Типові несправності мікрохвильовки: що робити для їх усунення

Типові несправності мікрохвильовки: що робити для їх усунення

30.03.23 08:02 0 597

Будь-яка техніка має обмежений строк придатності. Це стосується автомобілів, кухонних приладів, комп’ютерів та смартфонів. Найчастіше виходять з ладу ті пристрої, що експлуатуються в інтенсивних режимах. Мікрохвильовка якраз належить до таких приладів. Особливо якщо йдеться про велику родину, де часто доводиться розігрівати та готувати різноманітні страви.

Аби техніка слугувала вам якомога довше без серйозних несправностей, бажано обирати брендову продукцію. Так, за посиланням https://www.ctrs.com.ua/ru/mikrovolnovki/ ви знайдете мікрохвильові печі різних цінових категорій. Дешевші з них потребують акуратного ставлення. А преміальні з великою потужністю виробництва Bosch, Siemens, LG, Gorenje тощо виконані з використанням більш тривких матеріалів та якісних комплектуючих, завдяки чому працюють набагато довше та надійніше.

PlMNUsegmgacjKKsDISFEZfS-owS7VWyOltc5dux6VDtpgq_moRA5NOKrQqBZizTn9Sgn8xjV62P1UvYM1bfvT45hCZypcbXxRkqEFBXEZz-htzUVAX0pViaFJ7oa_afz9INa38n6coPBq_vJy9FiCU

З якими несправностями стикаються майстри сервісних центрів

Мікрохвильова піч – доволі складний пристрій, ремонтувати котрий самостійно навряд чи вийде. Тому, щойно помітили будь-які проблеми, краще відразу звертатися до фахівців. Ось перелік найпоширеніших несправностей:

  1. Пристрій не вмикається;
  2. Слабо та повільно гріє;
  3. Всередині камери виникають іскри та спалахи;
  4. Не крутиться поворотна тарілка;
  5. Неможливо увімкнути ту чи іншу програму, встановити таймер.

Причини несправностей

Перш ніж викликати майстра, можна самостійно перевірити шнур. Можливо він перетерся або пошкоджений. У такому разі його необхідно відімкнути від розетки та заізолювати. Зверніть увагу, що коли до розетки під’єднано багато потужних кухонних приладів – холодильник, мікрохвильовка, посудомийна машина – стара проводка з алюмінієвими жилами може не витримати такого навантаження. Тому варто перевірити, чи можна увімкнути мікрохвильову піч від іншої розетки. Якщо ж усі ці маніпуляції довели, що несправні саме “нутрощі” мікрохвильовки, самостійно її розбирати й вивчати принцип роботи магнетрона не варто.

Якщо вийшов з ладу магнетрон, це можна зрозуміти за наступними симптомами:

  • дуже повільно розігрівається їжа;
  • температура не змінюється, піч не гріє взагалі;
  • виникають іскри та сторонні звуки під час роботи;
  • некоректно відображається інформація на дисплеї;
  • зовнішні пошкодження задньої стінки приладу.

Мікрохвильовка може не нагрівати ще через перегорання запобіжника та конденсаторів високої напруги, діодного випрямляча, трансформаторів. Відремонтувати їх неможливо, доведеться розбирати корпус печі та встановлювати нові компоненти.

M9DzeCbqv6LpSuboujlxm3x2YegMEUyHydlEQ3BnPw8VJeeoiyR5QSFcJLtGZLmph_KpPSaEcjjrd4rTuZmfnANW4nWRKKzKozinouGiwWXKDszxvkptYgGYyFptsmbQfQ_Z2POZieg43zKu6zC0n6I

Механічні несправності

Якщо у вас недорога піч, з часом провалюються кнопки, пошкоджується замок блокування, піддон перестає обертатися. Зверніть увагу, пошкодження замка – доволі серйозна проблема, адже піч працює лише з щільно зачиненими дверцятами. З часом виникає ризик, що гриль ТЕНового типу перегорає. Його також можна лише замінити.

Можна порадити покупцям замовляти мікрохвильові печі в магазинах офіційних дилерів тієї чи іншої торговельної марки. Дилер надає тривалу гарантію. А мережа сервісних центрів, де ремонтують кухонну техніку Samsung, Whirlpool, LG, Bosch тощо, – доволі розгалужена в усіх містах України.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 38)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Нікчемний «Фредді»

КОМЕНТАРІ