Вплив канабісу на сон – плюси та мінуси

Вплив канабісу на сон – плюси та мінуси

09.03.23 08:54 0 521

Вважається, що куріння канабісу допомагає уникнути симптомів безсоння та інших проблем зі сном. Той, хто часто вдихає аромат квітів Мері Джей, підтвердить, що куріння трави викликає сонливість. Та й не дивно, що марихуана популярна, як у середовищі стоунерів, так і у пацієнтів, які страждають на безсоння.

Але як канабіс впливає на наш сон? Чи дійсно трава вважається одним із надійних засобів для природного нічного сну?

Вплив куріння марихуани на стан сну

Важливо відзначити, що ефекти канабісу сильно різняться залежно від споживача, штаму та дозування. Хтось зі стоунерів використовує трубки для куріння, набиваючи їх сативою або індикою, відчувають блаженство, а потім без проблем впадають у сон. Інші ж забивають косяк з тією ж марихуаною, та й отримують шквал занепокоєння, нервозності й фактично щосили намагаються заснути.

Медики мають переконливі докази того, що канабіс (або, точніше, КБД) може сприяти сну. Так, КБД, активуючи рецептори організму, викликають спокійний міцний сон. Канабіноїд не тільки скорочує час, необхідний пацієнтам, щоб заснути, а й збільшує загальний час сну.

Доктор Рахна Патель, медичний експерт з марихуани з Каліфорнії, повідомила, що багато з її пацієнтів, які страждають на безсоння або апное уві сні, виявляють, що медичний канабіс допомагає швидше засинати, та й спокійно заснути невдовзі після того, як випадково потривожили або розбудили.

Механізм стимуляції рецепторів, що сприяють сну, поки досконально не вивчений. Однак відомо, що ендоканабіноїдна система бере участь у широкому спектрі неврологічних процесів. Подальші дослідження у цій галузі допоможуть розкрити дію марихуани. Ймовірно, саме канабіс стане тим безвідмовним нічним ковпаком для багатьох пацієнтів, які страждають на безсоння.

Чи може коноплі викликати неправильний сон?

Сам собою канабіс не може вважатися чудодійним засобом від безсоння. Фактично, він допомагає людям засинати швидше та спати довше. Але й КБД й ТГК значно скорочують фазу швидкого сну. Саме в цю фазу людина повністю висипається й навіть бачить сни.

У хедшопі Magaz420 ви не знайдете тютюнових сумішей або рослинних речовин для куріння. Зате у нас є все для самокруток, блантів, косяків та джоїнтів, щоб максимально спростити та зробити комфортним життя смокера. Але регулярне куріння трави може спричинити проблеми зі сном. Найбільш поширена скарга, це бачення особливо яскравих кольорових снів, зі звуками, запахами та дотиком.

Швидкий сон – це найглибша стадія сну, яка важлива для відчуття бадьорості та відновлення після пробудження. Пригнічуючи швидкий сон такі сполуки, як ТГК і КБД фактично знижують якість сну. І вранці людина почувається млявою, втомленою, стомленою й, можливо, навіть похмільною.

Про те, наскільки корисним є канабіс для лікування безсоння, сонного апное або інших проблем, пов'язаних зі сном, проводяться дослідження. Частина пацієнтів підтримують канабіс, стверджуючи про результативність тестів. Інші стверджують про негативний вплив марихуани на сон. Тому необхідні додаткові дослідження, перш ніж наукові кола зможуть дійти будь-яких конкретних висновків.

Всім миру та продуктивного відпочинку, ваш Магаз420

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 38)
Попередня новина: Як шукати роботу в Польщі?
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ