 03.03.23

Блог супер, побільше б таких!

аватар країна
stanislauskiy - 03.03.23

Изумительно!

аватар країна
Farhanzaman - 03.03.23

Хе-хе, мой первый коммент :)

аватар країна
sashasasas - 03.03.23

Вот это да!

аватар країна
FitzRash - 03.03.23

Ну жесть конечно…

аватар країна
Shangri - 03.03.23

мудро

аватар країна
Thediamnd - 03.03.23

Это — здорово!

аватар країна
hellfuckingyeeah - 03.03.23

Было интересно почитать!!!

аватар країна
kastov - 03.03.23

А можна дізнатися, у вас дизайн сайту шаблонний? Теж собі такий хочу ...

аватар країна
SkylinerBro - 03.03.23

И правда креатив…супер!

аватар країна
mnogoneznal - 03.03.23

Мало почуттів .. але красиво ...

аватар країна
fedorenkorufat - 03.03.23

Это — здорово!