Як вибрати келихи для вина?

Як вибрати келихи для вина?

06.04.23 11:53 6 410

Багато хто навіть не замислюються про те, що правильно підібраний келих для вина здатний повністю розкрити смак напою. І мова йде не тільки про матеріал виготовлення, брнеді, красі або ціною, але і про форму. Яку форму вибрати для білого, червоного, рожевого або ігристого вина? Про це ми детально розповімо в нашій статті, а вибрати і замовити високоякісні келихи Bohemia можна на сайті https://bohemia.co.ua/uk/. Вас чекає кращий асортимент, доступні ціни і оперативна доставка по всій країні.

Яка форма для якого вина?

  • Келих Бордо, ємність 500-650 мл.призначений для червоних вин з високим рівнем танінів, середньої кислотністю і міцністю приблизно 12 градусів. Він володіє витягнутою, злегка конічною формою, що дозволяє краще оцінити кислинку у винах сухих сортів.
  • Келих Бургундія, ємність 700-750 мл.Обов'язково повинен бути широким і не дуже високим. Завдяки великому об'єму і формі аромат вина вільно розподіляється по всьому келиху і повноцінно розкривається, змішуючись з киснем.
  • Grand Cru, ємність 750 мл і більше. Використовується в основному для дорогих і добре витриманих вин. Кулястий фужер має злегка витягнуту верхівку, а ободок його навмисно розширений. Обсяг келиха великий, але не варто заливати в нього всю пляшку цілком, досить традиційних 100-150 мл, щоб ароматичні речовини могли розкритися в повному обсязі.
  • Шардоне, візуально схожий з Бургундією. Однак посудина, призначена для шардоне, має набагато менший обсяг. Це дозволяє довше зберігати необхідну температуру вина (адже біле п'ється охолодженим) і краще підкреслювати цитрусово-ванільні нотки і обволікаючий смак.
  • Флют. Назва цього звуженого високого келиха походить від флейти, на яку він схожий. Такий келих ідеальний для просекко, в якому збережена вся свіжість самого винограду.
  • Тюльпан. Наповнюється на 30-40% до самого широкого місця. Дозволяє повноцінно розкритися ігристому вину.

Крім них, високою популярністю користуються келихи Айсвайн, Херес, Порт. Кожен вид призначений для певних сортів вина. Правильний вибір келиха може вплинути на вашу оцінку і рівень задоволення від вживаних вами вин. Одними з кращих келихів сьогодні є келихи Богемія. Вони виготовлені з чеського скла і пропонують широкий асортимент форм і дизайнів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 40)
Попередня новина: ​​​Брак с ...
Наступна новина: Онлайн-курси Golang з ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
ArabB8 - 06.04.23

спасибі за цікаву ретроспективу!

аватар країна
noname449 - 06.04.23

Хе-хе, мой первый коммент :)

аватар країна
mouse666 - 06.04.23

мудро

аватар країна
Delusionhs - 06.04.23

Знайомий стиль ...

аватар країна
desuanyway - 06.04.23

Понял не всё.

аватар країна
Vhqpunsh - 06.04.23

Полезного много нашла для себя