У Рівненській області Андрій Рудницький ознайомив депутатів із результатами роботи органів обласної прокуратури

У Рівненській області Андрій Рудницький ознайомив депутатів із результатами роботи органів обласної прокуратури

26.03.23 09:51 0 246
Керівник обласної прокуратури Андрій Рудницький на сесії Рівненської обласної ради поінформував депутатів про результати діяльності органів прокуратури на території Рівненщини у 2022 році.

В умовах воєнного стану в області, завдяки налагодженій співпраці усіх силових структур забезпечено цілеспрямовану протидію кримінальній протиправності. Так, на Рівненщині відмічається істотне зниження рівня злочинності. Обліковано 7386 кримінальних правопорушень, що майже на 16% менше ніж у 2021 році.

Менше вчинено нетяжких злочинів та кримінальних проступків. Знизився рівень кримінальних правопорушень проти життя та здоров'я особи; статевої свободи та статевої недоторканості; власності, у тому числі крадіжок, грабежів, розбоїв, вимагань; громадської безпеки; безпеки руху та експлуатації транспорту; громадського порядку та моральності. Більш як наполовину знизився рівень підліткової злочинності.

Загалом, прокурорами органів обласної прокуратури торік здійснювалося процесуальне керівництво у 34656 кримінальних провадженнях.

Андрій Рудницький зазначив, що головним пріоритетом органів обласної прокуратури наразі залишається попередження, фіксація та ефективне розслідування злочинів, пов'язаних зі збройною агресією рф. Так, торік прокурорами скеровано для розгляду до суду 43 обвинувальних акти про вчинення таких кримінальних правопорушень, з них: 10 за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність держави; 6 – стосовно державної зради, ще 9 – щодо колабораційної діяльності.

Крім того, на особливий контроль у правоохоронців зараз поставлені також питання запобігання та виявлення фактів наркобізнесу, шахрайства та розкрадання бюджетних коштів, яке в умовах воєнного часу можна прирівняти до мародерства.

У 2022 році за процесуального керівництва прокуратури до суду з обвинувальним актом скеровано 31 кримінальне провадження цієї категорії злочинів. Крім того, прокурорами на захист інтересів держави на даному напрямі пред'явлено позовів на суму майже 82,3 млн грн.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: до 12 років ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ