Як шукати роботу в Польщі?

Як шукати роботу в Польщі?

09.03.23 08:47 0 549

Процес пошуку роботи можна порівняти з грою в рулетку, коли ніколи не знаєш напевно, чого очікувати. Польща виділяється на ринку праці серед країн Європейського Союзу: багато компаній відкривають тут свої штаб-квартири, переносять деякі процеси завдяки меншій вартості та зручному розташуванню. Це, звісно, пов’язано з тим, що багато людей з-за кордону приїжджає до Польщі шукати роботу.

Де і як шукати роботу в Польщі?

Починаючи пошуки робота в Польщі без досвіду роботи, варто врахувати деякі важливі аспекти, які впливатимуть на вибір веб-сайту для оголошень про роботу. Ось вони: якими навичками володіє кандидат і що робить його унікальним на ринку, який у нього досвід та освіта, чи є кандидат гнучким щодо розташування та як довго він/вона хоче співпрацювати з потенційним роботодавцем. Залежно від відповідей на ці питання ми вибрали найбільш підходящі платформи для пошуку пропозицій роботи.

Агентства з працевлаштування та кадрові агентства

Багато компаній шукають працівників через агентства з працевлаштування, тому краще звернутися до рекрутерів з таких агентств. Це допоможе перевірити потенціал конкретного кандидата, перевірити ринкову зарплату та підготуватися до співбесіди з роботодавцем.

На польському ринку є багато кадрових агентств. Найбільшими є: Randstad, Jobhouse, Grafton Recruitment, Antal, Hays, Adecco Polska. Існує також велика кількість агентств тимчасової зайнятості, таких як EWL, WorkService та Otto Work Force. Вони повинні мати ліцензії та бути в загальному реєстрі агентств з працевлаштування – краще перевірте це перед тим, як з ними співпрацювати. Перед підписанням контракту з компанією уважно прочитайте договір та будь-які інші документи та перевірте всі умови роботи. Такі документи часто складаються двома мовами: польською та англійською, наприклад).

У Польщі існує неписане правило, що зв’язуються лише з відібраними кандидатами, тому, якщо протягом 2-3 тижнів після відправки заявки немає відповіді від компанії, краще запитати, чи ще когось шукають. У разі негативної відповіді вважається ввічливим попросити відгук – це полегшить внесення змін у наступні заявки.

Більшість компаній мають реферальні програми і використовують їх як пріоритет. Принцип роботи полягає в тому, що друзі можуть порекомендувати кандидата за його/її згодою, надіславши CV у відділ кадрів.

Сезонна робота – переваги, поради, важливі аспекти

Сезонна робота здебільшого пов’язана з обслуговуванням клієнтів у туристичних місцях або польовими роботами. Часто це добре оплачується, тому що компанія повинна швидко знайти співробітника на короткий термін.

Перш ніж прийняти рішення про співпрацю з будь-якою компанією, добре перевірити, який контракт пропонується, зарплату брутто/нетто, премію, чи надає роботодавець житло, харчування та транспорт до місця роботи, чи є перерви надається. Ви повинні подбати про всі ці формальності, перш ніж вийти з дому, а також перевірити в Інтернеті або серед друзів, щоб дізнатися загальну думку про роботодавця.

Важливо пам’ятати, що сезонна робота фізично важка: мета – заробити якомога більше грошей у найкоротші терміни. Можуть виникнути несприятливі погодні умови (наприклад, посуха або сильні опади). Тому, вибираючи цей вид роботи, дійте з розумом.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 42)

КОМЕНТАРІ