Керівник обласної прокуратури провів прийом засуджених

Керівник обласної прокуратури провів прийом засуджених

26.03.23 08:09 0 253
Керівник Рівненської обласної прокуратури відвідав з робочим візитом державну установу «Городоцький виправний центр № 131», де провів особистий прийом засуджених, які відбувають покарання в установі.

В ході спілкування із засудженими Андрій Рудницький з'ясовував стан забезпечення в колонії конституційних прав в'язнів. Скарг на умови тримання під час спілкування від засуджених не надходило.

Натомість, підняті засудженими питання стосувались можливості: застосування заохочувальних норм відповідно до ст. 82 КК України (заміна невідбутої частини покарання більш м'яким), ст. 81 КК України (умовно-дострокове звільнення від відбування покарання); зарахування відповідно до ст. 58 КВК України (обчислення строку покарання у виді обмеження волі) у строк покарання терміну перебування в слідчому ізоляторі за правилами, передбаченими у ст. 72 КК України (один день позбавлення волі відповідає 2 дням обмеження волі) та причин тривалого розгляду Рівненським районним судом клопотань і подань, скерованих відповідно до ст. 537 КПК України (питання, які вирішуються судом під час виконання вироків).

На усі поставлені в'язнями питання Андрій Рудницький надав вичерпні відповіді з роз'ясненням вимог Кримінального, Кримінального процесуального і Кримінально-виконавчого кодексів України.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Судитимуть працівників та ...

КОМЕНТАРІ